Lijn Harklau

FacebookPinterestDelen

Hallo! Mijn naam is Line Hårklau en ik ben een fotojournalist gevestigd in Oslo. Ik ben opgegroeid met bergen overal waar ik keek, mijn werk is vooral gericht op mensen en hun relatie met de natuur.

Levend in een wereld waar de natuur wordt bedreigd, hoop ik dat wat ik doe mensen kan inspireren om voor de planeet te zorgen.

Ik ben begonnen met een Canon Powershot G12 en sindsdien ben ik bij Canon gebleven. Mijn camera op dit moment is Canon 5D mark IV. Ik heb een upgrade uitgevoerd van 5D mark III vanwege de betere videofunctionaliteit.

Ik weet dat er veel kleinere en lichtere spiegelloze camera’s zijn, maar mijn camera is op de een of andere manier een deel van mijn lichaam geworden en ik vind het leuk dat het zwaar aanvoelt in mijn handen.

Omdat ik vaak merk dat ik wandel of ski, moet ik veel andere spullen meenemen en neem ik vaak maar één lens mee, de Canon 24-70mm f/2.8. Het is heel veelzijdig omdat ik er vrijwel alles mee kan fotograferen.

Het nadeel van het gebruik van deze lens is meestal dat het gemakkelijk is om lui te worden. In plaats van te bewegen merk ik dat ik de zoom veel gebruik. Daarom probeer ik prime lenzen te gebruiken wanneer ik de mogelijkheid heb.

Mijn favoriete prime lens voor portretten is de Sigma Art 50mm f/1.4. De Sigma Art 35mm f/1.4 werkt voor vrijwel alles.

Beide objectieven zijn superscherp en ze zijn niet zo duur als originele Canons.

Ik heb ook mijn Canon 100mm f/2.8L macro herontdekt. Heel dicht bij details komen is leuk en brengt meer variatie in het materiaal. De lens werkt ook verrassend goed bij het fotograferen van landschappen in de verte, het detailniveau is geweldig.

Wanneer ik video’s maak, gebruik ik de RødeLink Filmmaker Kit en Zoom H5 voor het opnemen van audio. Ik gebruik ook de Zoom H5 veel om interviews op te nemen, omdat ik vaak zowel fotografeer als mijn verhalen schrijf.

www.lineharklau.com | @lineharklau

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer