Carrie Jones

Mijn liefde voor fotografie begon na de geboorte van mijn eerste van twee kinderen. Als voormalig klinisch diëtist gebruikte ik mijn zwangerschapsverlof om niet alleen twee pittige kinderen op te voeden, maar ook om zoveel mogelijk over fotografie te leren.

Ik volgde cursus na cursus, zowel online als persoonlijk. Ik was verslaafd en keek nooit meer achterom. Ik ben nu een lifestyle familiefotograaf, gevestigd in Adelaide, Zuid-Australië. Ik hou van het fotograferen van gezinnen in hun eigen omgeving, net zo veel als van een strandsessie bij zonsondergang op een warme zomeravond.

Mijn familiesessies zijn vrij ontspannen en heel erg leuk. Ik zal regelmatig verstrikt raken in de actie, waardoor er weinig tijd overblijft om na te denken over het wisselen van lenzen, dus ik houd het meestal vrij eenvoudig en ga een sessie in met één camerabody en een van de twee prime-lenzen die ik bezit.

Canon 5D Mark III – Een absoluut werkpaard van een camera. Ik heb deze camerabody nu ruim vier jaar en niet één keer heb ik hem in de steek gelaten.

De mogelijkheden bij weinig licht betekenen dat ik in elke situatie kan lopen en weet dat de camera het beschikbare licht aankan, zelfs op een bewolkte dag, in een huis dat niet veel natuurlijk licht ontvangt.

De camera heeft dubbele kaartsleuven, waarvan ik profiteer voor gemoedsrust en fotografeer met de 32 GB Extreme Pro SDHC-geheugenkaart en de Sandisk 32 GB Extreme Compact Flash-geheugenkaart geladen.

Sigma 35mm f/1.4 – Mijn go-to lens. Vooral handig voor thuissessies, waar de ruimte krap is, maar net zo goed buiten. Het is supersnel en kleefpuntig, waardoor ik de meest energieke kinderen kan bijhouden. Deze lens was de eerste prime lens die ik bezat en was een totale game-changer. Het bracht me van hobbyist naar professional.

Sigma 50mm f/1.4 – Oorspronkelijk kocht ik de 50mm met de bedoeling om iets meer detail vast te leggen bij het fotograferen van pasgeborenen, maar ik merk nu dat ik eerder geneigd ben om mijn 50mm aan te trekken voor een outdoor lifestyle sessie, wanneer ik een stap terug wil doen en wat ruimte tussen mezelf en het gezin wil plaatsen, zonder ze te verliezen in de scène.

Het is een prachtig objectief, maar niet zo snel scherp te stellen als zijn 35mm tegenhanger en ziet daardoor beduidend minder speeltijd.

Mijn montagestijl lijkt veel op mijn benadering van mijn camera-uitrusting, minimalistisch. Ik bewerk op de Apple 15″ MacBook Pro omdat ik het heerlijk vind om onderweg te kunnen bewerken en niet de hele dag aan één bureau vast te zitten.

Wat opslag betreft, heb ik duplicaten van al mijn werk op meerdere 2TB Toshiba USB 3.0-harde schijven en net als de Sandisk-geheugenkaarten ben ik nog nooit een harde schijf kwijtgeraakt (en fingers crossed doe ik dat nooit!).

We hebben ook een thuisserver als extra back-up en ik kopieer dat allemaal naar de cloud voor offsite opslag. Beter het zekere voor het onzekere nemen dan sorry.

Last but zeker not least, voor veel van mijn persoonlijke werk gebruik ik mijn telefoon. Dat klinkt misschien vreemd, maar uitstapjes naar de winkel of een duik op het strand met twee kleintjes op sleeptouw zijn al hectisch genoeg zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat mijn camera wordt omver geslagen of in het zand valt.

Mijn Google Pixel 3XL is geweldig om mijn kinderen elke dag te documenteren als ik mijn grote camera niet bij de hand heb.

www.carriejonesphotography.com | @carriejones_photography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer