Chio García

Hola! Mijn naam is Chio García! Ik ben een Mexicaanse fotograaf die bruiloften documenteert sinds 2010. Ik g0t in bestemming trouwfotografie toen ik woonde in Los Cabos, BCS, Mexico. Ik ben gevestigd in Querétaro, Mx, maar al mijn bruiloften vinden plaats in het hele land. Ik hou er absoluut van om de tussenliggende momenten te fotograferen die gebeuren wanneer mensen poseren.

Kortom, ik werk al ongeveer 10 jaar met Nikon, maar mijn apparatuur is in de loop van de tijd veranderd. Ik heb Nikon D600, Nikon D610, Nikon D700 en de laatste en favoriet gebruikt: Nikon D750.

Mijn favoriete Nikon objectieven zijn Nikon 24mm f/2.8, Nikon 28mm f/1.8 en Nikon 35mm f/1.8. Vroeger had ik mijn Nikon 85mm f/1.8 meegenomen maar ik ben liever dicht bij mijn onderwerpen dus deze blijft nu thuis.

Rond oktober 2016 besloot ik de Fuji X-T2 te proberen en ik vind het gewoon geweldig. Ik gebruik de Fuji 56mm f/1.2 en Fuji 23mm f/1.4 (test). Ik hou van deze camera vanwege het gewicht en ook voor het systeem. De laatste tijd fotografeer ik gewoon met één camera (Nikon D750) en laat ik de Fuji X-T2 als back-up staan.

Ik ben ook eigenaar van een Sony A7III, maar ik neem deze nog niet mee naar de bruiloften omdat ik redelijk goed heb gewerkt om Nikon en Fuji te matchen. Misschien verander ik op een dag naar slechts één merk of misschien gewoon naar spiegelloos, wie weet?

Ik ben een fotograaf van natuurlijke en omgevingslicht. Maar als het licht erg laag is, werk ik natuurlijk met een externe flitser. Ik gebruik de YN 560IV en het werkt perfect.

Vroeger had ik een Manfrotto-lichtstandaard bij me, maar omdat al mijn bruiloften rond México plaatsvinden, ben ik altijd op zoek naar zo min mogelijk en lichtere apparatuur, daarom ben ik overgestapt op een Manfrotto monopod, heel gemakkelijk te dragen, te gebruiken met één hand en in de tas te stoppen.

Ik neem ook een Manfrotto Nano Clamp mee als ik mijn flitser op één plek moet houden. Een van mijn favoriete aanwinsten is de Manfrotto Lumimuse LED. Het is krachtig, usb oplaadbaar en je kunt het op je broekzak houden.

Ik werk op een Windows-systeem, op een Lenovo YOGA 900, heel licht en praktisch. Ik stop alles in een Nikon compacte rugzak, perfect om mee te nemen in het vliegtuig en om onopgemerkt te blijven. Als ik met twee camera’s werk neem ik mijn bruinleren bandjes (IT bandjes) mee. Als ik maar één camera gebruik, doe ik een enkele zwarte band om.

Ik neem twee pakken oplaadbare batterijen mee voor de lampen. Drie Fuji-batterijen en drie Nikon-batterijen, perfect voor een gemiddelde bruiloft van 10 uur. Een pennenborstel om de spullen schoon te maken en dat is alles!

Ik werk met Lightroom om het na te verwerken, Photo Mechanic om de foto’s te selecteren en JPEGmini PRO om het formaat van foto’s te wijzigen.

Dit alles is om mijn missie van het maken van foto’s en het leveren aan de klant te voltooien, maar mijn belangrijkste acquisitie zijn mijn schoenen. Deze moeten comfortabel zijn en ik vond Skechers de beste optie.

Zelfs als damesstijlen niet de leukste zijn, geef ik de voorkeur aan comfort en gewicht en dit merk is het beste. Een snack zit altijd in mijn tas. Een chocolade en noten energiereep en pittige Mexicaanse lekkernijen 😉

Iets wat ik in 10 jaar als trouwfotograaf heb geleerd (afgezien van het dragen van comfortabele schoenen) is om mezelf met de stroom mee te laten gaan. Vroeger zocht ik naar een specifieke foto en als het niet ging zoals ik wilde frustreerde het me, maar nu is het anders.

Ik documenteer alleen wat er gebeurt met of zonder natuurlijk licht. Als het moment daar is, is er altijd een manier om het vast te leggen. Uiteindelijk gaat het om het documenteren en bewaren van de momenten zoals ze gebeuren.

www.chiogarcia.com | @weddingsbychio

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer