Canon onthult de Speedlite EL-5, een allereerste flitser voor EOS R-camera’s

FacebookPinterestDelen

Eigenaren van Canon’s EOS R spiegelloze camera’s vinden de Speedlite EL-5 draagbare flitser van hetzelfde merk misschien wel erg leuk.

Canon heeft nu de release aangekondigd van dit krachtige externe apparaat, dat het eerste in zijn soort is voor de multifunctionele schoen die Canon’s EOS R spiegelloze modellen hebben.

De Speedlite EL-5 heeft nogal wat robuuste functies. Onder deze is een LP-EL oplaadbare Lithium-ion batterij waarmee de Speedlite 350 full-power flitsers en 95 flitsen achter elkaar op één lading kan afvuren. Deze kunnen worden gedaan met een recycletijd die varieert van 0,1 tot 1,2 seconden tussen flitsen, afhankelijk van de gebruikte instellingen.

De EL-5 maakt ook gebruik van een 2,4 GHz draadloze radiotransmissie voor timingcommunicatie tijdens opnamesessies. Het kan draadloos worden geactiveerd en ook worden gebruikt om draadloos tot 15 flitsers te activeren binnen een bereik van maar liefst 98 voet of 29,9 meter.

De Speedlite wordt ook geleverd met een maximaal richtgetal van 197′ voor ISO 100 en 200mm. Handmatig vermogen kan worden aangepast van 1/1 tot 1/1024 en bruikbaarheid voor zoombereiken van 24-200 mm. Dit kan verder worden verlaagd tot 14 mm bij gebruik van het ingebouwde diffuserpaneel. De flitser heeft ook veel treden voor hoek articulatie.

Een andere coole functie is een ingebouwde modelleerlamp waarmee gebruikers kunnen visualiseren hoe hun flitsverlichting zich over een onderwerp zal verspreiden voordat ze deze actief gebruiken.

De Speedlite EL-5 wordt ook geleverd met een stof- en vochtbestendige behuizing met een joystick, draaiknop, verschillende toetsknoppen en een high-definition LCD-scherm als de belangrijkste in-body bedieningselementen, naast de bedieningselementen die erop kunnen worden toegepast vanaf de camera’s waarop het is gemonteerd.

Over compatibele camera’s gesproken, deze draagbare flitser is speciaal ontworpen voor bruikbaarheid met de multifunctionele schoen op Canon’s EOS R-cameramodellen zoals de EOS R3, EOS R6 Mark II, EOS R7 en EOS R10.

Met deze camera’s kunnen gebruikers de instellingen tussen de twee apparaten rechtstreeks regelen of kunnen ze profiteren van een andere handige functie. Dit is Canon’s Camera Connect-app, die kan worden gedownload naar smartphones en kan worden gebruikt om zowel de EL-5 als de bijgevoegde EOS-camera te manipuleren.

Volgens Bob Davis, een fotograaf die Canon vertegenwoordigt: “De nieuwe Canon Speedlite EL-5 flitser geeft die magische kus van licht die een foto tot leven brengt en je creatieve visie verlicht,”

Als je een Canon EOS R-gebruiker bent en een flitser wilt die echt is gebouwd voor jouw specifieke cameratype, komt de Speedlite EL-5 vanaf maart 2023 op de markt, maar hij is nu beschikbaar voor preorder voor $ 399.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer