Monica Winters

FacebookPinterestDelen

Hé daar, ik ben Monica! Ik ben gespecialiseerd in lifestyle fotografie voor merken.

Ik ben ook een reisbug en hete saus hogger. Ik ben niet zo’n versnellingskop, maar wat ik in mijn tas heb, vind ik zeker geweldig.

In mijn tas:
Canon 6D
Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Kunst
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Kunst
Pelican 0915 Micro Geheugenkaart Case
Fujifilm Instax Mini 9
Rode VideoMic Shotgun Microfoon
Neewer NW-561 Speedlite Flitser 561
Neewer draadloze ontspanknop afstandsbediening
Ravelli AVT Statief
Sunnies natuurlijk!

Canon 6D
Ik heb ongeveer 2 jaar geleden een upgrade uitgevoerd naar een full frame DSLR van een 60D en ben er sindsdien dol op. Er is een duidelijke verbetering in prestaties bij weinig licht en dynamisch bereik. Soms mis ik het draaibare LCD-scherm op de 60D, maar een beter imago is altijd de kosten van een beetje ongemak waard. Laten we verder gaan.

Sigma 24-35mm f/2 Kunst
Het valt je misschien op dat ik maar twee lenzen in mijn flat-lay-afbeelding heb, want, zou je het geloven, ik heb maar twee LENZEN. Dat komt omdat deze baby mijn dagelijkse go-to is. Het diafragma gaat naar 2 f-stops, dus het is geweldig in instellingen bij weinig licht. Ik kan breed schieten op 24mm voor concerten, landschappen, etc. EN ik kan tot 35mm duwen voor een strakkere hoek.

Deze lens heeft me niet in de steek gelaten en is in mijn eentje de beste investering die ik ooit heb gedaan.

Sigma 50mm f/1.4 Kunst
Ach, mijn gouden kind. Mijn Sigma 50mm absoluut *schijnt* voor portretten. Ik kan de magie die deze lens maakt op het gouden uur niet helemaal verwoorden. Het diafragma gaat omlaag naar 1,4 f-stops en produceert de zachtste, mooiste isolatie van het onderwerp van de achtergrond. Ik zal deze lens beschermen met mijn leven, voor altijd.

Pelican 0915 Micro Geheugenkaart Case
Toen ik op de filmschool zat, werd alle apparatuur waarmee we werkten beschermd door koffers van Pelican. Ik besloot om esthetiek in te ruilen voor betrouwbare zorg voor mijn geheugenkaarten en ging door met deze zaak. Ik ben echt blij dat ik het gedaan heb. De behuizing is crushproof, waterdicht en stofdicht. Ik kan er zeker van zijn dat mijn kaarten veilig en gezond zijn.

Fujifilm Instax Mini 9
Deze kleine man was eigenlijk een recent geschenk van een vriend. Ik ben eigenlijk verbaasd dat ik er nog geen had! Er is iets zo speciaals en nostalgisch aan instant filmcamera’s. Het is fijn om te vertragen en het leuk en casual te houden met film. Ik houd het bij de hand als er een moment is dat ik lang wil bewaren.

Rode VideoMic Shotgun Microfoon
Weet je nog die ene keer dat ik zei dat ik op de filmschool zat? Voordat ik mijn major overschakelde naar grafisch ontwerp, studeerde ik film aan de universiteit. Ik gebruikte deze microfoon op de camera voor projecten en het filmen van trouwvideo’s. Ik heb vrijwel al mijn andere videoapparatuur verkocht, maar ik kan deze microfoon niet loslaten. Je weet nooit wanneer het van pas kan komen, toch?

Neewer NW-561 Speedlite Flitser 561
Ik ga eerlijk zijn, ik ben geen enorme flash nerd, maar een tijdje geleden wilde ik wat flitsend creatief plezier maken. Ik zocht naar de goedkoopste die er is met de beste recensies, en we vonden onze weg naar elkaar. De Neewer Speedlite flash is zeer gebruiksvriendelijk en heeft eenvoudige modi om het bereik te vergroten / verkleinen.

Ik heb ervan genoten om ermee te spelen en zou het zeker aanbevelen aan een mede-flash-beginner met een beperkt budget.

Neewer draadloze ontspanknop afstandsbediening
Als je op mijn Instagram hebt gekeken, zul je waarschijnlijk merken dat er een flink aantal zelfportretten zijn, sorry hehe. Ik was op zoek naar een goedkope manier om de zelfontspanner te activeren, nadat ik moe was van het indrukken van de sluiter, binnen 10 seconden naar een plek rennen en een pose aannemen.

Met deze draadloze afstandsbediening kan ik hem op de camera richten en de zelfontspanner activeren, terwijl ik voor de camera kan blijven voor focus. Soms pikt de sensor het signaal echter niet op, dus ik zal deze man waarschijnlijk binnenkort upgraden. Volgend!

Ravelli AVT Statief
Ooh jongen, de grote mama lama statief. Zwaar en duurzaam, ze heeft het 6 jaar volgehouden en telt. Ik investeerde voor het eerst in dit statief toen ik mijn carrière in de huwelijksvideografie begon. Ik wilde iets duurzaams om ervoor te zorgen dat het niet zou omvallen in de wind, of als iemand erin sloeg en dit heeft me niet in de steek gelaten! Het is heel erg zwaar, dus het rondsjouwen op lange dagen wordt behoorlijk vermoeiend, maar ik denk dat ze me tot het einde van mijn creatieve carrière zal volhouden.

Als ik het opnieuw had moeten doen, had ik misschien geïnvesteerd in een statief met een balhoofd, zodat het aanpassen van de hoek niet zo tijdrovend zou zijn.

Sunnies: Altijd in mijn tas om de felle stralen en mijn haters te blokkeren.

www.moniwinters.com | @moniwinters

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer