Katrina Yu

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben Katrina Yu, een in Azië gevestigde kunstfotograaf en digitale kunstenaar. Mijn werk draait sterk om het creëren van imaginaire werelden door middel van foto’s.

Ik hou van het idee om verhalen te kunnen maken van het gewone. Ik heb denkbeeldige werelden gecreëerd door mijn persoonlijke dagelijkse project op Instagram. Het is een zelfportretproject waarbij ik de realiteit creëer die ik wil ervaren.

Mijn Shotkit is relatief licht van gewicht. Ik vind dat het niet gaat om het hebben van de nieuwste spullen, maar om wat je doet met wat je hebt. Dus zolang het de visie in gedachten kan produceren, ben ik oké met de tools die ik bezit.

Mijn mantra is “Het moet iets zijn dat ik kan dragen”. Ik zou reizen om landschappen te verkennen en te fotograferen als voorraad, zodat alles in mijn cameratas moet passen.

Ik gebruik:

Nikon D750 als mijn camerabody. Het is bij mij sinds 2015. De objectieven die ik gebruik zijn de Sigma 35mm f/1.4, Sigma 50mm f/1.4 voor portretwerk, en de Sigma 24-105mm f/4 voor die landschappen.

Voor mijn zelfportretten gebruik ik de Yongnuo YP860 RX II Remote Trigger met de Vanguard Alta Pro 2+ 264AT aluminium statief met de Vanguard Alta GH-100 Pistol Grip Ball Head voor een nauwkeurige controle van die hoeken.

Ik zou ook wel eens mijn iPhone X gebruiken. om te fotograferen wanneer ik mijn camera niet bij me heb.

Ik heb een Mac Book Pro 15″ en Wacom Intuous Pro voor bewerking.

Ik geloof echt dat we eerst de verbeeldingskracht moeten hebben, zodat we de tools die we hebben volledig kunnen benutten. Begin gewoon met wat je hebt, gebruik het in zijn geheel en kijk wat het doet en wat deze limieten je zullen dwingen om te creëren.

www.hellokatrinaaa.com | @hellokatrinaaa

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer