Paar legt foto vast van “UFO” boven uitbarstende Mexicaanse vulkaan

FacebookPinterestDelen

Camera’s en ufo’s zijn altijd hand in hand gegaan langs de randen van de fotografische wereld, en dit laatste voorbeeld is nog een ander geval.

Een fotografenechtpaar in Mexico heeft onlangs veel interesse gewekt op sociale media na het vastleggen van een foto van wat er zeker uitziet als een UFO-type object dat boven een gigantische en zeer actieve vulkaan vliegt.

De foto van het paar legt een schijfvormig object vast dat zweeft boven de Popocatépetl-vulkaan in de Mexicaanse staat Mexico (een specifieke staat in het land die dezelfde naam deelt).

Het paar ving hun foto vanuit het nabijgelegen stadje Atlixco, waar het kijken naar de nabijgelegen rommelende reus een hobby is onder veel inwoners en bezoekers.

Popocatépetl zelf is de op een na hoogste berg van Mexico op 5.426 meter of 17.802 voet. In de afgelopen jaren is het uitzonderlijk actief geworden met frequente uitbarstingswaarschuwingen voor het omliggende platteland.

Popocatépetl vulkaan

Het vrij scherpe beeld is gemaakt door de fotografen Luis Guerra en Karla Gracia, die het afgelopen maandag om 7:52 uur wisten vast te leggen.

Het ging later extreem viraal online, zowel in Mexico als internationaal – niet verwonderlijk gezien wat het laat zien, waarbij veel mensen online snel begonnen te beweren dat het een niet-geïdentificeerd vliegend object zou kunnen bevatten.

Het echtpaar dat de foto maakte, pakte hun hobby op om de zeer fotogenieke vulkaan vast te leggen sinds ze naar de stad Atlixco verhuisden, maar dit was hun eerste fotografische penseel met de onverklaarbare.

Terwijl de twee zich maandagochtend klaarmaakten voor het ontbijt, zond Popocatépetl plotseling een van zijn periodieke ontploffingen uit, die door de hele regio galmden.

Guerra begon toen snel foto’s te maken van de vulkaan met zijn mobiele telefoon en de interne camerazoom. Hij hoopte “El Popo’s” (zoals de vulkaan in Mexico vaak wordt genoemd) kegel te vangen met de maan die van achteren gluurt in het ochtendlicht.

De fotograaf beweerde in reacties aan de Britse krant De Daily Mail dat hij het leuk vond hoe het specifieke shot van die ochtend de maan liet zien zoals die vanachter de rokende kegel verscheen.

Later die dag, toen hij de foto naar zijn vriendin Karla Garcia stuurde, deelde ze de foto op een Whatsapp-feed met vrienden van haar. Zelfs op dat moment had geen van beiden het vreemde object in de opname nog opgemerkt.

Pas even later, toen de foto met anderen was gedeeld, stuurden enkele vrienden van het paar berichten terug waarin de vermeende UFO werd genoemd.

Zoals Garcia al zei tegen de Dagelijkse mail,,Aangezien mijn vriend geen fan is van sociale netwerken, vroeg ik hem of ik zijn foto mocht uploaden naar Twitter en hij zei ja.’

Ze deed dat en tagde ook een lokale verslaggever. Zodra de verslaggever het deelde, nam de virale verspreiding echt een vlucht.

Later deelde ze dezelfde afbeelding ook op haar Facebook-pagina met het bijschrift: “De foto van vandaag om 7:52 uur. Popocatépetl, de maan en mogelijk een UFO.”

De foto heeft zich sindsdien als een lopend vuurtje verspreid in Mexico en is nu internationaal bekend. De authenticiteit van het getoonde object blijft onzeker en zal waarschijnlijk zo blijven in de huidige wereld van eenvoudige, on-the-fly digitale beeldmanipulatie.

Het is vermeldenswaard dat hoewel de berg er opmerkelijk scherp uitziet in de opname, het mysterieuze object vreemd wazig is, wat suggereert dat het veel dichter bij de lens was dan de berg waar het zogenaamd boven zweeft.

Dit zou, zoals elke landschapsfotograaf weet, gemakkelijk kunnen betekenen dat een veel dichterbij, veel kleiner heel gewoon object zoals een snel bewegende vogel of insect toevallig op precies het juiste moment en in de juiste hoek voorbij zoeft.

Hoe dan ook, beslis zelf met een nadere blik.

Vreemd genoeg is dit lang niet de eerste keer dat mensen beweren dat ze UFO’s zien verschijnen in de buurt van of boven de uitbarstende Popocatépetl-vulkaan. Veel eerdere gevallen zijn in de loop der jaren gemeld.

Er is zelfs minstens één eerder geval van een video die een soort object lijkt te tonen dat ’s nachts snel de vulkaan zelf binnendringt.

De hoeveelheid gerapporteerde en zogenaamd geregistreerde waarnemingen is zelfs groot genoeg om een grote Mexicaanse krant, “El Universal”, gekscherend te laten vragen of de vulkaan misschien de thuisbasis is van een buitenaardse basis. Vreemd inderdaad.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk these 8 essentiële hulpmiddelen om u te helpen slagen als een professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer