Camille Michels

FacebookPinterestDelen

Ik ben een Franse fotograaf die kunst studeerde aan de Universiteit van Parijs 8 en fotografie aan de Arles National School of Photography. Ik zie mijn fotografie als poëtische documentaires.

Mijn werk gaat over de relaties tussen mens en milieu, en hun respectievelijke effecten, voor samenlevingen in de nabijheid van de natuur. De invloed van de natuur, soms vijandig, op de manier van leven van de mens en de menselijke schade aan het milieu.

Wat is de relatie tussen mens en natuur in de 21e eeuw? Wat overleeft er vandaag van de traditionele cultuur? Wat is de impact van industrialisatie? Ik gebruik fotografie om het dagelijks leven van bevolkingsgroepen en gemeenschappen in tijden van grote onrust te documenteren.

Sinds 2015 word ik vertegenwoordigd door de Hans Lucas Studio. Ik ben lid van het fotografisch observatorium van de polen.

Ik heb 5 jaar in Groenland gewerkt.

Canon 5D Mark III

Het is mijn favoriete camera. Het is zeer goed bestand tegen koud weer en barre omgevingen.

Canon 24-105mm f/4 L II USM

Het is de lens die ik het meest gebruik. De zoom maakt het gemakkelijk om zich aan te passen aan elke situatie. De meeste van mijn foto’s zijn ter plekke genomen en niet geposeerd, de zoom is dan handig.

Deze lens is ook vrij licht wat belangrijk is omdat ik veel beweeg in mijn projecten (boot, sledehonden, wandelen…). Ik moet voorkomen dat mijn tas te zwaar wordt.

Canon 50mm f/1.4 USM

Ik gebruik deze lens voor interieurfotografie of nachtfotografie.

Seal handschoenen

Ik heb mijn zeehondenhuid handschoenen nog in mijn tas om me te beschermen tegen de kou. Tijdens mijn laatste project was het -30! Ik heb ook verschillende batterijen voor mijn camera. Bovendien heb ik altijd twee waterdichte plastic zakken.

In mijn werk doe ik veel fotografie buitenshuis. In het Noordpoolgebied kunnen plastic zakken de camera beschermen, batterijen … zeker tijdens een sneeuwstorm kan dat plotseling gebeuren.

Ook stop ik mijn camera in deze plastic zakken als ik van een koude, buitenomgeving naar de binnenkant van een huis ga. De plastic zak helpt de camera te beschermen tegen condensatie.

www.camillem.net | @camille_michel_

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer