Guy Petersen

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Guy Peterson. Ik heb onlangs mijn diploma behaald aan de Falmouth University en studeer Marine and Natural History Photography.

Hoewel veel van het werk voor deze graad gericht was op de natuurlijke wereld, met name onderwaterfotografie, is mijn grootste interesse mensen. Ik heb mijn eigen projecten ontwikkeld die zich richten op sociale politieke kwesties op ondervertegenwoordigde plaatsen.

Mijn proefschrift is geschreven in Noord-Mozambique en West-Zimbabwe, waar ik meerdere verhalen fotografeerde over hoe onderwijs voor duurzame ontwikkeling kan worden gebruikt voor armoedebestrijding in afgelegen gebieden van Afrika.

Mijn meest recente project werd gedaan in Amman, Jordanië en produceerde een 140 pagina’s tellend boek op groot formaat. Dit kreeg de naam ‘All Roads Lead to Amman’ en is een verzameling portretten en interviews met vluchtelingen die uit buurlanden zijn gevlucht om allemaal in Amman te verblijven, 30% van de Jordaanse bevolking bestaat uit vluchtelingen.

Ik wilde dat deze verhalen en beelden de anonieme aard van massamigratie blootlegden en Jordanië de erkenning gaven die het verdient voor zijn openheid om zulke grote golven van volkeren te accepteren sinds zijn onafhankelijkheid in 1946.

Ik heb altijd gereisd en fotografie heeft me in staat gesteld om veel dieper te verkennen op plaatsen waar de meeste mensen alleen het oppervlak van zien. Ik bracht mijn jeugd door met verhuizen van land naar land, geboren in Amman, Jordanië en verhuisde vervolgens naar Moskou, Rusland en vervolgens naar Istanbul, Turkije voordat ik me op mijn 12e in het Verenigd Koninkrijk vestigde.

Het feit dat ik vanaf zo’n jonge leeftijd aan zoveel cultuur ben blootgesteld, heeft me een open geest en een nieuwsgierigheid gegeven naar verhalen die ingewikkelder zijn dan alleen breaking news. Lange fotojournalistiek is deze nieuwsgierigheid gaan voeden. Ik denk dat het belangrijk is om de nasleep op lange termijn en de gevolgen van gebeurtenissen vast te leggen en te delen die meestal alleen als breaking news-verhalen worden beschouwd.

Hoewel fotojournalistiek het langetermijnspel is, besteed ik de andere helft van mijn tijd aan het fotograferen van muziekfestivals gedurende de zomer, waarbij ik inhoud bied voor de sociale media- en marketingteams. Ik hou van muziek, en door dit te doen, ontmoet en werk ik met een aantal van mijn idolen in de muziekindustrie.

Door deze splitsing in de fotografische praktijk moet mijn uitrusting bij beide dingen passen. Om deze reden fotografeer ik met zowel Fuji als Nikon, ik heb een balans van kit gevonden die perfect bij mijn behoeften past.

Voor elke generieke shoot voor klanten (muziekfestivals, evenementen, portretten, enz.) Ik gebruik mijn Nikon D4. Deze camera is een beest en is zo consistent nauwkeurig dat ik me nooit zorgen hoef te maken over het missen van de opname. Hierbij gebruik ik een Nikkor 17-35mm f/2.8 die bijna permanent op mijn camera zit, waar ik ook ga.

Mijn andere go-to lens is de Tamron SF 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 die ik vorig jaar heb opgepikt en waar ik door werd weggeblazen. De beeldstabilisatie is ongelooflijk, en het is bliksemsnel!! Een Nikkor 14mm f/2.8 en een Nikkor 50mm f/1.8 worden ook af en toe gebruikt, maar alleen als er een specifiek type opname is dat ik wil krijgen.

Mijn andere lichaam is Fuji X-Pro1 gekoppeld aan een 18mm f/2. Deze camera gebruik ik voor elke vorm van reizen / straat / fotojournalistiek dingen. Ik hou ervan hoe klein en subtiel het is. Vergeleken met de D4 het is veel minder intimiderend en heeft me in staat gesteld om te fotograferen op plaatsen die nooit mogelijk zouden zijn geweest met mijn D4.

Ik geniet van de beperking van alleen het hebben van die ene lens die ook een prime is, gecombineerd met de zoeker in meetzoekerstijl. Het dwingt je om out of the box te denken bij het componeren van shots. Ik ben nooit een fan geweest van EVF’s, maar geniet van het formaat van spiegelloos. Deze camera is het perfecte compromis tussen de twee.

Een van de redenen waarom ik van de X-Pro 1 ben gaan houden is dat ik onderweg de accu’s van mijn powerbank kan opladen. Ik reis meestal minstens een maand per keer en zou voor grote delen daarvan weg kunnen zijn van betrouwbare stroom.

Ik heb drie batterijen bij me en een Anker Powercore 20100 die een van de batterijen drie keer volledig kan opladen. Ik neem ook drie batterijen voor mijn D4 tijdens het reizen en laat de oplader thuis. Ik heb ontdekt dat deze batterijen me een maand mee kunnen gaan of schieten onderweg en de oplader is veel te groot om mee te nemen.

Ik probeer zo licht mogelijk te reizen en laat mijn laptop meestal thuis, samen met mijn harde schijven. Ik heb in plaats daarvan twee 128GB Micro SD-kaarten die ik een back-up van mijn foto’s met behulp van mijn telefoon en een Photofast CR-8800 om foto’s over te zetten. Deze zijn geweldig omdat ze gemakkelijk te verbergen zijn in geldgordels of ergens anders dat nodig is om ze veilig te houden terwijl ze onderweg zijn.

Het hebben van meerdere 32gb sd- en cf-kaarten betekent dat ik ze snel op reis vul en ze verwissel, dus als ze verloren gaan of beschadigd raken, is het slechts een deel van mijn foto’s in plaats van als ze allemaal op één grotere kaart stonden.

Ik draag dit alles in een Domke F-3X die ik in en uit elke rugzak schuif die ik gebruik voor een reis (meestal een Patagonia Ascensionist 32Lr) Dit betekent dat wanneer ik mijn spullen op mijn rug draag, het er nooit uitziet als een cameratas. De schoudertas zelf is nu behoorlijk in elkaar geslagen, dus schreeuwt ook niet ‘dure spullen’ als ik hem bij me heb.

Het hele idee van mijn opstelling is om zo min mogelijk aandacht op mezelf te vestigen wanneer ik probeer te fotograferen. Als ik alleen iets kleins wil dragen, gebruik ik een Domke-riem en D-901 etui waar een lens of zelfs mijn hele X-Pro 1 in past indien nodig.

Andere essentiële zaken waar ik nooit zonder vertrek, zijn stoffen tape (het kan alles repareren, van camera’s tot mensen), ten minste één zakdoek (verkouden zijn in een bus van 10 uur met slechts twee stukjes weefsel zuigt, dus dit kan een redder in nood zijn), en ten slotte een notitieboekje (ongelooflijk belangrijk om interviews nauwkeurig op te nemen om weken later terug te komen tijdens het schrijven van verhalen).

Uitrusting Lijst:

Nikon D4

Nikkor 17-35mm f/2.8 D

Nikkor 14mm f/2.8 D

Nikkor 50mm f/1.8 G

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2

ExPro EN-EL18 (x2)

Fuji X-Pro 1 |

Fujinon 18mm f/2 Super EBC

Fuji EF-X20 flitser

ExPro NP-W126 (x2)

Domke F-3X

Domke D-901

Anker Powercore 20100

Hakuba Compact Flash-behuizing

SanDisk Extreme 32gb Compact Flash (x2)

Lexar Professionele Compact Flash (x2)

Sony XQD M 32 GB

SanDisk Extreme 32gb SD (x4)

Moleskine klassieke zachte notebook

www.petersonguy.com | @guy_peterson

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer