Brandon Nehus

Mijn naam is Brandon Nehus. Ik begon geïnteresseerd te raken in fotografie toen ik 16 jaar oud was (momenteel 31). Ik fotografeer al zo’n vier tot vijf jaar als semiprofessioneel.

Ik begon voor het eerst met fotografie toen ik door het winkelcentrum liep en ik een goedkope digitale camera zag die er interessant uitzag.

Na er een week of twee mee te hebben gerommeld, merkte ik dat ik meerdere uren per dag bezig was met verkennen en foto’s maken. Ik was verslaafd.

Nadat ik was afgestudeerd aan de middelbare school, heb ik het geld dat ik kreeg van mijn afstudeerfeest uitgegeven aan een Nikon D5000. Op dat moment was de camerakit met twee lenzen ongeveer 900 $ dus dat was een grote beslissing voor mij.

Ik was zo enthousiast om met die camera te fotograferen en ik nam hem overal mee naartoe (feestjes met het gezin, kajakken in Alaska, avonturen in de sneeuw, enz.).

Naarmate ik vorderde met het upgraden van mijn camera-apparatuur, begon ik echt te waarderen wat mijn originele Nikon D5000 te bieden had (bijvoorbeeld een groot dynamisch bereik en beeldkwaliteit).

In de komende 10+ jaar heb ik een upgrade uitgevoerd naar een paar verschillende Nikon-camera’s. Ik ging van de Nikon D7100 naar de Nikon D750. Daarna had ik het geluk om de Nikon D850 aan te schaffen.

Hoewel die camera me 95% gaf van wat ik nodig had, miste ik nog steeds de nauwkeurige autofocusacquisitie (met snel glas) en videomogelijkheden die de moderne spiegelloze camera’s boden.

Uiteindelijk heb ik mijn geliefde Nikon D850 verkocht en geïnvesteerd in het Canon spiegelloze systeem.

Toen ik overstapte naar het nieuwe systeem, gaf ik prioriteit aan lensacquisitie boven de kwaliteit van de camerabody. Dus in plaats van twee Canon EOS R camera’s (test) te kopen, ging ik voor twee Canon EOS RP camera’s.

Ik zal hier niet ingaan op de voor- en nadelen van die camera, maar het is zeker een zeer capabele camera. Bekijk mijn gedachten over de camera op mijn YouTube-kanaal (d.w.z. Brandon Charles Photography).

Ik heb ook een DJI Mavic Mini, wat geweldig is. Je zult merken dat ik nog twee Nikon objectieven heb. Ik hield vast aan de Nikon 58mm f/1.4 omdat de lensweergave zo uniek is.

Hoewel sommige mensen denken dat de lens te zacht wijd open staat, heb ik de neiging om te denken dat hij zeker scherp genoeg is voor portretwerk. Ook heb ik de Nikon 20mm f/1.8 lens vastgehouden voor astrofotografie.

Het is een geweldig stuk glas dat veel van de moderne spiegelloze lenzen bijhoudt. Ik pas beide objectieven aan mijn Canon EOS RP camera’s aan.

Wat kan ik zeggen over al mijn RF-lenzen? De beelden die uit deze lenzen komen zijn uitstekend. Ik ben overweldigd door de kwaliteit van allemaal (inclusief de kitlens).

Het Canon RF 24-105mm f/4 objectief is super veelzijdig en van onschatbare waarde voor reis-/landschapswerk. Ik heb de Canon RF 15-35mm f/2.8 lens veel gebruikt voor videowerk (inclusief YouTube).

Wanneer ik ’s nachts fotografeer, zet ik dit op een van mijn Canon-camera’s om een timelapse van de nachtelijke hemel te starten. Terwijl dat gaat, fotografeer ik meestal foto’s met mijn andere Canon met de Nikon 20mm f/1.8 aangepast.

De Canon RF 50mm f/1.2 lens is waarschijnlijk mijn favoriete RF lens tot nu toe. Het wordt een van de meer “betaalbare” professionele RF-lenzen op de tweedehandsmarkt.

Voor mij is dit objectief een goede mix tussen optische kwaliteit (bijv. scherpte, chromatische aberratiecorrectie, etc.) en karakter.

Tot slot is de Canon RF 85mm f/1.2 lens een titan van een objectief en is de beeldkwaliteit die daaruit voortkomt (vooral wijd open) onberispelijk. Ik moet dit uitproberen voor landschapswerk omdat de hoekscherpte geweldig is. Deze lens zal heel mooi passen bij de R5 die later dit jaar uitkomt.

Qua externe verlichtingsapparatuur gebruik ik de Flashpoint eVOLV 200 en de Flashpoint XPLOR 600. Beide zijn uitstekend in termen van prestaties en waarde. Mijn cameratassen bevatten de F-Stop guru en Fitzroy packs. Beide zijn uitstekend geschikt voor dagpakketten.

Ik merk dat ik meer geniet van het Fitzroy-pakket dan van de Guru voor dagwandelingen, omdat het kleiner en gemakkelijk toegankelijk is. Ik gebruik het Gregory Baltoro 75L pack voor backpackreizen. Ik raad deze tas ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en functionele rugzak.

Voor landschapswerk gebruik ik een Vanguard VEO 265AB Statief. Het is relatief licht, compact en goedkoop. Wat wil ik nog meer? Ik gebruik de RODE VideoMic voor mijn Youtube/Video werk. Het was goedkoop en klaart de klus.

Tot slot heb ik twee Breakthrough ND filters voor mijn Canon objectieven. Deze helpen wanneer ik video’s maak en wanneer ik de negatieve effecten van de elektronische voorgordijnsluiter op de Canon EOS RP probeer te verzachten.

Sinds de camera heeft geen mechanische sluiter, de ND-filters zijn enigszins essentieel.

Laatste woorden

Het is best grappig om na te denken over waar ik ben begonnen en waar ik momenteel ben met mijn camera-uitrusting.

De Canon EOS RP is in sommige opzichten vergelijkbaar met mijn Nikon D5000. Beide camera’s schieten slechts tot vier beelden per seconde in continue autofocus en het dynamisch bereik is vergelijkbaar.

Eigenlijk, als ik eerlijk ben, denk ik dat het dynamisch bereik iets beter was op de oude Nikon D5000. Als het erop aankomt, hebben niet veel mensen echt alle functies nodig (bijvoorbeeld meer dan 8 fps, groot dynamisch bereik en superieure weersafdichting) die moderne camera’s hebben.

Mijn advies aan nieuwe fotografen zou zijn om van je uitrusting te houden en deze te begrijpen, maar er niet door te worden verteerd. Er zal altijd iets anders zijn waarvan je denkt dat het beter en verleidelijker is.

Totdat je met je huidige uitrusting tegen een serieuze wegversperring aanloopt qua beperkingen, geniet je van wat je hebt.

Camera

Canon EOS RP x2

DJI Mavic Mini

Lenzen

Canon RF 15-35mm f/2.8

Canon RF 24-105mm f/4

Canon RF 50mm f/1.2

Canon RF 85mm f/1.2

Nikon 20mm f/1.8

Nikon 58mm f/1.4

Lichten/Teigetjes

Vlampunt eVOLV 200

Vlampunt XPLOR 600

Tassen/Riemen

F-Stop Guru Rugzak

F-Stop Fitzroy Tas

Gregory Baltoro 75L Rugzak

Statieven

Voorhoede VEO 265AB

Ander

RODE VideoMicrofoon

Doorbraak ND

www.brandoncharlesphotography.myportfolio.com/work | @brandoncharlesphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer