Peak Design Everyday Sling 5L Beoordeling

Ik heb de neiging om mezelf een beetje een reiziger en een nogal casual fotograaf te beschouwen. Ik ben altijd in beweging, vlieg weg naar de zonsondergang en altijd met mijn camera in de hand.

Ik hou ook best van tassen en ik waardeer functionele opbergoplossingen. De mogelijkheid om items goed te kunnen verpakken en alles efficiënt te passen, is iets dat ik waardeer. Ik hou ook van lange wandelingen op het strand en puppyhonden met grote bruine ogen.

Omdat ik altijd onderweg ben en met mijn camera op sleeptouw, is het belangrijk voor mij om een tas te hebben die de juiste capaciteit heeft voor het juiste moment. Maar ook het hebben van de juiste balans tussen ruimte, bulk, vulling en beveiliging is belangrijk.

PD_Everyday_Sling_5L_01-Hero

Peak Design Sling 5L |

Lichtgewicht, functioneel, weerbestendig en betaalbaar – de ideale draagdoek voor compacte opstellingen.

Controleer de huidige prijs

Peak Design staat al een tijdje op mijn radar en nu al de 20L Everyday Backpack, Field Pouch en Slide Strap in mijn collectie heb, moet ik zeggen dat ik me zeer bewust ben van het kwaliteitsniveau dat Peak Design produceert. De 20L Everyday Backpack is in essentie mijn dagelijkse rugzak.

Maar de waarheid is dat, hoezeer ik ook van die tas hou, ik er niet altijd een van die grootte en capaciteit hoef te dragen. Zeker niet voor de eenvoudigere dagjes uit of voor de kleinere dagelijkse wandelingen door de stad.

Voer dus de Peak Design Everyday Sling 5L in. De meest recente en welkome aanvulling op mijn collectie.

😲 UPDATE: Everyday Sling Versie 2 nu beschikbaar!

Peak Design heeft het 5L-model stopgezet en vervangen door een 6L-versie.

Peak Design Sling 5L | Bouwen en ontwerpen

piek ontwerp dagelijkse sling 5l aan de muur

Bekijk meer beoordelingen

Laat ik beginnen met enkele van de specificaties van de naar je toe te gooien:

Capaciteit: 5 Liter

Buitenafmetingen: 12,2″ (31cm) x 7,48″ (19cm) x 4,33″ (11cm)

Binnenafmetingen: 10,5″ (26,67cm) x 4″ (10,16cm) x 7″ (17,78cm)

Max Tablet Capaciteit: 24 cm (9,4″) x 18,5 cm (7,3″) x 1,5 cm (0,6″)

Gewicht: 0,5 kg (1,2 pond)

Garantie: Levenslang gegarandeerd

Controleer de huidige prijs

Ik heb deze tas nu een paar maanden en ik merk dat ik hem steeds meer gebruik.

Rugzakken zijn meestal meer mijn ding geweest, en ik heb gemerkt dat veel messenger- of slingbags in bepaalde mate tekortschieten. Of het nu gaat om de schouderriem, de kwaliteit van de materialen, het omvangrijke ontwerp of het gebrek aan opbergoplossingen voor kleinere items.

Ik heb het gevoel dat de Everyday Sling een perfecte balans van al het bovenstaande. Het is geen omvangrijke of overgewatteerde build. Het voelt doelgericht ontworpen – en daar past het zo heerlijk bij.

Ik ben een kleiner ingelijste kerel, dus vaak kunnen messenger en grotere stijl sling bags (zoals de Everyday Sling 10L-versie) er te omvangrijk uitzien en aanvoelen.

Volgens de website is het gemaakt van “400D weerbestendig nylon canvas met DWR-impregnatie en dubbele polyoppervlakcoating”. Wat in Tommy-terminologie betekent “het is super stoer en je uitrusting is veilig voor de elementen”.

Het voelt strak en veilig en heeft niet het gevoel dat het zou scheuren als het tijdens het avontuur op een tak zou worden gevangen of over rotsen zou worden gesleept. Het voelt ook niet alsof het zou degraderen als het voortdurend aan de elementen zou worden blootgesteld.

De hardware is gemaakt van geanodiseerd aluminium en roestvrij staal, de ritsen zijn glad en zitten nooit vast.

De bouwkwaliteit op de Everyday Sling is top. De bevestigingspunten voor de riem voelen sterk aan en geven een gevoel van overwerkt te zijn, wat geweldig is, omdat het niet voelt alsof ze ooit zouden scheuren of wijken.

Toch, als het tekenen van breuk begint te geven, Peak Design biedt levenslange garantie op hun producten.

De materialen in de tas zijn zacht om aan te raken en het voelt opgevuld genoeg aan om je geen zorgen te hoeven maken over je spullen binnenin.

Als bijkomend voordeel is het niet overdreven opgevuld om een onnodig omvangrijke zak te maken.

Opbergmogelijkheden – is 5 liter genoeg?

Peak Design-compartimenten op Everyday Sling

Het “FlexFold zaksysteem op de Everyday Sling biedt aanpasbare bescherming.

Peak Design levert u twee van hun unique “FlexFold” verdelers om te positioneren zoals u wilt en de opstelling te creëren die u nodig hebt.

Meestal gebruik ik er maar één met mijn Sony A7iii, of beide als ik de tas gebruik om mijn Mavic Pro te vervoeren.

Je kunt gemakkelijk een spiegelloze camera en 1-2 lenzen, reservebatterijen, filters en een verscheidenheid aan andere kleinere accessoires in de Peak Design 5L Sling plaatsen, ondanks dat deze slechts 5 liter in totale capaciteit is.

Een full size DSLR zoals mijn Canon 5D MKiii past, maar afhankelijk van de aangesloten lens past u misschien niets anders in het hoofdcompartiment – bekijk de Peak Design Everyday Sling 6L Review voor iets groters.

Als je een DJI bent drone flyer je past gemakkelijk een Mavic Pro met 2 batterijen, controller en een pak ND-filters. Zelfde deal met de Spark.

Ik vind dit de perfecte tas voor gebruik met mijn Mavic Pro, het past alles wat ik nodig heb heel mooi – behalve de opladers.

Drone verwijderen uit Peak Design Everyday sling

De Everyday Sling biedt gemakkelijke toegang wanneer deze naar de voorkant van je lichaam wordt geslingerd. Het wordt ook een handige ‘richel’ voor lenswissels, etc.

In de Sling-tas zit een ritsvak dat over de lengte van het deksel loopt, wat goed is voor kleinere accessoires die je op orde wilt houden.

In datzelfde compartiment zit een aantal kleinere vakken om spullen zoals geheugenkaarten en kabels uit te zoeken. Het is net pocket-ception! Zakken in zakken!

Het hoofdvak bevat ook twee zachte binnenzakken, die ofwel uit de weg zullen knijpen als je ze niet nodig hebt, of ze helpen accessoires zoals batterijen op hun plaats te houden.

Er is een voorvak met een gemakkelijk toegankelijke rits die handig is voor alles waar je snel toegang toe nodig hebt, zoals je telefoon, batterijen, lensfilters of zelfs alleen je huissleutels.

Het loopt het grootste deel van de lengte van de voorkant en je zult verrast zijn hoeveel je erin kunt passen.

Talloze compartimenten van de Peak Design Everyday Sling 5L

De Everyday Sling biedt een aantal kleine compartimenten voor al uw opbergruimte.

Wat me ook verbaasde was dat er een tablet vak in de Peak Design 5L Sling ook! Het is groot genoeg voor een iPad Mini of de kleinere Samsung Galaxy Tablets.

Houd er echter rekening mee dat het niet groot genoeg is voor tablets van meer dan 24 cm x 18,5 cm x 1,5 cm (als u een beschermhoes op uw tablet hebt, houd daar dan ook rekening mee in de groottebeperkingen).

Over het algemeen is het nogal een functioneel ontwerp, waardoor je echt het meeste uit zo’n klein tasje kunt halen. Deze tas kan wel met een flessenhouder! :p

Bruikbaarheid

Close-up van ritsen op de Peak Design Everyday Sling

De Peak Design Everyday Sling 5L biedt gemakkelijke toegang met lussen/tags die aan de ritsen zijn bevestigd.

De ritsen zijn gemakkelijk te bedienen en te lokaliseren omdat ze kleine handige riemen hebben die eraan zijn bevestigd, waardoor ze ook toegang met één hand naar het hoofdcompartiment. Ze worden nooit vastgeknepen of begraven in de voeringen. Het is niet nodig om iets neer te leggen als je je camera wilt inpakken.

De Sling opent ook lekker wijd om gemakkelijk bij je spullen te kunnen. Geen gedoe in kleine ruimtes.

De band zelf is zeer comfortabel en heel eenvoudig om de lengte aan te passen aan uw behoeften. Je kunt zelfs de positie van de riem wijzigen om de tas rond je middel te bevestigen, als je hem nodig hebt om steviger aan je lichaam te kleven tijdens het fietsen, bijvoorbeeld, of wanneer je niet wilt dat de tas naar je voorkant glijdt.

De Peak Design Everyday Sling 5L voelt mooi in balans op mijn schouder en de stijfheid geeft me veel vertrouwen om hem te openen zonder al mijn spullen op de grond te morsen tijdens het lopen.

Als je een van de Peak Design Capture Clips hebt, kunnen ze ook gemakkelijk aan de zijkant van de tas worden bevestigd – het is geweldig dat ze dit allemaal samen hebben verwerkt!

[Related: Peak Design Capture Clip Review]

Peak Design Everyday Sling 5L Korting & Code

Ontvang een exclusieve Peak Design x Shotkit kortingscode:

Meer informatie

Peak Design Sling 5L Review | Conclusie

Man verwijdert SLR uit Peak Design Everyday Sling 5L

De 5 liter Peak Design Sling is klein en veelzijdig genoeg om elke dag mee te nemen.

Deze afgeslankte 5 liter versie van de Peak Design Sling is al snel een vaste favoriet geworden. Het heeft meerdere keren met me gereisd, zowel interstate als overzees, en zal met me blijven reizen. De balans tussen functionaliteit en klein, toch is de praktische grootte perfect.

Ik ben niet het soort fotograaf dat graag dagelijks veel dingen met me meedraagt. Ik neem graag alleen mee wat ik nodig heb.

Als ik bijvoorbeeld gewoon boodschappen ga doen of op pad ga met mijn vrouw en vrienden, draag ik graag de Everyday Sling en niets anders.

Ik kan mijn Sony A7iii passen met mijn Samyang 35mm f/1.4 lens, reservebatterijen en een assortiment andere kleine dingen die ik die dag nodig kan hebben.

De Sling is verkrijgbaar in 3 kleuren – matzwart, as en salie – Ik heb gekozen voor de zwarte versie omdat deze het meest veelzijdig is en opgaat in een stealthy manier om dure camera-uitrusting te dragen.

En hé, als ik mijn vrouw nu vraag om mijn tas voor me vast te houden, klaagt ze niet over de grootte of het gewicht! Zeker 10 bonuspunten daarvoor 🙂

Peak Design Everyday Sling op dame met grafitti muren

De Everyday Sling – draag je camera-uitrusting met stijl!

PD_Everyday_Sling_5L_01-Hero

Peak Design Sling 5L |

Lichtgewicht, functioneel, weerbestendig en betaalbaar – de ideale draagdoek voor compacte opstellingen.

Controleer de huidige prijs