Brian Touw

Ik kreeg mijn eerste camera, een baby Brownie, van mijn ouders op mijn 9e verjaardag. We woonden op een boerderij op enige afstand van het dichtstbijzijnde stadje en het was frustrerend om ongeveer drie weken te moeten wachten om zeer kleine afdrukken van je ontwikkelde film te zien nadat de stadsapotheek het had weggestuurd voor verwerking.

Dus kochten papa en mama de benodigde kit en leerden we onszelf om film in de badkamer te ontwikkelen en contactafdrukken te maken met de zon als onze lichtbron. Hoe bewolkt is het vandaag? Dus, hoeveel seconden belichting hebben we nodig om deze afdruk te maken? Mijn fotografiereis was begonnen. Het is mijn hele leven doorgegaan – en ik ben nu 76.

Onderweg heb ik veel geleerd over fotografie, waaronder het ontwikkelen en afdrukken van monochrome vergrotingen van mijn ZWART-WIT negatieven en Cibachrome kleurenafdrukken van mijn kleurtransparanten. Ik maakte de overstap naar digitaal al vroeg en dat kwam vanzelf. Ik heb geen moeite met het begrijpen van computersoftware vanwege het volgen van de allereerste computerprogrammeercursus die door de Australische overheid werd uitgevoerd in de vroege jaren 1960.

Ik heb fotografiecursussen gegeven, presentaties gegeven op fotografieconventies, talloze artikelen gepubliceerd in tijdschriften, wedstrijden beoordeeld, begeleiding geboden aan deelnemers aan fototours, deelgenomen aan vele wedstrijden en tentoonstellingen, een aantal beroemde fotografen ontmoet en vrienden gemaakt, en actief betrokken geweest bij fotoclubs, lokale fotogalerijen en de Australian Photographic Society (APS) – met tal van posities en het nastreven van mijn fotografie met hen.

Ik ben momenteel voorzitter van de Contemporary Group binnen de APS, redigeer het maandelijkse online magazine “Free Expressions” en beheer de Facebook-groep. Twee hoogtepunten van mijn reis: geselecteerd worden als finalist in de Art of Photography Show 2010 (110 finalisten uit 14000 inzendingen internationaal) en geselecteerd worden voor opname in een tentoonstelling en hoogwaardig boek “100 Views of Canberra”, een Centenary-project van 100 foto’s door 100 fotografen die mijn thuisstad Canberra in al zijn gedaanten laten zien.

Mijn fotografie is in de loop der jaren geëvolueerd en verbeterd en het onderwerp dat ik heb vastgelegd is divers. Ik blijf leren en hoop dat de rest van mijn leven te doen.

Tegenwoordig doe ik vooral straatfotografie, fotografeer ik publieke en private evenementen, maak ik abstracts en doe ik hedendaagse fotografie. Ik vind het ook leuk om een reeks apps op mijn telefoon en tablet te gebruiken om fotokunst te maken. Af en toe word ik betaald om een bepaalde shoot te doen.

Naar mijn Baby Brownie, bewoog ik door verschillende camera’s – compacts, spiegelreflexcamera’s en vervolgens DSLR’s. Omdat ik een vriendschap had opgebouwd met de distributeur van Nikon-apparatuur in Australië, koos ik voor Nikon-camera’s wanneer ik me iets fatsoenlijks kon veroorloven en bij hen ben gebleven.

Tegenwoordig is de kit die ik gebruik voornamelijk een Nikon D700.. Slechts af en toe zal ik mijn oudere Nikon D200 gebruiken. Ik gebruik een Tamron AF 28-300mm f/3.5-6.3 (IF) Macro lens met de D700, en een Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 lens met de D200. Ik gebruik soms een Nikon Speedlight SB-800 flits. Ik gebruik mijn statief zelden. Ik gebruik ook steeds meer de camera’s in mijn iPhone X. omdat het altijd bij me is en geweldige resultaten oplevert.

www.brianropephotography.com.au

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer