Pedco Ultrapod II Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Dit is een gastbeoordeling van het Pedco Ultrapod II ministatief van landschapsfotograaf Usnea Lebendig.

Als fervent backpacker en reiziger probeer ik altijd het gewicht van mijn kit tot een minimum te beperken. Tegelijkertijd hou ik van het fotograferen van lange belichtingstijden, nachtopnamen en HDR, wat betekent dat ik een soort camerastabilisatie nodig heb.

Meestal bijt ik gewoon in de kogel en sjouw ik rond mijn Zomei Z669C reisstatief (het lichtste in zijn categorie dat ik me kon veroorloven), maar de laatste tijd heb ik met de Ultrapod II en de Joby GorillaPod gespeeld om te zien of ik weg kon komen met een veel lichter statief.

De Pedco Ultrapod bestaat al tientallen jaren, veel langer dan de GorillaPod. Het is ook veel lichter, compacter en goedkoper dan de GorillaPod.

De Ultrapod II is opvallend compact

Pedco Ultrapod II

Lichtgewicht, boordevol functies en van grote waarde.

Controleer de huidige prijs

De Ultrapod II is de iets sterkere versie, geschikt voor camera’s tot 2,7 kg (6 lbs). Het werkt naar verluidt geweldig met alles, van GoPro’s en point-and-shoots tot spiegelloze en kleinere DSLR’s.

Tegenwoordig fotografeer ik meestal op mijn Sony A7 III, dus ik dacht dat het een goede match was. Dit is wat ik vond.

Pedco Ultrapod II Review | Ontwerpen

De Pedco Ultrapod 2

Bekijk meer beoordelingen

Ingeklapte hoogte: 7″ (17,8 cm)
Uitgebreide hoogte: 6″ (15,2 cm)
Gewicht: 119 g (0.26 lbs)
Maximale belasting: 2,7 kg (6 lbs)

Controleer de huidige prijs

De Pedco Ultrapod II is een lichtgewicht, opvouwbaar camerastatief dat gemakkelijk in het waterflesvak van elke rugzak past. Het beschikt over een unieke bal en socket kop die 360 graden pannen en kantelen / hoek +/- 90 graden mogelijk maakt.

Het maakt gebruik van een standaard schroef (1/4 “) voor montage, dus het past bij de meeste camera’s en camcorders die er zijn, evenals speedlights en videolampen.

De benen en het lichaam zijn gemaakt van een zwarte nylonhars die behoorlijk duurzaam lijkt. In tegenstelling tot de GorillaPod zijn de poten niet buigbaar. In plaats daarvan zijn ze L-vormig en klappen ze uit als een standaard statief of bundelen ze zich tot een enkele stapel. (Beide formaties kunnen worden gebruikt voor ondersteuning.)

Ik dacht niet echt dat de L-vormige benen goed zouden werken (nadat ik eerst de GorillaPod had geprobeerd), maar de benen van de Ultrapod II zijn verrassend stabiel en passen mooi op zowat alles. De rubberen uiteinden aan de uiteinden van de voeten voorkwamen effectief dat het wegglijdt op zowat elk oppervlak waarop ik het probeerde.

Een leuke functie met de benen op de Ultrapod II is dat de ene langer en zwaarder is dan de andere, waardoor het gebruik van langere lenzen mogelijk is. (Ik had alleen mijn Sony 16-35mm bij me, dus heb geen idee of zoiets als een 70-300mm zou werken.)

Naast de behuizing en schroef wordt de Ultrapod geleverd met een D-ring klittenband. Dit is wat het verandert in een van de meest veelzijdig mini-statieven die er zijn. Hiermee kunt u het aan elke middelgrote boom, paal of reling bevestigen.

Het gehele pakket is opmerkelijk duurzaam, gezien hoe licht het is. Ik heb de mijne al een beetje misbruikt en het heeft nog geen kras. (Ik heb gehoord dat ze meer dan 20 jaar meegaan en niet één keer falen – zelfs het klittenband!)

Het is ook veel sterker dan het lijkt, inclusief het klittenband. Ik was verrast om te ontdekken dat het mijn camera en vrij zware lens stevig tegen een boom hield met slechts een klein beetje klittenband bevestigd. (Ja, ik was er nerveus over en nam voldoende voorzorgsmaatregelen, maar het hield prima stand.)

Al met al is Pedco’s Ultrapod II een eenvoudige maar verrassend effectief ontwerp. De veelzijdigheid, gecombineerd met het lichte gewicht en de compactheid maken het een gemakkelijk in te pakken onderdeel. Het zal geen standaard statief vervangen, maar voor wat het betekent voor het is gewoon een uitstekend ontwerp.

Pedco Ultrapod II | Toepassingen

Pedco Ultrapod 2 ontwerp

De Ultrapod II is ontworpen om zowel gelijkmatige als ongelijke oppervlakken te grijpen.

Op het eerste gezicht ziet de Ultrapod II eruit als een standaard tafelstatief, en het werkt zeker goed als een. Wat het echter bijzonder maakt, is al het andere dat je ermee kunt doen.

Zoals hierboven vermeld, maakt het klittenband het mogelijk om het te bevestigen aan alles met de diameter van ongeveer 1-2 frisdrankblikjes. De met rubber beklede voetjes passen zich probleemloos aan ruw terrein aan. Oneffen terrein is niet echt een probleem, omdat de bal en socket kunt u de camera egaliseren.

Omdat de Ultrapod II zich opvouwt als een mes en L-vormige poten heeft, zorgt hij ook voor een geweldige handheld stabilisator. Bevestig gewoon je camera aan het hoofd en leg de benen plat tegen je pols.

Dit is vooral handig wanneer je onderweg bent en video’s maakt en / of te maken hebt met weinig licht.

Een ding dat enorm zal bijdragen aan de veelzijdigheid van de Ultrapod is een externe trigger. Dit zorgt voor alles, van uitstekende macro’s (omdat de Ultrapod veel lager bij de grond kan komen dan de meeste statieven) tot opnamen met een lange belichtingstijd, zonder camerabewegingen op te lopen.

Het maakt het ook gemakkelijk om selfies van jezelf te maken in de natuur – iets dat behoorlijk heet is in de hedendaagse fotografiewereld.

pedco ultrapod mini statief review

De Ultrapod II is enorm populair vanwege zijn geweldige functies en betaalbaarheid.

Een andere bijzonder coole toepassing is als je off-camera verlichting gebruikt (vooral speedlights). Omdat de schroefbevestiging van de Ultrapod II op de meeste flitsers past, kunt u een externe flitser stevig bevestigen aan vrijwel overal met een boom of paal.

Gebruik het om uw flitser in een hoek van 45 graden ten opzichte van uw camera in te stellen, achtergrondverlichting te creëren of zelfs twee of drie speedlights te gebruiken om een scène met meerdere lichten te maken. (De Ultrapod II is dat in ieder geval wel. goedkoop het zou de portemonnee niet belasten om er een paar te hebben.)

Het is duidelijk dat je niet in staat zult zijn om foto’s te maken ver boven het maaiveld als er niets is om aan te hechten. Dat betekent dat je creatief moet worden als er geen bomen of berichten in de buurt zijn.

Toch is dat niet echt een slechte zaak – fotograferen vanuit die lage diepte is een uniek perspectief en voor mij was dat een deel van het plezier ervan. (Het is zeker beter dan proberen mijn camera op mijn rugzak te leggen voor stabiliteit als ik niets beters heb.)

Pedco Ultrapod II | Gebruiksgemak

De Ultrapod II bevestigd aan een boom

Het klittenband op de Ultrapod II maakt het vrij veelzijdig.

De Ultrapod II wordt geprezen als extreem eenvoudig te gebruiken, en met oefening is dit helemaal waar. Dat betekent echter niet dat er geen dingen zijn om aan te wennen.

Er is bijvoorbeeld maar één knop om te regelen hoe je camera op de poten zit. en de kanteling/geeuw van de bal-en-komkop. Dit is niet altijd zo intuïtief als men zou denken , vooral wanneer het hele apparaat ergens op is aangesloten.

Het is ook een beetje harig om de camera + Ultrapod ergens aan te bevestigen als de camera al is bevestigd. Het bevestigen van het klittenband heeft de neiging om twee handen te nemen, maar men moet alles tegelijkertijd veilig houden.

Dit is misschien niet zo’n probleem met een flitser, smartphone of point-and-shoot, maar mijn Sony A7 III + groothoeklens was zwaar genoeg (en duur genoeg!!) om er een handje bij te steken. Het bevestigen van de camera na het bevestigen van het statief was niet echt een optie, omdat er zelden ruimte was om dit te doen.

Ook vond ik het plaatsen van het klittenband op de riem veel beperkter bevestigingsmogelijkheden dan ik had verwacht. Niet alleen kon ik niet verder gaan dan de lengte van de riem, maar ik kon er ook niet achter komen hoe ik kleiner moest gaan dan een frisdrankblikje (d.w.z. naar een wandelstok).

Waar het wel aan vasthield, daar kleefde het wel vrij stevig aan. Ik was zowel verrast als tevreden.

Anders werkte alles zoals verwacht. De voeten grepen prachtig, zelfs op natte rotsen. Het dragen met de camera eraan was geen probleem.

Op de grond was het vrij stevig, zelfs met een beetje wind. Het klittenband, eenmaal bevestigd, was ook solide. Het beste van alles is dat het beter in mijn rugzak paste dan elk ander statief dat ik ooit heb gedragen.

Pedco Ultrapod II vs de GorillaPod

Pedco Ultrapod 2 recensie

Je kunt de Ultrapod II aan een dikkere boomstam bevestigen dan met de Gorillapod.

In sommige opzichten lijken de Ultrapod II en de GorillaPod misschien veel gemeen te hebben. Het zijn beide lichtgewicht statieven van tafelformaat die gemakkelijk in een verpakking passen en aan verschillende dingen kunnen worden bevestigd. Buiten dat zijn er echter tal van verschillen.

Het meest voor de hand liggende verschil is hoe ze zich hechten. Terwijl de Ultrapod II klittenband gebruikt in combinatie met rechte, L-vormige poten, gebruikt de GorillaPod buigbare benen om zich aan vrijwel alles aan te passen / te hechten. Dit geeft de GorillaPod een beetje een voordeel in veelzijdigheid … maar daar houden de voordelen op.

De Ultrapod II is zowel kleiner (een volle 3 inch korter dan de meest vergelijkbare GorillaPod, de 3K) en is een derde van zijn gewicht (119 g vergeleken met 393 g). Het is ook veel gemakkelijker om in een volledig geladen pakket te komen.

Wat de capaciteit betreft, is de GorillaPod 3K wint het enigszins door maximaal 2,9 kg (6,6 lbs) vast te houden, vergeleken met de 2,7 kg (6 lbs) van de Ultrapod II. Maar dat verschil zou wel eens kunnen worden goedgemaakt door het feit dat de langere, stevigere poot van de Ultrapod II langere lenzen kan bevatten dan de GorillaPod.

Qua prijs is er geen wedstrijd. De Ultrapod II is slechts $ 19, terwijl de GorillaPod 3K $ 40 is. Natuurlijk zou je een goedkopere GorillaPod kunnen kopen, maar de 3k is degene die het meest overeenkomt met de capaciteit van de UltraPod II.

Welke u uiteindelijk kiest, hangt af van uw aanvraag. Als je merkt dat je vaak het vermogen van de GorillaPod nodig hebt om dingen vast te pakken, is dat misschien de manier om te gaan. Bespaar jezelf anders wat geld en koop een Ultrapod of twee.

Pedco Ultrapod II Review | Conclusie

Mijn Sony a7III + Sony 16-35mm f/2.8 gebalanceerd goed wanneer bevestigd aan de Pedco Ultrapod II.

Of je nu een reiziger bent die niet met een statief in een stad wil sjouwen, een backpacker die zijn gewicht moet minimaliseren of een creatieve fotograaf die graag off-camera flitsers gebruikt, de Ultrapod II is een handig hulpmiddel.

Het houdt goed stand, doet alles wat het moet doen, en opent een wereld aan mogelijkheden. Het is ook heel betaalbaar.

Ik zou er geen camera als de Nikon D4 op zetten, of een grote telelens. Het is niet gebouwd voor dat soort gewicht / grootte. Maar voor lichtere camera/ lenscombo’s – vooral spiegelloos of kleiner – zal het goed doen.

Voor mij is het beste deel ervan echter de Draagbaarheid. Hij klapt zo klein op en pakt zo compact in, dat je het nauwelijks merkt in je rugzak. Al met al is de Pedco Ultrapod II een geweldig stuk uitrusting en de prijs zeker waard.

De Ultrapod II is opvallend compact

Pedco Ultrapod II

Lichtgewicht, boordevol functies en van grote waarde.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen