Jo Saven

FacebookPinterestDelen

Ik ben Jo Savage, een Adventure Lifestyle fotograaf. Ik probeer de onvertelde verhalen (vaak met omgevingsondertonen) binnen de berg-, surf- en skategemeenschappen te ontdekken terwijl ik atleten en andere creatievelingen begeleid op avonturen.

Aan de zakelijke kant gebruik ik deze beelden en op verhalen gebaseerde inhoud die op authentieke wijze de merkidentiteit ondersteunen.

Ik schrijf toe aan goed gemaakte, duurzame en lichtgewicht apparatuur (dat is waar het Sony Mirrorless System van pas komt). De Sony a7rii en a7riii kan omgaan met mijn ruwe levensstijl & de extremen van het milieu. Ik kan bergen beklimmen of door de oceaan zwemmen met mijn camera in de hand (in een behuizing natuurlijk).

Omdat het het seizoen is van warme zomerdagen en watergedreven avonturen, heb ik ervoor gekozen om mijn oceaanklare uitrusting en surf lifestyle-fotografie te laten zien.

Niet te zien op de flat lay gear foto is de Sony a7riii en Sony GMaster 24-70mm f/2.8, deze setup nam de foto en het is mijn go-to voor bijna alles uit het water.

Ik geloof dat deze GMaster 24-70mm de ultieme lens is. Het brandpuntsbereik is precies wat ik nodig heb om een breed scala aan lifestyle- en actiebeelden in één lens te bieden. Vaak op mijn avonturen, less is more. Het is ideaal om het gewicht en het gedoe van het veranderen in andere lenzen te laten vallen.

Op de versnellingsfoto staat een belangrijke tas, het is een Patagonia Stormfront 30L pack. Het hoofdvak is 100% waterdicht. Ik hou hiervan voor avonturen zoals raften op woeste rivieren, het doorkruisen van slot canyons vol water, speedboten naar zee en wandelen naar geheime surfplekken. Het is mijn waterkittas.

Binnenin bewaar ik mijn Sony A7rii met een Sony Zeiss 55mm f/1.8 prime in de Lowepro-zaak. Ik kies deze opstelling voor fotograferen in de oceaan omdat het de lichtste is en ik denk dat de beelden ongelooflijk mooi zijn bij deze brandpuntsafstand.

De Lowepro camerabehuizing beschermt mijn camera op al mijn avonturen. Ik vind het fijn dat het mijn camera beschermt als ik hem van tas naar tas verplaats, en dat ik hem alleen als boekentas kan dragen.

Wanneer ik me in de oceaan waag om te fotograferen, sluit ik mijn camera veilig af in de Aquatech Elite Sport Housing. Het bevestigt zich aan mijn pols met de riem terwijl ik in het water fotografeer. Ik fotografeer meestal met de koepelpoort omdat ik niet alleen boven het water kan fotograferen, maar ook half en half opnamen en onder het oppervlak met minimale vervorming.

In mijn tas zie je de Sony GMaster 16-35mm f/2.8. Het is een lens van hoge kwaliteit waar ik vooral van geniet voor het vastleggen van actie.

De kleine oranje camera is een Nikonos V. Geproduceerd in 1984, het is een volledig waterdichte 35mm filmcamera met een 35mm f/2.5 gehecht. Het is leuk om analoog te fotograferen. Het is zeker een uitdaging en ik ben nog steeds aan het uitzoeken hoe ik deze camera vakkundig kan bedienen.

Qua uitrusting – mijn wetsuit past niet in de tas – maar mijn Patagonia-laarsjes en DaFin vinnen wel. Ik draag de laarsjes op koude dagen en vinnen zolang de bodem van de oceaan onder mijn tenen ligt. De vinnen stellen me in staat om in positie te komen in de golven en ze helpen me te stabiliseren tijdens het bedienen van de Aquatech Housing en Sony.

Ik kies voor Patagonia gear omdat het duurzaam en milieubewust is geproduceerd. Patagonia wetsuits bevatten een niet-neopreentechnologie (neopreen is een op aardolie gebaseerd product dat niet biologisch afbreekbaar is, en ze zullen je uitrusting altijd repareren – voor het leven.

Ik neem SunBum zonnebrandcrème op (altijd) wat rifveilig en waterbestendig is. Ik moet mijn huid beschermen terwijl ik in de zon aan het fotograferen ben. Naast het lichtgewicht en compactable gebruik ik de Rumpl shammie om zand of water schoon te maken of te drogen wanneer dat nodig is.

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat je een tip hebt opgepikt. Volg mijn werk op Instagram (link hieronder) en aarzel niet om contact op te nemen met fotografie gerelateerde vragen!

www.JoSavagePhoto.com | @Jo_SavagePhotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer