Kirk Norbury

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Kirk Norbury en ik ben een professionele fotograaf uit Ayr, Schotland.

Ik hou ervan om buiten te zijn, te verkennen met mijn camera, vooral omringd door de natuur en ik ben altijd op zoek naar een beeld dat de scène waarin ik me bevind echt laat zien.

Ik verhuisde bijna 10 jaar geleden vanuit Engeland naar Schotland en het was vanaf mijn eerste reizen hier als kind, ik wist dat dit ergens speciaal was! De landschappen zijn ruig en het weer is nog slechter, maar er is iets aan deze plek dat me altijd inspireert om meer foto’s te maken.

Ik werk graag op plaatsen die de reputatie hebben donker en humeurig te zijn, een stijl waar ik in de loop der jaren graag aan heb gewerkt en daarmee heb ik camera-apparatuur nodig die niet bang is om te worden omvergeworpen.

De Nikon D800 is al vele jaren mijn go-to camera. Ook al heb ik verschillende merken de D800 gebruikt was altijd de camera die geweldige beelden kon leveren en alles kon overleven.

Ik ben nooit iemand geweest voor het verzorgen van mijn apparatuur, dit is tenslotte mijn derde Nikon D800. De tweede werd omgewaaid bij harde wind in IJsland en viel bijna in een waterval! Zelfs met een kapotte lens en veel krassen werkte het nog net zo goed.

Ik gebruik de 24-85mm omdat het zo’n veelzijdige lens is die me zoveel brandpuntsafstand geeft, werk ik meestal op plaatsen waar ik snel moet zijn en constant wisselen van lenzen zou me vertragen plus ik wil geen zand etc om in de camera te komen.

Ik geloof dat elke fotograaf een 50mm zou moeten bezitten prime, het wordt niet voor niets de handige vijftig genoemd. Deze lens wordt over het algemeen voor een beetje van alles gebruikt, maar ik gebruik hem vooral voor portretten.

De Sony A6300 is mijn filmcamera. In de loop der jaren heb ik meer projecten voor bedrijven gedaan om hen te helpen met hun branding. Deze camera heeft een geweldige 4K en hoewel hij klein is, is het verbazingwekkend hoeveel er in deze kleine behuizing is verpakt.

Versnelling
Nikon D800
Nikon 24-85mm f/3.5-4.5G VR
Nikon 50mm f/1.8G
Sony A6300
Sony 16-50mm
Stealth Gear 10 Stop ND Filter (bedrijf bestaat niet meer)

www.kirknorbury.co.uk | @kirknorbury

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer