Corina Cherciu

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben Corina, het lachende beestje achter Corina Photography.

Oorspronkelijk uit Boekarest, Roemenië, verhuisde ik vijf jaar geleden naar Londen in het Verenigd Koninkrijk en nu noem ik het geweldige Brighton mijn thuis.

Fotografie is al 15 jaar een passie van mij, met een focus op mensen en hun verhalen. Ik ontdekte huwelijksfotografie vier jaar geleden en ik realiseerde me dat het voor mij de perfecte manier is om mensen en de liefdevolle verbinding die hen verenigt te zien en te fotograferen.

Ik ben al drie geweldige jaren fulltime trouwfotograaf en ik zie mezelf niets anders doen.

Deze geweldige baan heeft me over de hele wereld gebracht en me eindelijk een manier gegeven om mijn nieuwsgierigheid naar nieuwe plaatsen en verhalen te bevredigen – van over het hele VK tot Roemenië, Griekenland, Italië, Frankrijk, Nepal en de VS.

Overal waar liefde en ware momenten zijn, ben ik er met mijn camera.

Ik zou mijn werk omschrijven als eerlijk, rauw en kleurrijk, gericht op momenten, mensen en verbindingen. Ik ben dol op bruiloften en ik ben er vast van overtuigd dat liefde liefde is en dat het in al zijn vormen moet worden gevierd en als een voorrecht moet worden behandeld.

Ik denk ook dat familiefotografie erg belangrijk is, omdat het nog meer liefdesverhalen heeft dan een bruiloft – dus ik heb ook een familiefotografiebedrijf genaamd Life Uncut.

Als ik geen bruiloften en gezinnen fotografeer, houd ik de camera in mijn hand voor straatfotografie – de beste manier voor mij om een nieuwe plek en cultuur te ervaren.

Straatfotografie heeft me door heel Europa, het Verenigd Koninkrijk en naar plaatsen als Colombia, Nepal, Californië en de Oostkust van de VS gebracht (met een roadtrip van New York naar Key West Florida).

Ik merk dat straatfotografie me in staat stelt om te oefenen om dicht bij mensen te komen en verhalen te vertellen, terwijl ik ook respectvol en bewust ben ten opzichte van culturen en omgevingen.

Ik ben niet zo’n versnellingskop. Voor mij zijn mijn camera’s gewoon een middel om verder vast te leggen en te delen wat ik zie en voel op een bruiloft.

Ik heb nu drie jaar dezelfde kit en het heeft me nooit in de steek gelaten (klop op hout). Ik wilde iets levendigs, snel, licht, scherp en betrouwbaars bij weinig licht.

Dus mijn go-to kit staat hieronder:

Camera
Ik koos twee Nikon D750s omdat ik denk dat ze geweldig zijn voor huwelijksfotografie. Ze zijn vrij licht en klein voor een DSLR, met een verbazingwekkende focussnelheid en een groot dynamisch bereik, wat, wanneer je te maken hebt met zo’n veranderend scala aan lichtomstandigheden op een bruiloft, een goede gemoedsrust is dat ik niets zal missen.

Ik sta in de toekomst open voor het idee om over te stappen op een spiegelloze camera omdat ik graag iets stillers en lichters wil, maar momenteel ben ik nog steeds erg gehecht aan mijn Nikons.

Lenzen
Ik gebruik mijn Nikkor 35mm f/1.8 waarschijnlijk 80% van de tijd op een bruiloft. Het is perfect om de dag vast te leggen vanuit het perspectief van een menselijk oog, waardoor een echt gevoel van de dag ontstaat.

Ik houd de 35mm de hele dag op één camera en gebruik een Nikkor 85mm f/1.8 voor mijn tweede camera. De 85mm is geweldig voor candids (wanneer ik niet te dichtbij wil komen en het moment wil verstoren), portretten en om de achtergrond dichter bij beeld te brengen.

Ik houd beide camera’s de hele tijd bij me met een Holdfast Moneymaker leren harnas waar ik dol op ben.

Soms stap ik over op een Nikkor 20mm f/1.8 voor drukke bruidsvoorbereiding of voor een aantal gekke feestfoto’s.

Ik gebruik alleen prime lenzen vanwege hun kwaliteit in verhouding tot hun grootte en kosten. Ze helpen ook mijn compositie door opties te verwijderen, zodat ik minder tijd besteed aan het focussen op mijn uitrusting en meer tijd besteed aan het vastleggen van momenten.

Flits
Ik gebruik alleen flash tijdens het feest en ik heb twee Godox TT600 op licht staat diagonaal met een Godox X1N trigger. Ze zijn goedkoop en betrouwbaar en ik hoef me geen zorgen te maken als een ‘blije’ gast ze omver rijdt op de dansvloer.

Als ik een flitser op de camera nodig heb om af te kaatsen, gebruik ik een Nikon SB-700 omdat het echt licht, krachtig en snel is.

Lichtstandaards
Ik gebruik twee Manfrotto nano standaards omdat ze echt licht en compact zijn; geweldig om rond te bewegen en te reizen tussen meerdere locaties.

Camera Tas
Ik hou van mijn Lowepro Pro Runner RL X450 AW II cameratas omdat het netjes overal past en de perfecte maat is voor licht reizen. Het is ook geweldig voor bruiloften op bestemming. Het helpt me ook georganiseerd te blijven met veel zakken en opties.

Accessoires
Mijn gele Casio die me op tijd houdt, een Polaroid lens reinigingspen met een kwast die ik altijd in mijn po bewaarcket voor snelle lensreiniging en Senner-oordoppen om mijn gehoor tijdens het feest te beschermen terwijl ik nog steeds met gasten kan praten.

Voeg een mueslireep en een waterfles toe en ik ben klaar om te gaan!

www.corina-photography.com | @corina.fotograaf

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer