Graham Johnsons

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Graham Johnson en ik ben een freelance fotograaf uit Clover, South Carolina.

Ik zou zeggen dat mijn fotografiereis begon toen ik jong was. Al van kinds af aan heb ik een fascinatie voor camera’s en fotografie.

Ik heb in de loop der jaren met camera’s gespeeld, maar ben nooit echt begonnen met fotograferen tot ongeveer vijf jaar geleden toen ik mijn eerste DSLR-camera aanschafte. Sindsdien is mijn passie voor fotografie exponentieel gegroeid.

Ik geniet van het fotograferen van landschappen en reisscènes. Ik ben eerlijk gezegd het gelukkigst als ik buiten ben, dus ik merkte dat ik het meest geniet van het fotograferen van landschappen en reisscènes.

Opgroeien in een gezin dat geniet en waardeert van het buitenleven leidde tot een liefde voor de natuurlijke wereld en reizen. Die vonk heeft me ertoe gebracht om door de Verenigde Staten en delen van Europa te reizen.

Het zien en ervaren van verschillende omgevingen, culturen en manieren van leven heeft mijn perspectief op de wereld verbreed. Er is zoveel meer te zien en ik heb een diep verlangen om te gaan.

Versnelling
Nikon D7100
Mijn eerste DSLR camera was de Nikon D7100. Ik heb voor deze camerabody gekozen vanwege de relatief betaalbare prijs, goede beeldkwaliteit en ISO-prestaties. Ook het feit dat het vrij licht van gewicht is, maakt het gemakkelijk mee te nemen.

Nikon 16-85mm f/3.5-5.6 DX
Bij de D7100 gebruik ik de 16-85mm f/3.5-5.6 DX. Dit is een geweldige lens met acceptabele scherpte en een breed brandpuntsbereik om een verscheidenheid aan composities vast te leggen. Het is een beetje zwaar, maar het is beheersbaar.

Nikon D750
De D750 is mijn hoofdcamera. De kwaliteit en prestaties zijn fantastisch. Ik heb de D750 gekocht vanwege de betaalbare prijs, beeldkwaliteit, verbazingwekkende lowlight en ISO-prestaties. Nog een reden waarom ik de D750 heb gekocht is dat ik een camerabody wilde die me jaren mee zou gaan zonder te hoeven upgraden. Het flip-scherm is een enorme bonus!

Nikon 24-70mm f/2.8 ED
Voor de D750, ik gebruik de 24-70mm f/2.8 ED. Deze lens heeft me goed gediend en ik hou van de veelzijdigheid. Het brede brandpuntsbereik in combinatie met het grote diafragma stelt me in staat om veel scenario’s te fotograferen.

Nikon 35mm f/1.8DX
De Nikon 35mm f/1.8 DX lens is fantastisch. Het is een zeer scherpe lens voor een betaalbare prijs die ik vooral gebruik voor portretwerk.

Nikon MC-DC2 ontspanknop kabel
Dit is een situationeel item. Ik gebruik dit alleen als mijn camera op een statief staat en ik niet wil dat hij trilt tijdens het maken van een foto.

Mefoto Road Trip S Statief
De Mefoto Road Trip S is een geweldig statief. Het heeft de afgelopen vijf jaar een behoorlijk pak slaag gekregen, maar ik heb wel voor het aluminium gekozen vanwege de extra duurzaamheid en de lichtheid in gewicht. Ik gebruik het niet zo vaak als ik zou moeten, maar gebruik het vooral voor nachtlandschappen en astrofotografie.

Langly Geheugenkaart Portemonnee
Ik hou van dit ding. Ik heb het al sinds ik begon met het maken van foto’s en het heeft heel goed standgehouden! Het heeft ruimte voor extra batterijen, een paar geheugenkaarten, camerareinigingsbenodigdheden, lensdoeken en een kleine rol ducttape voor noodgevallen.

www.grahamwjphoto.com | @grahamwjohnson

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer