CosmoCap Camera Caps bieden verloren camera tracking via AirTags

Elke fotograaf heeft te maken met de mogelijkheid dat zijn camera op een willekeurig moment wordt gestolen en het kan een ernstige professionele tegenslag zijn. Voor dit scenario heeft het merk Kuvrd misschien wel een werkbare oplossing.

De premium camera-accessoiremaker Kuvrd heeft aangekondigd wat het CosmoCaps en Satellites noemt. Deze nieuwe kleine apparaten zijn gewoon uitziende cameradoppen en kleine siliconen hoesjes die worden geleverd met AirTags van Apple ingebouwd.

Kuvrd maakt universele lensdoppen en heeft dit gedaan sinds het in 2017 met succes een Kickstarter-campagne lanceerde om zijn bedrijf te zaaien, dus de nieuwe CosmoCaps die het heeft aangekondigd, zouden met de meeste camera’s moeten werken.

De nieuwe 2.0-versies van de camerabody caps worden geleverd met een verborgen compartiment voor AirTags en laten een fotograaf de locatie van de camera volgen zolang de dop op zijn plaats blijft.

Het idee hierachter is ook niets nieuws; minstens één ander merk, Volt, lanceerde eerder al iets soortgelijks.

In het geval van kuvrd’s caps krijgen kopers een tweedelig “systeem” dat bestaat uit een CosmoCap body cap en wat het merk een “Satellite” noemt. Het satellietgedeelte is waar de AirTag kan worden verborgen.

lensdoppen en tracking-apparaten

Credits afbeelding: Kuvrd Kickstarter

Volgens Kuvrd laat dit ontwerp gebruikers een onopvallende manier hebben om de volgapparaten op hun camerabehuizingen te plaatsen en zo het veel omvangrijkere en meer voor de hand liggende ontwerp van Nine Volt te vermijden.

Een ander opmerkelijk detail over CosmoCap-doppen is dat ze zijn gemaakt van bewerkt aluminium dat matzwart is geverfd. Dit maakt ze taaier en duurzamer dan de plastic universele doppen van Nine Volt voor tracking.

Kuvrd’s CosmoCaps zijn ook ontworpen om rechtstreeks te werken met Canon EF/RF-camera’s en Sony’s E-mount camerabody’s. Dit zijn beide gangbare formaten voor spiegelloze camera’s van deze merken.

De doppen worden echter ook geleverd met PL-mounts die vaak worden gebruikt door filmmakers, waardoor ze een praktische keuze zijn voor videografen onderweg die niet veel verschillende doppen voor verschillende cameratypen willen meenemen.

Wat betreft de zogenaamde satellieten, dit zijn waar de AirTag-compartimenten van Kuvrd naartoe gaan. Kortom, dit zijn zeer compacte siliconencontainers met een speciale zelfklevende achterkant waarmee gebruikers ze aan de binnenkant van een lensdop kunnen plakken en ze indien nodig kunnen verwijderen. Ze kunnen op bijna elk oppervlak worden geplakt, waardoor deze satellieten het echt veelzijdige trackingaspect van deze combo zijn.

fotograaf die cameravolgapparaat vasthoudt

Ze hebben ook de kleinste voetafdruk van elk AirTag-holdingsysteem op de markt volgens hun maker, waardoor ze bijzonder discreet zijn.

Kuvrd beweert ook dat de satellieten zeer duurzaam aan vlakke oppervlakken kleven zonder “er ooit af te vallen”, tenzij ze worden afgetrokken.

De manier waarop de twee componenten samenwerken, is door een gebruiker de satelliet aan de binnenkant van de speciaal ontworpen CosmoCaps van het merk te laten plakken, zodat het verwijderen van de volghuls in de body caps moet worden gekeken.

Een ander ding dat het merk opmerkt, is dat de satellites ook aan andere soorten lensbodycaps kunnen worden geplakt, wat betekent dat ze kunnen worden gekocht zonder de anders veelzijdige CosmoCap.

In termen van prijzen en beschikbaarheid verkoopt Kuvrd zijn CosmoCaps voor een donatie van $ 50 op Kickstarter, terwijl de Satellites voor $ 15 per four-pack gaan. Hun respectievelijke prijzen zullen echter binnenkort stijgen tot $ 80 en $ 20. Beide zijn beschikbaar op de Kickstarter-pagina van het bedrijf.

We wijzen op het voor de hand liggende detail dat AirTags niet worden meegeleverd met deze kleine apparaten. Die moet je apart kopen.

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer