Synology brengt een nieuwe NAS met 4 sleuven uit voor serieuze opslag van thuisgegevens

FacebookPinterestDelen

Bijna elke fotograaf heeft digitale opslag nodig voor zijn gearchiveerde afbeeldingen en lopende projecten. Voor velen van ons is het niet alleen een luxe, maar een serieuze noodzaak. Daarom is het veilig opslaan van uw verzameling fotografisch werk op meerdere media een zeer belangrijke taak.

Een deel van deze opslagbehoeften moet absoluut een cloudoptie bevatten, waarin uw foto’s en videoarchieven veilig zijn, zelfs als uw kantoor of thuisbedrijf tot de grond toe afbrandt of volledig wordt beroofd.

Zelfs cloudopslag kan echter problemen veroorzaken, hetzij met traagheid bij het downloaden / uploaden of met accountvergrendelingen.

Een andere optie zou dus een robuuste lokale opslag moeten zijn waarmee u veel kunt opslaan terwijl u deze gemakkelijk kunt openen en gebruiken. Dit is waar een apparaat zoals de nieuwe DiskStation DS923+ network attached storage (NAS) in beeld kan komen als een handige optie.

DiskStation is de nieuwste toevoeging aan de Plus-lijn van opslagapparaten voor thuisbedrijven van dit merk, maar het kan een handige optie zijn voor professionele fotografen die veel digitale ruimte nodig hebben.

We zeggen dit als een serieuze overweging en zonder een affiliate relatie met dit specifieke product.

Het simpele feit is dat de meeste serieuze fotografen – en zonder twijfel veel videografen die met ultra HD-video van een of andere soort werken – toegang nodig hebben tot serieuze opslagruimte met grote capaciteit.

De DiskStation DS923+ NAS biedt precies dit en in een gemakkelijk te beheren formaat dat maar liefst 50TB maximale capaciteit biedt binnen de configuratie met vier sleuven.

NAS-opslagimage

Deze specifieke NAS-opslag van het merk is een compactere versie van de DS1522+ nas met vijf sleuven die in juni van dit jaar werd aangekondigd met veel robuustere en complexere specificaties.

Het nieuwe apparaat wordt echter geleverd met hetzelfde DiskStation Manager-besturingssysteem en kan functioneren als een primaire opslageenheid en een hub voor gegevensback-up voor een hele reeks behoeften thuis en kleine bedrijven.

Bovendien kan de DS923+ worden uitgebreid tot een groter opslagsysteem als hij is aangesloten op een DX517-uitbreidingseenheid. Met deze extra configuratie kan het tot 9 schijven verwerken en maar liefst 120 TB aan gegevens bevatten.

Dit uitbreidingspakket en zelfs de normale 50TB-configuratie maken het beide nuttig voor kleinschalige pro UHD-videoproductieprojecten. Beide configuraties maken het handig voor zelfs de meest serieuze fotografen.

Dit laatste deel van de capaciteit van deze NAS-eenheid is een fundamenteel ding om in gedachten te houden. Het apparaat biedt professionele fotografen die werken met beelden met een hoge resolutie van de beste camera’s van dit moment een opslagoptie die niet snel zonder ruimte komt te zitten.

Cloudopslag is de ultieme fysieke beveiliging voor foto’s, maar een gelokaliseerde NAS-eenheid die ook gemakkelijk te transporteren en lang meegaat, biedt zowel beveiliging als gemakkelijke toegang tot grote hoeveelheden foto- en videowerk.

Dit zijn cruciale beveiligings- en bruikbaarheidsfuncties voor elke fotograaf die heel serieus is over het zo veilig mogelijk bewaren van hun afbeeldingen, vooral als ze zijn gemaakt gedurende vele jaren van reizen en inspanning.

Direct uit de doos levert de DiskStation DS923+ 625 MB/s sequentiële leessnelheden en 559 MB/s sequentiële schrijfsnelheden.

Synology beweert ook dat het de mogelijkheid heeft om nog beter te presteren door te worden geüpgraded naar 10GbE-netwerken en door M.2 NVMe SSD-schijven in de geïntegreerde PCIe-sleuf te plaatsen voor snelle caching en verdere all-flash opslagpools.

Al deze functies samen komen neer op nogal wat aanpassingsopties voor zo’n klein apparaat.

De DiskStation DS923+ NAS meet slechts 166 x 199 x 223 mm, of 6,5 x 7,8 x 88 inch, waardoor hij compact genoeg is om vrijwel overal te worden geplaatst en heel gemakkelijk naar een nieuwe locatie te worden verplaatst of mee te nemen tijdens het reizen als needed.

NAS-opslag achterfoto

Een andere functie voor gegevensbeveiliging die Synology het apparaat heeft gegeven, is de capaciteit voor externe back-up op meerdere locaties via de Synology Drive-technologie voor hybride cloudopslag.

Volgens het merk slaat “Synology Hybrid Share efficiënt koude gegevens op in de cloud en houdt het vaak geopende bestanden in de cache op het apparaat voor toegang op LAN-snelheid,”

Het bedrijf legt verder uit: “Synchronisatie tussen cloudopslagservices en maximaal vijf Synology-servers maakt implementaties mogelijk om te profiteren van het gemak van de cloud en de snelheid van lokale toegang via LAN. One-way of bidirectionele synchronisatie kan worden geconfigureerd om tegemoet te komen aan de behoeften of vereisten van elk team.”

Brede, robuuste gegevensopslag is van vitaal belang voor elke fotograaf die zijn onschatbare archieven van werk niet wil gebruiken voor een willekeurig ongeluk of hardwarefout.

Een apparaat als de DiskStation DS923+ NAS beweert in ieder geval echt sterke eigenschappen te bieden voor het leveren van beveiliging.

Synology verkoopt de DiskStation DS923+ NAS voor $ 600 met al zijn opslaghardware en -software. Dit omvat echter niet de harde schijven die het nodig heeft.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer