Breaking: FUJIFILM Australië onthult nieuwe X-T5 spiegelloze camera

FacebookPinterestDelen

Fujifilm heeft de nieuwe X-T5 camera onthuld, die het klassieke X-T-serie ontwerp combineert met de nieuwste technologie.

Er doen al maanden geruchten de ronde over de verwachte lancering van dit apparaat en we kunnen eindelijk onthullen waar het allemaal om draait en wat het de spiegelloze camerafotografiegemeenschap te bieden heeft.

Deze X-T5 is de nieuwste toevoeging aan Fujifilm’s X-serie spiegelloze camera’s die bekend staat om hun compacte en lichtgewicht behuizing en superieure beeldkwaliteit op basis van de eigen kleurreproductietechnologie van het bedrijf.

  • Preorder de Fujifilm X-T5 van B&H Photo hier >>

De nieuw aangekondigde camera is uitgerust met de indrukwekkende verlichte 40.2MP sensor “X-TransTM CMOS 5 HR” en de high-speed beeldverwerkingsengine “X-Processor 5 in een compacte behuizing, die kleiner en lichter is dan het vorige X-T4-model.

Niet alleen dit, maar de nieuwe camera heeft geavanceerde functies, waaronder de 5-assige in-body beeldstabilisatie van maximaal 7,0 stops.

Dit zal zeer snel de nieuwe standaardcamera voor fotofotografie worden, die superieure prestaties en mobiliteit levert.

fujifilm-xt5 camera body en lens

De X-T5 heeft nieuwe prestatieverbeteringen door verbeterde beeldkwaliteit, zoals ISO125 als standaard gevoeligheid, de snelste sluitertijd van 1/180.000 sec en het gebruik van Pixel Shift Multi-Shot om fotografische variaties uit te breiden.

Andere opwindende functies zijn het Smooth Skin Effect, Subject Detection AF, in staat om dieren, vogels, auto’s, motorfietsen, fietsen, vliegtuigen en treinen te detecteren, en AI-gebaseerde hoge precisie automatische witbalans, waardoor gebruikers worden geholpen bij het produceren van afbeeldingen van hoge kwaliteit.

De camera erft de kenmerkende zoekerstijl van de X-T-serie en het bedieningsontwerp van de draaiknop. Een 1,84 miljoen dot drievoudig kantelbaar LCD-scherm is een nieuwe toevoeging, waardoor het comfortabeler dan ooit tevoren is om in een verticale positie of op heuphoogte te fotograferen.

XT5 fuji terug

Dit uitgebreide scala aan prestaties en functies is verpakt in een behuizing van 557 g, die nog lichter en compacter is dan het vorige model.

De X-T5 zal een perfecte metgezel zijn om een breed scala aan fotografische genres te bestrijken, waaronder straat- en documentairefotografie, waar draagbaarheid een belangrijke troef is.

De X-T5 leent zich ook voor landschaps- en portretfotografie, wat een superieure beeldkwaliteit vereist.

wenteltrap geschoten met fuij xt5

Fujifilm X-T5 | Credit: Fujifilm X-Fotograaf, Yonghui Wang

Andere functies die comfort toevoegen aan de gebruikerservaring zijn de mogelijkheid om 10-bits 4: 2: 2-video op te nemen met 6,2K / 30P, de zoekervergroting van 0,8x, 3,69 miljoen dot EVF en dubbele SD-kaartsleuven.

De X-T5 voegt zich bij fujifilm’s verbeterde productlijn naast de twee vlaggenschipmodellen van het bedrijf “Fujifilm X-H2S” (uitgebracht in juli ) en “Fujifilm X-H2” (uitgebracht in september ).

Wanneer hij met Shaun Mah, General Manager van de Electronic Imaging &Optical Devices Division van FUJIFILM Australië, spreekt over de belangrijkste verkoopargumenten van het nieuwe apparaat, legt hij uit:

De nieuwe X-T5-camera biedt fotografen dat klassieke X-T-serie ontwerp en houden van het gebruik van wijzerplaten in combinatie met de nieuwste technologie, terwijl ze ook compact en lichtgewicht zijn.

De nieuwe camera komt ook in aanmerking voor fujifilm’s 3 jaar garantie, waardoor fotografen en videografen gemoedsrust hebben.

De X-T5 gaat half november in de verkoop voor een redelijke adviesprijs van USD $ 1.699 en is hier beschikbaar voor preorder.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer