Elli Cassidy

FacebookPinterestDelen

Ik zou hebben gelachen als iemand me had verteld dat ik op een dag een pasgeboren portretstudio zou runnen – het stond nooit op de kaarten. Ik hou van reizen en daar heb ik mijn cameravaardigheden geleerd, de gedachte om te poseren en iemand te regisseren vervulde me met angst.

En toen kreeg ik een baby en ontdekte ik een heel nieuw genre, een klein persoontje dat ik zelf kon poseren.

Ik ben een groot voorstander van spiegelloze camera’s, ik kocht mijn eerste Fujifilm spiegelloze in 2013 en heb niet achterom gekeken.

Door uitsluitend met het merk te fotograferen en workshops te geven, werd ik uitgenodigd om een officiële Fujifilm X-fotograaf te worden naast het zijn van een Elinchrom Lighting Ambassador. Ik ben nu in de zeer gelukkige positie dat ik de wereld rond kan reizen om fotografen te onderwijzen.

Momenteel fotografeer ik met de nieuwe Fujifilm XT3.

Ik gebruik een mix van lenzen omdat ik ze graag varieer om mijn werk fris te houden, dus ik zal vaak wisselen tussen mijn prime- en zoomlenzen.

Voor baby’s gebruik ik voornamelijk mijn Fujifilm 35mm f/1.4 en een Fujifilm 16-55mm f/2.8 zoom, naast de Fujifilm 80mm f/2.8 macro.

Voor de zwangerschap heb ik de neiging om ofwel de Fujifilm 56mm f/1.2 te gebruiken of de Fujifilm 50-140mm f/2.8 zoom.

Tot slot heb ik een Fujifilm X100F die zowel dient als mijn back-up camera als degene die ik overal mee naartoe neem voor persoonlijk gebruik.

Er waren verschillende redenen om over te stappen op een spiegelloos systeem. Toen ik fotograaf werd en full-frame DSLR’s en lenzen voor werk begon te gebruiken, realiseerde ik me dat ik mijn kit niet meer had gebruikt voor mijn persoonlijke foto’s van mijn kinderen. Alles was mobiele telefoonfoto’s geworden, en dit is toen telefooncamera’s behoorlijk onzin waren.

Ik kocht de Fujifilm X100s als een persoonlijke camera, een mooie spiegelloze met een vaste lens, en het was geweldig! Het lichtgewicht systeem was zeer bevrijdend en de bestandskwaliteit en kleuren waren uitstekend.

Het duurde niet lang voordat ik besloot om al mijn studiokit te verkopen en het Fujifilm XT-systeem te kopen.

Het gebrek aan gewicht was een grote factor en de kleinere maat voelde ook beter aan. Ik hield ook van de kleurprofielen die in het Fujifilm-systeem waren opgenomen. Mijn bewerkingstijd is drastisch verminderd omdat de SOOC-bestanden er zo goed uitzagen.

Ik heb wel een paar verschillende spiegelloze systemen bekeken voordat ik investeerde, en ik besloot dat ik veel liever de wijzerplaten van de Fujifilm-camera’s had. Ze voelen meer old school en waren vergelijkbaar met mijn oude film Minolta die ik heb geleerd.

Sommige van de andere merken waren meer menu-gebaseerd en dat schrikt me af; Ik wil alles met mijn vingertoppen kunnen aanpassen zonder mijn oog af te leiden van het onderwerp dat ik fotografeer.

Er zijn zoveel dingen die ik kan doen met een spiegelloze die ik voorheen niet kon doen. Door het lichtere gewicht kan ik met één hand schieten, zodat ik een pasgeboren baby met één hand kan settelen en de foto met de andere kan inlijsten, waarbij ik mijn hand een fractie van een seconde uit de weg beweeg.

Ik kan de filmsimulaties ook bekijken in de elektronische zoeker.  Als je dit nog nooit eerder hebt geprobeerd, moet je dat doen!

Ik kan een mooi zacht profiel selecteren, zoals Astia, waardoor mijn baby’s een zachte romige huidskleur en een geweldige warme witbalans krijgen, of ik kan het instellen op BW voor mijn zwangerschapsfotografieportretten en live in zwart-wit bekijken terwijl ik de foto samenstel.

Ik maak ook veel gebruik van het kantelscherm, en met het touchscreen kan ik het brandpunt selecteren en ook het beeld maken.

Het kunnen bekijken van je exacte belichting is een extra voordeel bij de gelegenheden dat ik met daglicht of continu licht werk, er is geen giswerk en je ziet precies wat je krijgt. Dit is vooral handig wanneer u de camera ook voor videowerk gebruikt.

Een ander voordeel is de stille sluiter, bij nauwe samenwerking met baby’s is het fijn om een stille camera te hebben zodat ze niet gestoord worden, en bij peuters gebruik ik het LCD om ze te bekijken zodat ik oogcontact met ze kan houden.

Ik denk wel dat mijn jongere klanten de kleinere camera een stuk minder intimiderend vinden.

Vooruitkijkend ben ik van plan om meer gebruik te maken van de XT3s uitstekende videomogelijkheden, die ik verrassend gemakkelijk te gebruiken vond met de elektronische zoeker.

Kit lijst:

Fujifilm XT3

Fujifilm X100s

Fujifilm 35mm f/1.4

Fujifilm 56mm f/1.2

Fujifilm 80mm f/2.8

Fujifilm 16-55mm f/2.8

Fujifilm 50-140mm f/2.8

Elinchrom Flitsverlichting

X-rite Colorchecker Paspoort

Sekonic Flashmaster L-358 Lichtmeter

Mac Mini gecombineerd met een geweldig Wacom Cintiq 22HD-scherm

Spinnengordel

Baby Shusher – een rekwisiet voor pasgeboren fotografie om de baby te kalmeren.

Een grote voorraad hoedenWraps en babydoekjes

www.ellicassidy.co.uk | @ellicassidy

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer