Christina Blanarovitsj

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben Christina Blanarovich. Ik ben al 10 jaar fotograaf, maar ben onlangs overgestapt op lifestyle commercieel werk (voornamelijk branding, eten en product) na 9 jaar bruiloften en portretten.

Ik woon in NJ met mijn man, twee jongens en onze hond, werk meestal vanuit NYC en reis een paar keer per jaar voor projecten.

Lifestyle commercieel werk is een brede term die op zoveel manieren kan worden geïnterpreteerd. Voor mij gaat het om het maken van beeldende kunst voor mijn klanten die nog steeds een menselijke connectie heeft.

Of het nu gaat om eten, product of een merk, ik wil klanten het gevoel geven dat ze de mensen achter de bedrijven kennen waarmee ik werk. Commercieel werk kan diepgang hebben en een verhaal vertellen!

Tijdens mijn periode op bruiloften heb ik voornamelijk film geschoten (Double Contax 645s op een trouwdag, plus een Canon EOS 1ven Canon EOS 5D Mark III voor digitaal) en mijn liefde voor de rijkdom, diepgang en ZIEL van film is me bijgebleven in mijn transitie naar de commerciële wereld.

JA, ik ben een commerciële fotograaf en fotografeer film. Het kan! Ongeveer 60-70% van mijn commerciële werk is op film.

Af en toe heb ik behoefte aan de turnaround of precisie van digitaal, en ik heb de overstap gemaakt naar Fujifilm’s GFX50R dat is een middenformaat spiegelloze digitale camera. Het is het perfecte compliment voor mijn middenformaat filmcamera’s! De look, feel en uiteindelijke afbeelding komen zo goed overeen. Ik zal nooit meer teruggaan naar DSLR’s!

Ik krijg vaak de vraag wat mijn favoriete camera of lens is… en daar heb ik echt geen vast antwoord op! Het hangt helemaal af van de stemming, wat ik fotografeer, de locatie… zoveel factoren.

Ik heb wel een paar voorkeuren voor mijn werk.

De Contax 645 gecombineerd met een Zeiss 80mm f/2 is mijn go-to voor eten en portretwerk. Het heeft een diepte en rijkdom waar niets aan kan tippen.

De Rolleiflex f/2.8 is mijn favoriet voor reizen en straatfotografie. Het geeft een vintage gevoel aan de foto’s.

Lifestyle producten Ik heb de neiging om digitaal te fotograferen met de Fujifilm 45mm f/2.8.

Al mijn persoonlijke werk is opgenomen op mijn Canon AE1, Contax G2, of Fujifilm x100s.

Voor filmaandelen schiet ik vrijwel alles! Ik heb zoveel film geschoten dat ik weet hoe ik elk aandeel voor de situatie kan laten werken. Ik heb meerdere aandelen bij me en beoordeel welke het beste is op basis van het beschikbare licht, kleurzwering, huidtinten en andere factoren.

Ik hou net zo van Kodak-films (ok, ik ben eigenlijk een beetje geobsedeerd door Portra 800), en schiet Ektar (voor op reis), Portra 400 is een solide voorraad die werkt met bijna elke situatie en ik ben zelfs dol op Kodak Gold (een consumentenfilm) voor mijn persoonlijke werk.

Fuji 400h is fenomenaal voor eten en ik geef er de voorkeur aan om het op boxsnelheid te beoordelen en het +1 in ontwikkeling te duwen voor een beetje extra oomph!

Wat zwart-wit aandelen betreft, Fuji Acros 100 is mijn favoriet. Het heeft gewoon zo’n karakter.

Ik geef zoveel mogelijk de voorkeur aan natuurlijk licht voor mijn commerciële werk. Terwijl ik kunstlicht vakkundig kan gebruiken (en ALLE fotografen moeten zich bekwamen in OCF in verschillende lichtsituaties omdat … je weet nooit wanneer je het nodig hebt), ik hou gewoon van de intieme verbindingen die ik kan maken met zowel klanten als het onderwerp van mijn werk als het alleen ik, de camera en wat ik ook fotografeer.

Ongeacht het medium of de uitrusting, de kunst die ik voor mijn klanten maak en de verhalen die ik hen help vertellen, zijn het belangrijkste onderdeel van wat ik doe. En het eten eten. Echt, dat is een van de beste dingen van voedselfotografie. Je krijgt het eten daarna te eten!

Contax 645

Zeiss Planar T 80mm f/2 AF

Rollei Rolleiflex 2.8 F Vlak

CONTAX G2 AUTOFOCUS 35MM AFSTANDSMETER

Canon AE 1 Programma 35mm

Fujifilm X100S

Fujifilm GFX 50R |

Fujifilm GF 45mm f/2.8

Fujifilm GF 110mm f/2

www.christinazen.com | @christina.zen

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer