Cosina onthult verschillende nieuwe Leica M-mount en Nikon Z-mount lenzen

FacebookPinterestDelen

De Japanse lenzenmaker Cosina heeft vier nieuwe objectieven aangekondigd voor zowel Nikon Z-vatting als Leica M-mount camera’s.

De twee optieken voor Nikon camera’s zijn de Voigtländer Nokton 50mm f/1 en de Voigtländer Super-Wide Heliar 15mm f/4.5 Aspherical lens. Wat betreft de Leica M-mount modellen, dit zijn de Voigtländer Ultron 75mm f/1.9 SC en MC edities.

De twee 75mm lenzen zitten boordevol 7 elementen in 5 groepen, waarvan er 3 een afwijkend partiële dispersie optisch ontwerp bevatten. Ze zijn ook opmerkelijk compact voor hun brandpuntsafstand met een lengte van niet meer dan 54,1 mm of 2,1 inch.

Dit extreem compacte formaat maakt deze specifieke 75mm-lenzen geweldige keuzes voor gebruik in het veld of voor straatfotografie met hun respectievelijk compatibele Leica-camera’s.

Deze kwaliteit wordt verder onderstreept door hun volledig metalen constructie met een helicoïde eenheid met net genoeg speciaal ingevet koppel voor stabiele, uiterst nauwkeurige scherpstelling.

Als je je afvraagt wat het significante verschil is tussen deze twee 75mm-lenzen voor Leica M-mount camera’s, is het antwoord coatings.

Terwijl de SC-editie wordt geleverd met een coating met één frontelement, kreeg het frontlenselement van de MC-versie een multicoating voor meer neutrale kleurweergave voor professionele opnamen waarbij fotografen de natuurlijke natuurgetrouwheid maximaal willen behouden.

Voor Leica-compatibele Cosina-lenzen zijn de twee 75 mm-modellen ook redelijk betaalbaar geprijsd op ongeveer $ 779 USD of AU $ 1.117.

Cosina’s Nokton 50mm f/1-lens is een asferisch model met een uniek ontwerp en specificaties die het de helderste f/1-lens maken uit de hele Voigtländer-reeks verwisselbare optica voor full-frame camera’s.

Deze specifieke Nikon Z-mount compatibele lens wordt geleverd met een geslepen asferisch hoofdstuk van glas voor hoogwaardige, scherpe opnamen en wordt geleverd met elektronische contacten waarmee het kan communiceren met de Nikon-camera’s waarvoor het is ontworpen. Het beschikt ook over een 12-bladig diafragma.

Cosina biedt de Voigtländer Nokton 50mm f/1 aan voor een adviesprijs van $1.869 USD of AU$ 2.684.

Wat betreft de laatste recente release van het merk Cosina, ook voor Nikon Z-mount camera’s: er is de Heliar 15mm f/4.5 lens met een kijkhoek van 110 graden en lage vervorming.

Dit lensmodel is ontworpen om maximale scherpte van rand tot rand te leveren en is uitstekend als macrolenskeuze dankzij de ongelooflijk korte scherpstelafstand van 0,13 mm.

De Heliar 15mm f/4.5 is ook compatibel met vierkante filters en heeft een 58mm filterdraad waarmee filters kunnen worden bevestigd zonder speciale adapters te hoeven gebruiken.

De Heliar-lens wordt ook geleverd met een volgervormige kap die gebruikers kunnen verwijderen met behulp van een schroevendraaier met platte kop. Deze laatste Cosina-lens wordt verkocht voor $ 918 USD of AU $ 1.318.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer