Bronte Huskinson

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Bronte uit @frombeewithlove en ik fotografeer mezelf graag op ongewone, kleurrijke plaatsen met een boekachtige twist.

Ik begon geïnteresseerd te raken in fotografie in mijn tweede jaar van de universiteit toen ik de ‘Bookstagram’-community op Instagram vond. Twee jaar later ben ik gezegend genoeg om het fulltime te doen!

Ik heb mijn spullen door de jaren heen vrij eenvoudig gehouden. Toen ik voor het eerst instagramfotografie begon te doen, had ik alleen mijn iPhone 6 en dat was het.

Toen ik besloot dat ik mijn bewerkingsvaardigheden wilde verbeteren, kocht ik mijn allereerste DSLR.

Fototoestel:

Canon EOS 200D: Ik heb voor deze camera gekozen na veel onderzoek op YouTube. Ik heb deze camera iets meer dan een jaar en ik ben er nog steeds dol op. Het is een starter DSLR, maar ik voel nog niet de behoefte om te upgraden. Het is erg klein en lichtgewicht, wat perfect is voor mij omdat ik het de hele tijd draag.

Lenzen:

Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6: Dit was mijn startlens die bij de camerabody werd geleverd. Het is een geweldige kleine lens die perfect is voor portretten of ‘persoonsgerichte fotografie’ (waarbij je niet per se wilt dat de achtergrond van de afbeelding de focus van de foto is).

Het is ook erg klein en licht, dus het is geweldig voor straatfotografie als je niet iets super breeds wilt.

Canon EF 16-35mm f/4L: Ik besloot dat ik een lensupgrade nodig had toen ik meer reisfotografie in mijn foto’s wilde opnemen. Daarvoor wilde ik een bredere lens, zodat ik meer van de achtergrond in mijn foto’s kon krijgen. En jongen, kun je wiiiiiide krijgen met dit ding!

Ik gebruik deze lens nu vrijwel altijd, de enige uitzondering is wanneer groothoeken niet noodzakelijkerwijs zo goed werken, zoals thuis lifestyle-opnamen. Daarvoor schakel ik terug naar mijn 18-55mm lens.

Dat is de kit die ik regelmatig gebruik. Ik heb wel een statief, maar ik gebruik het zelden en vraag vaak iemand anders om de foto voor me te maken zodra ik de hoek heb ingesteld die ik wil – het is op die manier een stuk minder eenzaam!

Ik heb een heel eenvoudige cameratas, maar het is zeker niets om over te schreeuwen – het klaart gewoon de klus!

Ik hou mijn kit graag supereenvoudig omdat ik geen enorm budget heb. Ik voel nog niet de behoefte om iets te upgraden, want ik ben perfect tevreden met wat ik heb.

Ik hou er ook niet van om veel kit bij me te hebben als ik foto’s ga maken, omdat ik al zoveel verschillende rekwisieten bij me heb!

Bewerken:

Lightroom: Lightroom is waar ik het grootste deel van mijn bewerkingen doe. Dat is waar ik mijn presets toepas en de foto’s echt laat knallen – een goed filter kan het verschil maken!

Ik vind het leuk om mijn bewerkingsstijlen te veranderen als de seizoenen veranderen. Zo blijf ik in de zomer bij een lichtere, schonere montagestijl en in de herfst/wintermaanden ga ik wat rijker met mijn kleuren en donkerder naar de seizoenen.

Bewerken is waarschijnlijk wat ik het leukst vind aan fotografie.

Photoshop: Ik zal soms photoshop gebruiken om wat meer magie aan mijn foto’s toe te voegen! Dit kan van alles zijn, van mezelf laten vliegen tot het wegwerken van iets in een foto dat de symmetrie uit balans brengt.

Ik denk dat het belangrijkste advies dat ik kan geven voor iedereen die in de fotografie wil stappen, is om te beginnen met wat je al hebt. iPhone-camera’s zijn tegenwoordig redelijk goed en ik zou alleen in een camera investeren als je vertrouwd bent geraakt met telefoonfotografie.

Beginnen met wat je hebt en je een weg omhoog werken is een geweldige manier om erachter te komen wat je leuk vindt aan fotografie, en bespaart je het krijgen van kit die je niet nodig hebt.

www.frombeewithlove.com | @frombeewithlove

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer