Citlalli Rico

Ik wilde je updaten omdat ik de afgelopen 4 jaar een paar dingen van mijn uitrusting heb veranderd.

Mijn zus en ik werken al 11 jaar samen en hebben meer dan 700 bruiloften gefotografeerd. We houden ervan om heel weinig mee te nemen, zodat we onze energie overdag beter kunnen beheren. De meeste van onze bruiloften zijn op het strand. Veel apparatuur meenemen is voor ons geen optie.

Ik fotografeer meestal met twee camera’s, een Nikon D750 en nog steeds vasthouden aan mijn geliefde D700 voor bepaalde situaties, zoals sommige portretten met zeer specifieke licht- of ontvangstfoto’s (voor kleinere bestanden). Ik heb altijd een off-camera stroboscoop (SB900).

De belangrijkste verandering, naast de hoofdcamera, is dat ik meer ben gaan fotograferen met een Nikon 24-70mm f/2.8 lens. Het is zo veelzijdig en zo leuk! Ik gebruik het meestal als een 35mm, maar soms is fotograferen op 24mm of 70mm handig – 24mm om plaatsen te laten zien en 70mm voor de ceremonie.

Het nadeel is dat het een zware lens is, dus ik gebruik maar één camera als ik hem aan heb om het gewicht te verminderen. Na de eerste dansen en toespraken ga ik terug naar mijn Nikon 35mm f/2.0 voor feestfoto’s. Ik gebruik nog steeds mijn Nikon 105mm Macro voor details en enkele portretten. Zo’n 3 tot 5% van de opnames wordt met dit objectief gemaakt.

Ik draag alles op mijn ThinkTank Retrospective schoudertas. Sinds ik ThinkTank-tassen gebruik, ben ik gelukkiger omdat het gemakkelijker is om met alles op één plek te bewegen.

Mijn persoonlijke “Green leaves – Good Karma” project besloot om te verschijnen tijdens de shoot voor shotkit’s update. Mijn geliefde neef, Eli, was ook de beste assistent die ik had kunnen vragen.

www.citlallirico.com

2014

Ik kom uit Cancun, Riviera Maya, Mexico. Ik fotografeer al 8 jaar bruiloften en ik hou mijn spullen graag heel licht en eenvoudig, zodat ik me gemakkelijk kan verplaatsen. Ik kocht, probeerde, huurde en leende tonnen apparatuur tijdens mijn eerste 2 jaar als fotograaf. Ik heb uiteindelijk besloten om al het gewicht te minimaliseren en me te concentreren op het maken van de best mogelijke foto’s met basisgereedschap in plaats van me zorgen te maken over technische of zware dingen. Mijn zus Tamara schiet met me mee. Ze draagt een camerabody, een lens en 2 flitsers (niet op de foto)

Mijn tas heeft alleen mijn twee camerabody’s (Nikon D700) en twee lenzen (een Nikon 35mm f/2 en een Nikon 105mm f/2.8 micro). Ik hou het graag simpel dus ik gebruik alleen die twee lenzen. Ik heb het gevoel dat alles wat me vertraagt bij het vastleggen van een moment niet goed is voor mijn fotografie, dus ik verspil geen tijd aan het wisselen van lenzen, het verwijderen van lensdoppen of het instellen van tonnen flitsers en zenders.

Een 35mm f/2 is mijn hoofdlens. Ik schiet er 80% van de foto’s mee. Het is een prachtige en betaalbare groothoeklens en het is erg klein en licht. Omdat ik normaal gesproken fotografeer met gemiddelde diafragma’s is de Nikon 35mm f/2 perfect voor mij. Heel weinig vervorming. Ik hou er gewoon van.

De Nikon 105mm f/2.8 microlens is vooral voor portretten en details. Ik hou van hoe scherp het is en omdat het macro is, helpt het om een groot detail van foto’s te maken. Geweldig voor daglichtomstandigheden. Mijn flitser (Nikon SB800) is alleen om off camera flitsers te activeren. Ik ben geen fan van radio’s of zenders en ik ben ook geen fan van aan/camera flitser dus ik heb altijd externe flitsers op statieven of monopods.

Ik heb een heleboel 16gb sandisk kaarten als ik fotografeer in raw. Ik heb ook batterijen en mijn Wonderwoman visitekaartje houder. De Mexicaanse Giraf kwam net langs op zoek naar wat eten.

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Tsjek out de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer