Mattheus Saville

FacebookPinterestDelen

Ik ben een nachtlandschaps-, timelapse- en algemene avonturenlandschapsfotograaf.

Mijn uitrusting is een balans tussen draagbaarheid, betaalbaarheid en beeldkwaliteit. Ik fotografeer ook bruiloften voor mijn dagtaak, dus dat beïnvloedt een deel van mijn uitrusting.

In de afgelopen 10+ jaar heb ik veel andere apparatuur kunnen gebruiken, waaronder verschillende Nikon-, Canon- en Sony-camera’s en -lenzen. Het zijn allemaal geweldige systemen (en ze worden tegenwoordig allemaal nog beter), maar ik blijf bij Nikon voor de camera’s die zich in mijn ‘persoonlijke collectie’ bevinden, omdat ik vind dat Nikon de beste balans biedt in prijs, prestaties, betrouwbaarheid en draagbaarheid.

Mijn passie voor fotografie komt voort uit een waardering en respect voor het buitenleven dat ik al heb lang voordat ik ooit om fotografie gaf. Ik ga op nieuwe avonturen zodat ik plaatsen (en fenomenen) met mijn eigen twee ogen kan zien.

De foto’s die ik mee naar huis neem, zijn niet alleen bedoeld om anderen aan te moedigen om ‘naar buiten te gaan’, maar nog belangrijker, om dergelijke plaatsen te helpen beschermen die nog ongerept zijn. Ik geef veel om natuurbehoud en hoop dat mijn beelden kunnen helpen om deze prachtige plekken te behouden voor toekomstige generaties.

CAMERA’S Alpine Labs Radian

Nikon D750
Dit is mijn hoofdcamera. Ik bezit er twee en dan leen / huur ik andere camera’s als dat nodig is voor een bepaald avontuur of project. De D750 is simpelweg de beste balans tussen betaalbaarheid, draagbaarheid en beeldkwaliteit bij zowel overdag als ’s nachts ISO’s.

LENZEN

Nikon 50mm f/1.8 Serie E
Een oude handmatige scherpstellingslens, vóór AI-S.

Rokinon 14mm f/2.8
Deze lens heeft geen introductie nodig, het is een geweldige go-to astro-landschap lens.

Nikon 80-200mm f/4.5-5.6
Zacht in de hoeken, maar hij weegt minder dan een pond! Perfect voor iedereen die nauwelijks telegrafeert.

Nikon 10-20mm DX VR
Een DX lens die ik gebruik in FX-modus op 14mm wanneer ik gemakkelijk toegang wil tot filters, in plaats van een gigantisch vierkant filtersysteem te gebruiken.

Tamron 90mm f/2.5 handmatige scherpstelling
Een garage sale lens die erg scherp is bij diafragmeren tot f/4.

STATIEVEN
Ja, statieven krijgen hun eigen sectie. Ik ben geobsedeerd door statieven! Ik heb nooit minder dan 3-4 statieven in mijn auto op een bepaald avontuur.

Slik AMT 700DX
Een gigantisch, zwaar statief dat ik graag gebruik als ik niet te ver van mijn auto af ga. Hoe zwaarder hoe beter!

[Editor: check out Matt’s excellent review of the Slik 700DX tripod]

Slik Lite CF-422
Een ultralicht statief dat ik meeneem op backpackreizen als ik lange afstanden ga afleggen met meerdere statieven en camera’s op mijn rug.

Slik Pro CF-614
Nog zo’n ultralicht statief dat ik meeneem op backpackreizen, want timelapse fotografie en vloggen vereisen vaak meerdere statieven.

Manfrotto MTT2-P02 Tafelblad Statief met Arca Zwitserse klem
Want je kunt nooit te veel statieven hebben.

OPMERKING: Ik heb de afgelopen 15 jaar ontelbare ANDERE statieven vernietigd. Slik is mijn go-to-merk geworden, simpelweg omdat ze een van de originele merken zijn die nog steeds geweldige producten maken die de tand des tijds doorstaan.

ACCESSOIRES
Ik gebruik allerlei van de gebruikelijke accessoires, zoals verschillende polarisatoren, ND-filters, ~ 1 TB aan geheugenkaarten, en intervaltimers en kabelontspanners, enz.

Alpine Labs Radian
Dit is een lichtgewicht timelapse panning apparaat dat ik gebruik op backpackreizen.

Inzoomen H1, lavalier microfoon, & Movo shotgun microfoon. De vloguitrusting.

Tether Tools Case Relais |
Dit is mijn USB-batterijvoedingsoplossing voor het voeden van camera’s gedurende vele uren achter elkaar, met behulp van Anker enz. USB-batterijen.

Lithium polymeer 7.5V externe batterijen
Dit is mijn goedkope oplossing om camera’s vele uren achter elkaar van stroom te voorzien, maar het gaat om het rechtstreeks solderen van draden op een dummy-batterij en mogelijk het frituren van je camera. Niet aanbevolen, tenzij u een elektronica-tovenaar bent!

Mindshift Rotatie Pro 180
Dit is mijn favoriete middelgrote rugzak en is veruit de meest comfortabele en veelzijdige rugzak die ik ooit heb gehad. Het is ook vrij duurzaam en heeft me de minste problemen gegeven in de afgelopen 4-5 jaar dat ik het heb gebruikt.

Mindshift Ultralight Dubbel 25L
Voor wanneer ik licht reis en snel grote afstanden wil kunnen afleggen met slechts een klein beetje uitrusting, of zelfs wil rennen / klimmen met een rugzak aan, is dit mijn favoriete rugzak. Ook kan ik de ICU verwijderen voor afzonderlijk gebruik en de hele rugzak naar beneden comprimeren om in mijn gigantische REI b te worden geproptackpacking rugzak, wanneer op langere multi-night avonturen.

www.astro-landscapes.com | @astrolandscapes

* Matt heeft ook geschreven voor Shotkit. Bekijk zijn artikel over Astrofotografie Tips en zijn Rokinon Lens Comparison.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer