Chrononaut

Hallo! Wij zijn een fotografenduo gevestigd in Belgrado, Servië.

We hebben allebei ons hele leven een passie voor fotografie gehad en hebben onze stijlen en interesses samengevoegd met de fotografie die we vandaag maken. Elke foto die we maken is een teaminspanning, wat betekent dat vanaf het concept van een idee tot de nabewerking het door ons beiden zal worden beïnvloed.

Fotografie laat ons vertragen en in een moment duiken, of ons bewust worden van een detail dat anders mogelijk onopgemerkt zou zijn gebleven; het is ook een stimulans om ervaringen door te maken, zoals het verkennen van nieuwe plaatsen.

We streven ernaar om fotografie te gebruiken als een manier van expressie, vaak van elementen die moeilijk te delen zijn door middel van woorden. In deze periode is onze galerij voor ons een eigen wereldje, een zak stilte en magie in de turbulentie van het dagelijks leven.

De uitrusting die we gebruiken is vrij minimaal. We gebruiken graag natuurlijk licht en de omringende elementen om de juiste verlichting voor onze foto’s te creëren. Af en toe zullen we een Sunbounce gebruiken zoals de Calumet 81cm Zip-Disc als er geen andere optie is. Het is erg licht en gemakkelijk mee te nemen en we nemen het mee als we op een buitenshoot gaan.

De camera die we gebruiken is de Canon EOS 6D met de Canon BG-E13 batterij grip als we anticiperen op een lange shoot. We hebben een flitser, de Speedlite 430EXIII-RT die we alleen gebruiken als we evenementen doen, wat we zelden doen omdat onze focus is verschoven naar Fine Art-fotografie, maar als we het nodig hebben, is het er.

En dan zijn er nog de lenzen …

We begonnen met het Canon EF 50mm f/1.4 USM-objectief en werden verliefd op de geringe scherptediepte en prachtige portretten die het produceerde. Het was een betaalbare eerste lens en heeft ons lange tijd goed gediend, het doet het nog steeds wanneer we de Canon EF 35mm f/1.4L II USM-lens niet gebruiken.

De 35mm is in één woord – fantastisch. Het is ongelooflijk scherp en de bokeh is vloeiend en het creëert ongelooflijk dromerige beelden die, dankzij de bredere hoek, de kijker echt in het beeld laten duiken.

Voor meer verre portretten, vooral buiten, gebruiken we de Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM telezoomlens. Het is ook ongelooflijk scherp en dankzij de fantastische beeldstabilisatie is het mogelijk om bij relatief weinig licht te fotograferen zonder wazige beelden te krijgen.

We schieten liever uit de hand maar soms is een statief onvermijdelijk, voor dit scenario hebben we een eenvoudig Silk F630 statief. Het is licht, no-nonsense en gemakkelijk te hanteren.

We bewaren een back-up van al onze bewerkte foto’s (in jpg) op onze draagbare SSD, de Samsung Portable T5 500GB, terwijl de Photoshop-bestanden worden bewaard op meerdere harde schijven gelabeld per jaar.

We doen al onze bewerkingen op een MacBook Pro (Retina, 15-inch, begin 2013). Het is niet de jongste, maar met zijn i7-processor en 16 GB ram is het meer dan genoeg voor onze fotobewerkingsbehoeften.

Onlangs hebben we een mistmachine aangeschaft, de BeamZ S1500, om bepaalde effecten in onze foto’s te creëren en we zijn er dol op.

We hebben twee cameratassen, de kleinere Case Logic FLXB-102M voor de basics en de Manfrotto 3N1-35 PL voor lange reizen waarbij we bijna al onze apparatuur meenemen.

De kleine is mijn favoriet – hij is verdeeld in twee compartimenten en stelt je in staat om een boek, trui, enz. in het bovenste compartiment op te bergen terwijl je het onderste deel reserveert voor camera-uitrusting. De grote kan echter twee camera’s passen, al onze lenzen, en hij heeft een speciale spleet voor de MacBook.

www.chrononautphotography.com | @chrono_naut

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer