Canon EOS M50 Spiegelloze Camera Test

Er is een flinke kloof tussen smartphone- of compactcamera’s en DSLR’s, zowel in grootte als in prestaties.

Als je graag je fotografie/videogame wilt verbeteren, maar misschien wordt afgeschrikt door de grootte en complexiteit van een DSLR, overbrugt de Canon EOS M50 die kloof perfect.

Deze spiegelloze camera met verwisselbare lens is enorm populair gebleken en domineert de verkoop in Japan meer dan een jaar na de release … en na een paar dagen reizen en ermee experimenteren, kan ik begrijpen waarom.

Canon 6D Mark II + EF 50mm f/1.8 STM lens | 1/200 bij f/2.8 ISO 100

Canon EOS M50

Krachtig, compact, leuk en betaalbaar – de ideale camera voor iedereen die een geweldige beeldkwaliteit nodig heeft van een zeer draagbare camera.

Controleer de huidige prijs

De Canon EOS M50 raakt een moeilijk bereikbare sweet spot tussen hoge prestaties, eenvoudige bediening en betaalbare prijs.

Het is een enorm populaire camera sinds de release, maar is het de juiste camera voor jou? Laten we het eens nader bekijken.

Canon EOS M50 Review Samenvatting

De Canon M50 is een spiegelloze camera die de kloof tussen smartphone en DSLR overbrugt. Hoewel kleiner, lichter en goedkoper dan een DSLR, biedt het een indrukwekkende beeldkwaliteit, 4K-video, 10 fps burst-opnamen en een geavanceerd autofocussysteem. Het biedt ook een zoeker – iets wat veel van zijn concurrenten missen.

Inhoudsopgave

Canon EOS M50 Review | Specs

Pros

 • Compactheid en draagbaarheid
 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Snelheid en bedieningsgemak
Tegens

 • Rolluik en geen Dual Pixel AF in 4K
 • Gebrek aan externe bedieningselementen voor volledig handmatige opnamen
 • Geen opladen via USB
Controleer de huidige prijs

De Canon EOS M50 is gericht op mensen die afstuderen aan een smartphone of basis point-and-shoot en zit ergens tussen een compactcamera (zie gids) en een DSLR in.

Het lijkt veel op een DSLR in vorm, maar aanzienlijk kleiner in omvang en gewicht. Het is eenvoudig te gebruiken, maar beschikt over een 24,1 MP APS-C-sensor die in staat is tot semi-professionele beeldkwaliteit en geavanceerde functies voor diegenen die meer zeggenschap willen over hoe hun beelden worden vastgelegd.

Met name de Canon EOS M50 is de eerste camera met Canon’s nieuwste DIGIC 8-verwerkingsengine, die 4K-video, 10 fps burst-opnamen en een geavanceerd Dual Pixel CMOS-autofocussysteem (AF) mogelijk maakt.

Canon EOS M50 Spec Samenvatting:

 • 24.1MP APS-C-sensor
 • DIGIC 8 verwerkingsengine
 • OLED EVF met 36 miljoen dots
 • 0″/76,2 mm 1,04 miljoen dot scharnierend touchscreen
 • Dual Pixel CMOS AF-systeem met 143 scherpstelpunten
 • 10 fps burst schieten
 • 4K- en Full HD-video
 • 4K timelapse
 • Ingebouwde Wi-Fi, NFC en Bluetooth-connectiviteit
 • Ondersteunt JPEG, 14-bit CR3 RAW en (gecomprimeerde) C-RAW formaat bestanden

Via de verwisselbare lensvatting koppelt de Canon EOS M50 aan een groeiend aantal Canon EF-M objectieven, waaronder de EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM kitlens die voor deze test wordt gebruikt.

Gelijk aan 24-72mm in full frame / 35mm-termen, is deze compacte zoom een geweldige kleine allrounder voor reizen, landschappen, snapshots en portretten.

Bouw &uiterlijk

canon eos m50 review - 4k video spiegelloze camera met dual pixel, digic 8 processor elektronische zoeker 235 opnames per lading, pixel cmos af

De compacte afmetingen van de Canon EOS M50 maken het een perfecte reiscamera (guide).

Zoals gezegd is de Canon EOS M50 als een mini, vereenvoudigde DSLR. De aantrekkelijk ontworpen body is compact en lichtgewicht (390 g inclusief batterij en geheugenkaart), hoewel het solide gebouwd en veilig in de hand ligt dankzij een getextureerde, mooi geconformeerde grip.

Het balanceert perfect met de kitlens, die een handige vergrendeling gecontracteerd houdt voor veilige opslag / transport.

In het midden bovenaan de Canon EOS M50 bevindt zich een ingebouwde pop-upflitser; een elektronische zoeker met een groot, vloeiend display; en een flitsschoen voor optionele accessoires zoals een externe flitser.

Er is een ingebouwde microfoon en HDMI-poort (goed nieuws voor vloggers en videomakers), maar geen USB-opladen, dus je hebt de batterijlader en een stopcontact nodig om van stroom te blijven voorzien.

Ergonomie & Handling

canon eos m50 test spiegelloze camera met dual pixel, elektronische zoeker, 1 geheugenkaartsleuf, wi-fi nfc, ok levensduur van de batterij, dual pixel en digic 8 processor

Het uitklapbare touchscreen van de EOS M50 is vooral handig om creatief te worden met je compositie.

De Canon EOS M50 is een instapcamera, dus zoals je zou verwachten, is het ongelooflijk gebruiksvriendelijk.

De menu’s zijn gemakkelijk te navigeren en voeg handleidingen toe (die kunnen worden in- / uitgeschakeld) om beginnende schutters te helpen de juiste modus / functie te selecteren voor hun gewenste resultaten.

De volautomatische (‘Scene Intelligent Auto’) opnamemodus doet indrukwekkend werk door de instellingen van de camera aan te passen aan de door u gekozen scène.

U kunt ook het type foto opgeven dat u maakt (van close-ups tot nachtscènes) in de modus Speciale scène. verschillende creatieve filters toe te passen (zoals fish-eye- of speelgoedcamera-effecten); of neem meer controle over met sluitertijdvoorkeuze (Tv), diafragmavoorkeuze (Av) of de volledige handmatige modus.

Canon Eos M50 spiegelloze camera w / touch screen en wi-fi nfc. Goede videokwaliteit voor spiegelloze sensor. OK levensduur van de batterij

Het LCD-scherm is helder en helder en de responsiviteit van het aanraakscherm is ook uitstekend.

Afgezien van de aanvankelijk lastige video-opnameknop (zie meer onder ‘Video’) zijn alle knoppen en draaiknoppen eenvoudig te bedienen.

Het touchscreen aan de achterzijde reageert snel op tikken en vegen, wat kan worden gebruikt om door menu’s te navigeren en afbeeldingen te bekijken, maar ook om de focus in te stellen en de sluiter te activeren.

Je kunt het scherm eenvoudig uitklappen en / of kantelen, wat uiterst handig is voor het maken van selfies / vlogs of het componeren vanuit lastige hoeken.

Al met al moeten beginners de Canon EOS M50 zeer toegankelijk vinden. De camera heeft net genoeg knoppen en draaiknoppen om point-and-clickers geleidelijk handmatig de controle over te laten nemen, als ze dat willen.

Aan de andere kant zullen ervaren fotografen die gewend zijn om volledige handmatige instellingen te gebruiken, waarschijnlijk een extra draaiknop of twee waarderen, zodat ze snel het diafragma, de sluitertijd en de ISO kunnen wijzigen.

Focus prestaties

canon eos m50 met 4k video elektronische zoeker spiegelloze camera

Canon EOS M50 + EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM lens | 1/250 bij f/7.1 ISO 2500

Een van de grootste sterke punten van de Canon EOS M50 is Canon’s nieuwe en verbeterde Dual Pixel autofocus (AF) systeem, dat ik vond snel en nauwkeurig.

Het was ook eenvoudig aan te passen met behulp van de Touch and Drag AF-functie. Met deze ingeschakelde optie kon ik eenvoudig op het scherm tikken om mijn autofocuspunt / -gebied te verplaatsen zonder weg te kijken van de zoeker.

Ik vond dat AF af en toe haperde in situaties met weinig licht, laag contrast en zeer close-up (met de EF-M 15-45mm STM kitlens, tenminste).

In de meeste gevallen kon ik dit echter omzeilen door handmatige scherpstelling te gebruiken met focus peaking ingeschakeld.

In mijn ervaring deed AF-tracking het goed bij het volgen van onderwerpen in beweging, op voorwaarde dat ze niet te snel, onregelmatig of in de buurt van de randen van het frame bewogen.

Eye AF (beschikbaar in Servo / continue AF-modus) heeft ook goed werk geleverd bij het detecteren en volgen van de ogen van mensen.

Tijdens het maken van selfies of vlogs in de automatische modus, richtte de camera mijn ogen automatisch, zonder tussenkomst van mijn kant.

Prestaties bij weinig licht

cmos af met video-opname door lens. Raw-beeldformaat en goed af-systeem

Canon EOS M50 + EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM lens | 1/125 bij f/6.3 ISO 3200

De Canon EOS M50 doet zeer respectabel werk bij weinig licht. Ruis zie je natuurlijk bij hogere gevoeligheden (tot ISO 6400), maar het wordt goed verwerkt in RAW-bestanden en niet enorm merkbaar, tenzij je recht inzoomt of, vermoedelijk, als je op een supergrootschaal afdrukt.

kan ook 4K-video maken met pixel cmos af video en afbeelding in RAW-opnameformaat

Bovenstaande afbeelding ingezoomd tot 100%

Beeldkwaliteit

geschoten met canon eox m50 met elektronische zoeker - beste spiegelloze camera's voor raw-beeld voor deze prijs

Canon EOS M50 + EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM lens | 1/125 bij f/6.3 ISO 400

De beeldkwaliteit van de Canon EOS M50 is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Ik heb een mix van zowel JPEG’s in de automatische modus als RAW-bestanden in de handmatige modus geschoten, en beide hebben fijne details vastgelegd met rijke natuurlijke kleuren.

een van de beste spiegelloze camera's voor deze prijs om 4k vi aan te biedendeo is de canon eos m50

Canon EOS M50 + EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM lens | 1/200 bij f/6.3 ISO 250

Weinig van mijn opnamen hadden veel of geen bewerking nodig, hoewel dynamisch bereik in RAW-bestanden voldoende was voor mij om schaduwen subtiel helderder te maken en hooglichten te beteugelen zonder veel kwaliteit op te offeren.

Net als bij andere Canons vond ik het echter het beste om me te vergissen aan de kant van overbelichting.

Algemene prestaties

canon eos m50 spiegelloze camera's met goede videokwaliteit, pixel cmos af, mooie raw beeldopname tegen een goede prijs.

Compact, duurzaam, boordevol functies en eenvoudig te bedienen – de EOS M50 is een zeer plezierige camera!

De DIGIC 8 processor maakt de Canon EOS M50 indrukwekkend snel te starten en te bedienen.

Het maakt continue bursts mogelijk van maximaal 10 fps (frames per seconde) of 7,4 fps met continue AF, dus je zou geen moeite moeten hebben om fly-by-momenten vast te leggen.

(Beter nog, de sluiter kan worden gedempt, zodat je dingen zoals dieren of gebeurtenissen kunt fotograferen zonder de aandacht op jezelf te vestigen.)

De buffer zal gemakkelijk stapels opeenvolgende JPEG’s verwerken, maar moet in mijn ervaring tussen een handvol standaard CR3 RAW-bestanden wissen. Als je continu een actiescène in RAW moet opnemen, zou ik bestanden opslaan in het 30-40% kleinere, maar zeer vergelijkbare kwaliteit, C-RAW-formaat.

De batterijduur van de Canon EOS M50 wordt geschat op 235 opnamen, wat ik meer dan voldoende vond voor een dag aan casual reiskiekjes en videoclips, zelfs zonder de energiebesparende modus te gebruiken.

Als u vertrouwt op het touchscreen-display en / of van plan bent om veel foto’s en video’s te maken over een langere tijd, raad ik aan een reservebatterij of twee te kopen.

Video

 1. Canon-m50 (1)

Net als bij foto’s maakt de Canon EOS M50 het gemakkelijk om video van hoge kwaliteit vast te leggen, zowel in 4K als Full HD (25p of 50p).

De beeldkwaliteit is hoog en er zijn tal van functies, van in-lens (met de kitlens bevestigd) en digitale beeldstabilisatie tot een 4K timelapse-functie, ten voordele van zowel nieuwe als ervaren fotografen.

Als u zich in de modus ‘Scene Intelligent Auto’ bevindt, is het opnemen van films net zo eenvoudig als het indrukken van de rode video-opnameknop. (Dit kostte me wat oefening om goed te krijgen, vanwege het kleine formaat en de schuine positie van de knop.)

De handmatige filmmodus is een aparte optie op het instelwiel en biedt toegang tot meer geavanceerde functies, zoals een windfilter en verzwakker voor het verminderen van microfoonvervorming.

Aan de andere kant is Dual Pixel AF – die net zo goed presteert in Full HD als met foto’s – niet beschikbaar in 4K. Full HD is misschien de betere optie als je afhankelijk bent van autofocus.

Er is ook een 1,6x crop en merkbaar rollend sluiter in 4K. Ik zou daarom aanraden om een bredere lens te gebruiken (de breedste die beschikbaar is, is de Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM) voor vlogs of ander groothoekwerk, en de Full HD-modus voor pannen.

Waar voor je geld

betaalbare spiegelloze camera's zoals de canon eos m50 zijn zeldzaam! Spiegelloos is de toekomst en rauw fotograferen op deze eos m50 is een fluitje van een cent

Het is moeilijk om zoveel functies in een camera te krijgen voor zo’n betaalbare prijs.

Vergeleken met andere spiegelloze camera’s met verwisselbare lenzen van vergelijkbare stijl en prijs, biedt de Canon EOS M50 een zeer redelijke waar voor je geld.

Hij is aanzienlijk sneller dan de Fujifilm X-T100 (uitgebracht kort na de Canon EOS M50), biedt een hogere beeldkwaliteit dan de Olympus OM-D E-M10 Mark II (2015) en Panasonic GX80/85 (2016) en is veel eenvoudiger te gebruiken dan de Sony a6300 (2016).

Het heeft (voorlopig) niet zoveel lensopties als een van de bovenstaande, of zo solide videoprestaties als de Panasonic of Sony. Dit zou voor de meeste fotografen echter niet uit moeten maken.

De Canon EOS M50 geeft je een van de beste combinaties van beeldkwaliteit, functies en bruikbaarheid in zijn prijsklasse.

Controleer de huidige prijs

Canon EOS M50 | Conclusie

spiegelloze canon eos m50 met 4k video - eos m50 is indrukwekkend en een goed geprijsde spiegelloze

Canon EOS M50 + EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM lens | 1/125 bij f/10 ISO 100

Als u op zoek bent naar maximale waarde en beeldkwaliteit met minimale rompslomp of inspanning, is het moeilijk om voorbij de Canon EOS M50 te gaan.

In veel opzichten , van beeldkwaliteit tot opnamesnelheid en nauwkeurigheid, kan deze mini-spiegelloze een dslr op instapniveau evenaren of zelfs verbeteren. In tegenstelling tot de meeste DSLR’s is het echter reist als een charme en zou de meeste mensen moeten nemen heel weinig tijd om te leren.

Bovendien betekent de uitstekende functieset van de camera dat beginners het niet te snel moeten ontgroeien.

Degenen met serieuzere ambities zouden, denk ik, beter af zijn met een DSLR of meer geavanceerde spiegelloze camera die grotere lensopties, batterijduur, handmatige bediening en (als het een prioriteit is) professionele videomogelijkheden biedt.

De Canon EOS M50 is niet helemaal 100% perfect, maar dat is wel zo. perfect voor beginnende / casual fotografen en videomakers.

Het is ook geweldig voor ervaren fotografen die op zoek zijn naar een leuke reis- of alledaagse camera. Als ik niet al te veel camera’s zou bezitten, zou de Canon EOS M50 een serieus vooruitzicht zijn voor mijn off-duty kit.

Canon 6D Mark II + EF 50mm f/1.8 STM lens | 1/200 bij f/2.8 ISO 100

Canon EOS M50

Krachtig, compact, leuk en betaalbaar – de ideale camera voor iedereen die een geweldige beeldkwaliteit nodig heeft van een zeer draagbare camera.

Controleer de huidige prijs

Uitrusting van CameraPro Australia | Eten door Mason Wines Mt Tamborine