Lee Bruin

FacebookPinterestDelen

Hey, ik ben Lee, een fotograaf gevestigd in het noordwesten van het Verenigd Koninkrijk.

Bruiloften zijn op dit moment mijn ding, maar het was niet zo bedoeld. Na het afronden van mijn fotografiestudie in 2007 was ik er zeker van dat commerciële fotografie mijn weg vooruit zou zijn.

In die tijd was mijn passie voor architectuur en voedselfotografie en inspiratie opdoen van mensen als Fluvio Bonavia en Adam Dobrovits. Mijn andere fotografische fascinatie is die van de oorlogsfotojournalistiek.

Het bewonderen (als dat het juiste woord is?) het werk van Robert Capa, Simon Norfolk en de grote Don McCullin, iets dat ik heb meegenomen naar mijn huwelijkswerk, is de behoefte om dicht bij de actie te zijn, om er meteen in te zijn met de emotie, humor en energie. Afhaken is missen.

Zoals de meeste fotografen viel ik per ongeluk in bruiloften. Gevraagd worden om de bruiloft van een vriend te fotograferen lijkt voor de meeste trouwfotografen het begin van de reis te zijn, en dat was ook de mijne. Na tien jaar en meer dan 400 bruiloften is het een levensstijl waar ik enorm van geniet.

Lijst met uitrustingen

1 – Spider Holster BlackWidow: Een perfecte camera holster bij het houden van een laag profiel, houdt het gewicht op mijn heupen dus geen rugpijn meer. Ik heb allerlei cameraholsters geprobeerd, maar heb ontdekt dat dit in combinatie met een goede broekriem het beste is.

2 – Hahnel Pro Cube 2: Niet iemand om enthousiast te worden over acculaders, maar dit weet me meer te interesseren dan anderen. Echt solide en mooi ontworpen met stekker, USB en aanpassingsvermogen voor opladen in de auto.

Dubbele sleuven voor twee Sony-batterijen, adapters voor AA-batterijen en een oplaadmonitor met een batterijstatuscontrole.

3 – Godox V350-S Flash: Afkomstig van een canon setup, wist ik dat mijn Sony kit meer low profile moest zijn en de Godox V350-S flitsers zijn perfect.

Ik heb de neiging om ze op zeer laag vermogen (128/1 tot 32/1) te gebruiken tijdens het dansen en feesten in volledige handleiding, maar ze hebben ook TTL-mogelijkheden. Het lage vermogen houdt de recycletijd laag en de ingebouwde li-ion batterij is uitstekend. De flitser kan ook fungeren als een hoofdzender die onderhandelt over de noodzaak van een extra trigger.

4 – Sony Distagon 35mm f/1.4: Dit was mijn oude go-to brandpuntsafstand voor het grootste deel van mijn trouwdagwerk. Deze lens, hoewel zwaar, is solide en kleeft scherp, zelfs als hij wijd open fotografeert bij f / 1.4.

Omdat het een Zeiss-lens is, weet je ook dat je optische perfectie krijgt. Hoewel nog steeds in gebruik voor bepaalde situaties, is deze lens nu meer een back-up voor mij.

5 – Zeiss Batis 85mm f/1.8: Dit is gewoon mooi, het ontwerp, de optiek en het kleine profiel maken het een goed werkpaard voor ongeveer 50% van mijn trouwdagen.

Nogmaals, ik fotografeer de hele dag wijd open op f/1.8 met dit objectief en de brandpuntsafstand geeft een geweldige lenscompressie wat zorgt voor waanzinnig goede portretten met dromerige bokeh.

6 &10 – Sony A9: Ah, waar te beginnen met mijn liefde voor deze camera?? Als warmbloedige Canon 5D Mark IV wist ik dat elke verandering van camerasysteem me serieus zou moeten wegblazen.

Dus het testen van het water met de briljante Sony A7 III en vervolgens upgraden naar de Sony A9 was een serieuze game-changer. Full-Frame maar klein en lichtgewicht was merkbaar ten opzichte van de Canon 5D Mark IV’s.

De elektronische zoeker en het uitklapbare touchscreen losten mijn nekpijn op van het gebruik van Canon’s Live View. De face- en eye-tracking zijn serieus adembenemende functies, zelfs bij het fotograferen van een wijd open diafragma.

Maar de god-tier functie die alles overtroeft – Stilte! De stille sluiter was en is nog steeds gewoon een ongelooflijke functie. Het heeft de manier waarop ik fotografeer veranderd en me dapperder gemaakt om dichter bij alle actie te komen.

Er zijn natuurlijk tal van andere ace-functies zoals dubbele SD-slots, functieknoppen en aangepaste knoppen, maar de stilte van deze camera is de koning.

7 – Rayban New Wayfarer RB2132: een must-have voor elke zonnige trouwdag, plus ze zien er cool AF uit.

8 – Canon TS-E 24mm f/3.5: Een katerlens uit mijn Canon-tijd, gecombineerd met een Sigma MC-11 lensvatting adapter, deze heeft de neiging om actie te zien tijdens de portretsessie van een trouwdag.

Hoewel het hele tilt-shift-effect kan worden gerepliceerd in de postproductie, is er niets beters om je zelfvertrouwen te vergroten door een opname in de camera te maken. Het is een lens die beter is wanneer het spaarzaam wordt gebruikt en een nieuwe dimensie toevoegt aan nachtelijke flitsportretten.

9 – Sony 24mm f/1.4GM: Ik kocht deze lens eerst voornamelijk voor scène-setting shots en om te gebruiken op de dansvloer, maar ik merkte dat ik hem na een tijdje gewoon op mijn camera hield.

Mijn nieuwe go-to lens voor minstens de helft van mijn trouwdag, opnieuw gebruikt wijd open rond 90% van de tijd, het’s licht, snel en compact.

Een perfecte storytelling lens en een brandpuntsafstand waar ik van ben gaan houden. Ook kan ik, in combinatie met een aangepaste knop op de Sony A9, de APS-C-functie activeren en de lens in een ruwe 35mm veranderen wanneer dat nodig is.

11 – Canon 135mm f/2: Nog een katerlens uit mijn Canon-tijd, wederom gecombineerd met een Sigma MC-11 lensvatting adapter, dit objectief geeft me bereik over de 85mm.

Nu meer gebruikt voor grote trouwgangen, is het meer dan in staat tot geweldige portretten. Een zeer lichte en betaalbare lens die altijd een prominente plaats zal hebben in mijn cameratas.

12 – Godox TT350-S Flash: Gebruikt als zowel een back-up en kicker licht voor dansen of nachtportretten. Dit is de carbon kopie van de Godox V350-S flitser, maar voor gebruik met AA-batterijen, dus hoewel de oplaadtijden iets langzamer zullen zijn, is het nog steeds een fatsoenlijke flitser.

13 – Think Tank Pixel Pocket Rocket: Zo’n fatsoenlijke opslagoplossing voor CF &SD-geheugenkaarten. Ik heb dit al jaren en het is ver gegaan.

Ik gebruik de CF-kaartversie die me ruimte geeft voor twee SD-kaarten in elke zak of 20 SD-kaarten in totaal. Hoewel ik de neiging heb om SD-kaarten met hoge capaciteit (256 GB) te gebruiken, is het altijd een geruststellende gedachte om te weten dat ik een beschermde zak vol reserveonderdelen heb.

14 – Godox X1T-S: Een nette trigger voor mijn off-camera flitser setups. Met volledige TTL-mogelijkheden, draadloze stroomregeling voor elke flitser en een bereik van meer dan 100 meter, is dit mijn go-to-oplossing voor wanneer ik consistente flits nodig heb tijdens situaties zoals donkere ceremonies, toespraken en nachtelijke portretten.

www.LSBP.co.uk | @leebphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer