Ralph Mayhew

Ik ben Ralph Mayhew en ik woon aan de Gold Coast, Australië, waar het landschap spectaculair is. Fotografie heeft me altijd geboeid sinds ik mijn eerste camera kreeg toen ik zes was. Sindsdien ben ik getroffen door het wonder dat een uniek en mooi moment in de tijd voor altijd kon worden vastgelegd.

Het werd allemaal serieuzer na een vraag van een vriend om een landschapsprint te kopen die ik had genomen. Ik was gestookt en ineens ging er een wereld van mogelijkheden open. Gamen maar!

Ik begon mijn landschapswerk breder te delen, ik ging vaker uit, ik vond een team van gelijkgestemde vrienden en creatieven om de reis mee te delen, maakte een website, ontwierp en verkocht enkele kalenders. Het commerciële werk begon binnen te rollen en toen brak ik mijn camera.

We waren op vakantie toen het gebeurde en mijn hart zonk toen de lokale camerawinkelmedewerker me vertelde dat het een wrak was. Na die noodlottige camerablessure heb ik mijn Nikon D70 vervangen door de Nikon D7200 en heb ik me geëngageerd om die camera van binnen en van buiten te kennen.

Toen ik eenmaal die prestatie had bereikt, had ik genoeg geld gespaard om de Nikon Z6 te kopen, waarmee ik nu fotografeer en gewoon geweldig vind! Yep, nog een Nikon. Ik geef de voorkeur aan het Nikon-systeem omdat de lay-out en functionaliteit me intuïtiever lijken.

Mijn camera’s

Ik heb de Nikon Z6 gekocht omdat ik super enthousiast was om in het spiegelloze bereik te stappen, terwijl ik niet al mijn oude lenzen hoefde te vervangen en een fotocamera tot mijn beschikking had die ook niet al te armoedig was met video.

De Nikon Z6 voldeed voor mij aan deze eisen en heeft sinds de derde firmware-update geen einde op me gemaakt.

Oscar is de naam van mijn drone, een DJI Mavic Pro Platinum, die mij enorm veel vreugde brengt. Toen ik eenmaal met hem beelden begon vast te leggen, ging er een hele wereld van creatief perspectief open.

Ik heb sindsdien een aantal DJI Cinematic ND-filters aan mijn tas toegevoegd om me meer opties te geven wanneer de zon erg fel is en ik mijn sluitertijd wil vertragen tot film of timelapse.

Plan zoals je doet, het is onmogelijk om te voorspellen welke kansen zich gaan voordoen op een landschapsshoot, dus ik draag een aantal lenzen in mijn Lowpro ProTactic 450 AW II.

Mijn lenzen

Aan mijn Nikon Z6 zit de Nikkor Z 24-70mm f/4 vast, wat een heerlijk divers objectief is en erg compact is. Op de full frame body is de f/4 niet echt een beperking, zeker niet bij landschappen. Om al mijn andere lenzen te gebruiken, gebruik ik de FTZ-vattingadapter.

Als aanvulling op mijn kit en het voldoen aan de tele-eisen, gebruik ik de Nikon 70-200mm f/2.8. Vaak gaan mensen ervan uit dat landschapsfotografen gewoon een brede lens nodig hebben, maar ik heb gemerkt dat het gebruik van de zoom eigenlijk compositiemogelijkheden opent die anders onbereikbaar zijn.

Mijn groothoeklens is een Tamron SP 15-30mm f/2.8 die zowel de kwaliteit als het budget levert. Het is een grote lens om mee te nemen, maar het diafragma en de breedte ervan zijn geweldig, met weinig vervorming. Deze lens helpt me ook om een aantal andere commerciële behoeften te vervullen die zich voordoen.

Bij het fotograferen van de branding neem ik mijn toevlucht tot de Tamron 150-600mm f/5-6.3 G2, bijgenaamd The Beast, vanwege zijn monsterlijke formaat, waardoor ik close-upfoto’s kan maken die anders buiten bereik zijn.

Astro landschapsfotografie is ook een passie van mij en om dat goed te doen fotografeer ik met een prime Nikon 20mm f/1.8 lens die extreem scherp, klein en licht is. Ik bevestig vaak een Nisi Natural Light filter aan deze lens om de hoeveelheid geel (licht in de lucht) te verminderen, waardoor de beelden levendiger worden.

Mijn Statief

Ik gebruik een Leofoto LS-324C Statief dat zwaar maar stabiel is, met uitschuifbare poten en een extra hoogtebevestiging, een verwisselbare spike en zachte voeten voor buiten/ binnen werken. Het bevestigt mooi aan de zijkant van mijn tas.

Mijn accessoires

De Zelda L Bracket, van 3 Legged Thing, die op de camera leeft en de bevestiging van een camerariem en verandering van oriëntatie op het statief een absoluut fluitje van een cent maakt.

De Peak Design Slide Summit, die op zijn plaats wordt gehouden door Peak Design Anchor Links. De ankerschakels zijn zo goed als een middel om de riem te bevestigen en los te maken wanneer dat nodig is.

Een set Nisi-filters om het meeste uit zonsopgangen en zonsondergangen te halen, vooral als er bewegend water is dat je wilt vertragen terwijl de lucht helder blijft.

Een Nikon MC-DC2. Koop er een, ze zijn zo handig!

Waterabsorberende pakketten van verzendpakketten, om veilig te beschermen tegen vocht, schimmel en schimmel. Gratis en episch!

Lensdoek vastgebonden aan een karabijnhaak, zodat ik deze tijdens een shoot aan toegankelijke punten kan bevestigen.

Fotografie biedt me een wonderfully creatieve uitlaatklep, waar ik geweldige mensen ontmoet en de wereld vanuit een briljant en mooi perspectief kan zien. Ik voel me gezegend dat ik erin ben meegesleurd en kijk uit naar de vele prachtige kansen die het voor mij in petto heeft.

Ik ben onlangs een YouTube-kanaal gestart, Ralph Mayhew Photography, om mensen te helpen die vroeger waren waar ik was, te blijven leren en te genieten van fotografie.

www.ralphmayhew.photography | @ralphmayhew.fotografie

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer