Remy Brandt

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Remy Brand en ik ben een fotograaf gevestigd in Sydney, Australië. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds moeite om te labelen wat voor soort fotograaf ik ben. Ik weet wat je denkt, nog een wannabe – Manusje-van-alles fotograaf!

De waarheid is dat ik zo gepassioneerd ben over de verscheidenheid aan inhoud waaraan ik mag werken en ik denk dat als ik beperkt zou zijn tot één genre fotografie, ik me vrij snel zou vervelen.

Op de universiteit werd ik commercieel opgeleid, ik hield ervan om in de studio te fotograferen en uren te besteden aan het verfijnen van de belichting op een enkel beeld. Hoewel het hebben van een achtergrond hierin zeer nuttig is gebleken voor sommige van de banen die ik tegenwoordig boek, heb ik mezelf niet afgeschilderd als een commerciële fotograaf en meer in de richting van een lifestyle / landschapsfotograaf en nog recenter – een videograaf.

Ik ben nooit getraind in video, dit is iets dat mijn interesse onlangs stormenderhand heeft veroverd en nu bied ik het aan al mijn klanten aan. Ik besteed talloze uren aan het leren van het vak en het werken om mijn uitrusting uit te breiden. Ik zou zeggen dat mijn vaardigheden ergens tussen het intermediaire en professionele bereik liggen.

Geef me de baan als Director of Photography op een film en ik zal waarschijnlijk Googlen hoe je een Arri Alexa kunt inschakelen maar als je me een video laat maken die een bestemming promoot of een modelabel presenteert, zal ik er alles aan doen om er het mooiste en meest unieke stuk inhoud van te maken dat de klant ooit heeft ontvangen.

Meestal is het werk dat ik nu doe een gezonde mix van toerisme, lifestyle / mode en commerciële fotografie.

De afgelopen jaren heb ik het genoegen gehad om voor een aantal grootschalige merken de wereld rond te reizen en content te creëren waar ik oprecht trots op kan zijn. Begrijp me niet verkeerd, zo is het nooit begonnen. Ik heb meer tijd besteed aan low budget bruiloften en shitty productshoots dan je lokale held, flare-abusing, Shutterstock-fotograaf.

Het meest motiverende aspect van fotografie/videografie vind ik het feit dat je nooit echt een piek kunt bereiken. Er is altijd zoveel te verbeteren en te leren dat je je nooit kunt vervelen. Ik heb geen tekort aan passie voor het vak dat me elke dag versterkt houdt.

Mijn uitrusting:

Canon 5D Mark IV
Dit is mijn werkpaard fotocamera die ik voor elke klus zal gebruiken. Ik hou van de duurzaamheid en efficiëntie van het weer die deze camera biedt.

Canon 24-70mm Mark II f2.8
Superscherpe lens die de perfecte brandpuntsafstand voor mode- en lifestylefotografie afdekt.

Canon 17-40mm F4
Een lichtlens die me bedekt voor al mijn landschaps- en architectuurfotografie.

Sony A6500
Dit is mijn primaire videocamera. Het is zo licht en krachtig dat ik nog niet genoeg reden heb om te upgraden.

Sony 16-50mm F4
Perfect voor gebruik op mijn reisvideo’s en dagelijks filmen.

Sony 35mm F1.8
Deze lens in combinatie met mijn 8 stops ND filter stelt me in staat om overdag met een groot diafragma te fotograferen. Ik gebruik deze lens om mooie bokeh en meer artistieke foto’s te maken.

Sony Macro 30mm F3.5
Met deze lens kan ik heel dicht bij mijn onderwerp komen en ongewone en creatieve perspectieven vastleggen.

Mavic Pro + ND-filters
Ik heb dit kleine beest gebruikt op bijna elke video die ik heb gemaakt. Luchtfoto’s zijn zo’n waarde in de industrie van vandaag, het zou een cruciaal onderdeel moeten zijn van elke videograafkit.

Dolica Statief
Niet het meest betrouwbare statief, maar het was super goedkoop en ongelooflijk licht, dus ik gebruik dit voor al mijn wandelavonturen.

Zhiyun Kraan 2
Zo’n betaalbaar apparaat dat uw video-inhoud met minimale inspanning naar een professioneel niveau kan tillen. Ik gebruik dit op elke video die ik maak.

Samsung S10 , 49
Ik werk nauw samen met Samsung en ik merk dat de kwaliteit van de beelden bijna kan overeenkomen met dslr-kwaliteit.

MacBook Pro 15- 2018
Het bewerken van video van hoge kwaliteit vereist even hoge computerspecificaties – deze MacBook heeft me gedekt. Het ontbreken van USB-poorten is echter nog steeds een pain in the ass.

Lacie 4TB harde schijven (x2) Back-upwerk is essentieel, ook deze hebben geweldige overdrachtssnelheden voor videobewerking.

Rolleiflex 2.8 filmcamera
Ik ben geobsedeerd door film op dit moment en de look die de Portra 400 film produceert ermee. Het is een beetje een baksteen, dus ik houd deze camera meestal dicht bij huis.

Niet in mijn versnelling shot:

Canon 50mm F1.4
Ik hou van deze lens voor weinig licht scenarios en productfotografie.

Canon 70-200mm F2.8
Nog een van mijn favoriete superscherpe lenzen voor reis- en straatfotografie.

Rode VideoMicPro
Ik zal deze microfoon gebruiken voor omgevingsgeluiden en het opnemen van interviews.

Samsung T5 1TB draagbare harde schijf
Zo klein en krachtig, dit is mijn go-to HD voor het bewerken van video en reizen.

Premium Vintage Rugzak: Weer duurzaam en gemakkelijk toegankelijk, geen hersens.

Canon Batterijen (x3): Geweldig voor langere shoots en reizen.

Sony Batterijen (x6): Ik heb er 6 omdat de levensduur van de batterij niet erg indrukwekkend is, maar ze zijn erg licht.

120MB 64GB CF-kaarten (x2): Duurzame en snelle kaarten voor elk scenario.

Micro SD 32GB kaarten (x2): Voornamelijk voor dronegebruik.

300MB 64GB SD-kaart (2): Hiermee kan ik zonder problemen 4k-video opnemen.

www.remybrandphotography.com | @remybrand | YouTube

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer