Darren James

Ik ben al tientallen jaren fotograaf in verschillende gedaanten. Door middel van fotografie heb ik zoveel andere lagen van de bevolking en manieren van leven ervaren, een aantal verbluffende ervaringen gehad en geweldige mensen ontmoet terwijl ik deed wat ik graag doe. Ik voel me heel gelukkig.

Ik werkte voor kleine kranten en freelancete in Londen en Belfast voordat ik me in Melbourne vestigde, opnieuw in lokale kranten werkte voordat ik in 2014 freelance ging.

Ik heb veel gewerkt in landen in de Stille Oceaan voor een aantal klanten die geweldige dingen doen in de gezondheidszorg, onderwijs, duurzaamheid en aanpassing aan klimaatverandering. Ik mag hun werk soms documenteren. Ik breng graag tijd door op afgelegen koraal atollen met kleine gemeenschappen.

Ik denk na over welke apparatuur ik moet meenemen. Het maakt een groot verschil voor hoe goed ik mijn werk kan doen. Ik ben vaak op zeer warme plaatsen in omstandigheden die moeilijk zijn voor apparatuur en een uitdaging om me te verplaatsen. Onnodige uitrusting wordt een last die me ervan weerhoudt mijn beste werk te doen.

Niet genoeg van de juiste versnelling nemen is net zo erg. Ik pak elke reis een beetje anders in, afhankelijk van de opdracht, maar wat er op mijn versnellingsfoto staat, werkt vrij goed en is wat ik zal beschrijven.

Ik heb een paar keer gewisseld; van Nikon naar Canon dan Fuji en terug naar Nikon. Er is goede en slechte apparatuur van allemaal geweest.

Ongeveer 3 jaar heb ik een Nikon D750 gebruikt en D600 en ik vind ze allebei leuk, maar ik ben onlangs overgestapt op een D850 en het is nu mijn favoriet. De beeldkwaliteit is prima, de knoppen zijn goed geplaatst, het heeft een groot zoekerbeeld en goed schoon wit.

Twintig jaar geleden waren zoomlenzen nog niet zo geweldig en reisde ik met een 20mm, 35mm, 50mm 85mm en een 135mm. Nu gebruik ik één zoom om dat bereik effectief te dekken en toch de kwaliteit te krijgen die ik nodig heb. Sinds enkele jaren heb ik een Sigma Art 24-105mm f/4 gebruikt. waar ik nog steeds van hou en die ik aanbeveel.

Onlangs ben ik overgestapt op een Nikon 24-120mm f/4 en ik vind het ook leuk. Ze slijten sneller dan prime lenzen en ik heb vaker nieuwe moeten kopen, maar ik geef er nog steeds de voorkeur aan.

Ik ben vaak in besloten en drukke ruimtes en ik zou te veel foto’s missen door van lens te wisselen, dus nogmaals, de zoomlens past bij mij. Ik denk dat als ik het werk niet kan doen op een 24-120mm dan is het niet de schuld van de lens.

Vaak gebruik ik 3, 4 of 5 flitsers maar fotografeer rond de 1/30e, f/4.5, ISO 320. Ik probeer een look te bereiken die de kijker zal waarnemen als een goede beschikbare lichtopname, of bij voorkeur helemaal niet nadenkt over de belichting en het onderwerp waardeert zoals ik het bedoeld had.

Dus ik neem maximaal 5 snelheidslichten mee, elk type. Ik heb oude Nikons, Yongnuo en Cactus die ik goedkoop tweedehands opraap. Ik gebruik Yongnuo-triggers om ze af te vuren als ze niet optisch slaaf zijn. Ik hou van de Godox AD200, het is krachtig en compact.

[Related: Do you need a flash for travel photography?]

Back-up uitrusting is natuurlijk essentieel en ik neem effectief altijd twee basiskits mee. De D600 met Nikon 50mm f/1.4 en 3 flitsers gaan in ingecheckte bagage en de D850, 24-120mm met 2 flitskoppen blijven bij mij. Als ik één kit zou verliezen, zou ik de klus nog steeds kunnen klaren.

Secundaire camera’s en uitrusting zijn verspreid tussen mijn handbagage (een oude lowepro-rugzak) en mijn ingecheckte LowePro-rolrugzak, ook stopgezet (bekijk hier alternatieve rollende cameratassen).

Ik probeer slechts twee tassen en een riem gemonteerde LowePro Toploader Zoom 50 AW die een hele camera met lens of maximaal 3 snelheidslichten bevat.

De kleinere vakken zijn voor SD-kaarten (in een Tenba Reload SD 9) mijn portemonnee, paspoort, reserve camera batterij, lens reinigingsdoekje (zie gids), Pleisters, Leatherman of Zwitsers zakmes, pen, notitieboekje, elastiekjes, alligatorclips, lucky rock (van mijn dochter Marly), oordopjes, telefoonlaadkabel, stuk touw, papieren servetten, etc.

Het gaat overal mee naartoe en ik heb een droge tas waar hij in past voor boottochten en natte locaties. Soms heb ik een 2e kleinere Toploader.

Tijdens het fotograferen probeer ik mijn hoofdtas ergens veilig achter te laten en gebruik ik gewoon de Toploaders, zakken en een eenvoudige niet-gewatteerde schoudertas (kleine lichtstandaards, reflector, brolly), in plaats van een zware tas te dragen.

Ik schiet naar 2 kaarten, stop er een in de SD-portemonnee, een elders en maak een back-up naar de externe schijf. Gebruik vervolgens indien nodig een van de kaarten opnieuw.

Ik pas de uitrusting aan mijn behoeften aan en ik improviseer met betaalbare opties. Grotere wielen op een oude Lowepro rollende rugzak, zodat ik geen laag vuil langs schraap als er geen voetpad is dat het grootste deel van de tijd.

Een $ 4 flitsschoenbevestiging die aan een veerklem van $ 3 is geschroefd, houdt een flitser vast op zowat alles, inclusief een platte muur als ik wat sterke tape heb.

De beste camerariemen die ik ooit heb gehad, zijn $ 3 stuks jachttouw. Autozonwering kan geweldige reflectoren maken, hergebruikte plastic sapflessen werken als flitsverspreiders, witte losse geweven stof als scrim, reflector en klamboe, stompe houders voor snoots.

Het enige dat ik het liefst zou willen aanbevelen, is niet echt camera-uitrusting. Ik schrik van plasticvervuiling en probeer zo min mogelijk bij te dragen. De Fill2Pure Extreme roestvrijstalen gefilterde waterfles behandelt vrijwel elk water om te drinken. Ik heb er 4 jaar een gebruikt en vermeden 800 plastic flessen te verspillen en ik ben $ 1500 beter af.

Als ik ergens extra naartoe ga, neem ik ook een CamelBak All Clear UV-fles mee en verdubbel de behandeling. Vaak heb ik water gebruikt waarvan bekend is dat het onbetrouwbaar is en het gaat goed met me. Bespaart ook veel tijd (op zoek naar een winkel) en gewicht, gewoon vullen wanneer dat nodig is.

Nikon D850
Nikon D600
Nikon 24-120mm f/4
Nikon 50mm f/1.4
Godox AD200 en X1 Trigger
Yongnuo RF603N II Triggers X3
DJI Mavic Pro Drone
Gopro H6 en Go Pole 6″ koepel
Manfrotto Nano standaard (geknipt om in mijn tas te passen)
Manfrotto mini statiefs (oude stijl)
METZ Mecalight L1000 LED video licht
Inzoomen H1
Rode Lav microfoon
iPhone 7plus (roaming)
iPhone 6 (lokale SIM)
Macbook Air 11
Brolly (witte binnenkant)
Kleine reflectoren
Prografie Opvouwbare beauty dish speed light diffuser4 diverse snelheidslampjes
Externe HD 2TB
Lowepro rugzak (uit het assortiment)
Lowepro rollende rugzak (niet meer leverbaar)

Daarnaast (de meeste reizen) – EHBO-kit, chirurgische stijlschaar, breedgerande hoed en een pet, droge zakken x2, naaikit, batterijbanken, haringen en clips, afplaktape, touw en kleine karabijnhaken, kleine gereedschapskist, lensreinigingsvloeistof, back-upladers, Nitecore MH27 fakkel.

Ik hoop dat een deel van deze informatie nuttig is geweest, voel je vrij om me te e-mailen als je meer wilt weten en veel succes met je avonturen.

www.darrenjamesphotography.com | @darrenjamesphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer