Nieuwe Nextorage CFexpress Type B-kaarten zijn misschien wel de snelste tot nu toe

FacebookPinterestDelen

Het merk Nextorage heeft een nieuwe CFexpress Type B-geheugenkaart gemaakt waarvan het beweert de snelste tot nu toe te zijn die voor de cameramarkt is geleverd.

CFexpress wint terrein in de markt voor digitale camera-opslag via een aantal verschillende fabrikanten. Tot de nieuwste edities behoren nextorage’s B1 Pro Series Type B-kaarten met geclaimde maximale leessnelheden van 1950 MB / s en schrijfsnelheden die een indrukwekkend maximum van 1900 MB / s bereiken.

Als deze beweringen waar zijn, maken ze dit de snelste kaarten die ooit door elk merk voor dit formaat zijn gemaakt. Het bedrijf achter hen heeft een rating van VPG400 behaald voor zijn kaarten, zodat de snelheid in ieder geval gegarandeerd is.

Nextorage is een vrij jong bedrijf dat zich specifiek richt op geheugenkaarten voor zowel consumenten- als commerciële doeleinden. Het werd in 2019 opgericht door ingenieurs die voorheen werkten voor de geheugen- en opslagsectie van Sony.

Dit geeft het merk zeker een zekere hoge mate van geloofwaardigheid voor technische knowhow. Het is ook vermeldenswaard dat Sony zelf een andere grote maker van CFepxress-opslagkaarten is.

In termen van specificaties leveren de nieuwe Nextorage B1 Pro-kaarten (modelnummer: NX-B1PRO) zogenaamd de hierboven geclaimde maximale lees- / schrijfspecificaties terwijl ze minimale aanhoudende schrijfsnelheden van 1800 MB / s claimen. Hun VPG-geclassificeerde gegarandeerde snelheden zijn 400MB / s gezien hun VPG400-classificaties.

Nextorage verkoopt zijn kaarten in verschillende (en nogal atypische) capaciteiten van 165GB, 330GB, 660GB en 1330GB.

serie cfexpress kaarten

Credits afbeelding: Nextorage

Nextorage claimt ook andere bijzonder nuttige kenmerken voor zijn nieuwe kaarten, afgezien van hun hoge lees- en schrijfsnelheden.

De belangrijkste hiervan is wat het bedrijf Dynamic Auto Power Save noemt; een functie die het stroomverbruik tijdens video-opname vermindert en die ook thermische beperking vermindert door de kaarten koeler dan normaal te houden tijdens video-opname.

Volgens Nextorage laat hun Dynamic Auto Power Save-modus de kaarten 68% minder stroom gebruiken dan concurrerende modellen.

De dichtstbijzijnde snelheidskandidaten voor de nieuwe kaarten van Nextorage zijn een serie die lexar eerder in het jaar heeft uitgebracht en die maximale leessnelheden van 1900 MB / s en piekschrijfsnelheden van 1700 MB / s claimde.

Een andere gerelateerde set kaarten die door dit merk is uitgebracht, zijn de B1 SE (NX-B1SW) -edities, die zijn ontworpen met fotografen in gedachten.

Deze kaarten zijn verkrijgbaar in 128GB en 256GB formaten. De 256GB-versie biedt leessnelheden van 1950MB/s en aanzienlijk lagere schrijfsnelheden van 1100MB/s, terwijl hij een minimale snelheid van 200MB7s belooft. Voor fotografie is dit nog steeds vrij robuust snel.

CFexpress geheugenkaarten

De 128GB-editie claimt een maximale leessnelheid van 1100MB /s en een schrijfsnelheid van 550MB / s, terwijl een minimale aanhoudende snelheid van slechts 100MB / s wordt beloofd.

Volgens Nextorage zijn beide kaartlijnen getest om bestand te zijn tegen schokken, röntgenstralen, UV-straling, magnetische velden en statische elektriciteit, waardoor ze zeer duurzaam zijn voor reizen en ruw gebruik.

Ze kunnen ook werken bij temperaturen tussen 14 en 148 Fahrenheit, of -10 tot 70 graden Celsius.

De nieuwe B1- en B1 SE-kaarten van Nextorage zijn compatibel met een vrij beperkte lijst camera’s met Canon EOS R3-, R5-, R5C- en Nikon Z9-modellen. Ze gaan eind december in de verkoop op Amazon.

Qua prijs verwacht je dat de B1 Pro-edities worden verkocht voor respectievelijk $ 200, $ 400, $ 800 en $ 1600 voor de edities van 165, 330, 660 en 1330 GB. De B1 SE-kaarten worden verkocht voor $ 100 en $ 140 voor de edities van respectievelijk 128 en 256 GB.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer