Sony Firmware voor FX3 &FX30 camera’s getrokken voor het veroorzaken van Boot Loop

FacebookPinterestDelen

Sony’s onlangs uitgebrachte FX30 / FX3-camera is gevangen in de apparaatversie van een zenuwinzinking gy zijn eigen firmware. Volgens de laatste heeft Sony het downloaden van nieuwe firmware-updates voor de videocamera opgeschort nadat veel gebruikers meldden dat het de camera in een opstartlus had gevangen.

In wezen zouden sommige gebruikers die de nieuwste FX3- en FX30-firmware hebben gedownload, zien dat hun camera-eenheden in een cyclus van constant opnieuw opstarten terechtkomen en volledig onbruikbaar worden.

De website Sony Alpha Rumors deelde hier donderdag verschillende voorbeelden van, zoals getweet door FX30 / FX30-eigenaren. Onder deze voorbeeldtweets was ten minste één video die de hele storing op het werk demonstreerde.

Het is de verdienste van Sony dat het het probleem meteen begon te onderzoeken en vanaf vandaag (vrijdag) alle nieuwe downloads van de firmware heeft opgeschort totdat het probleem is opgelost.

Over het algemeen lijkt het probleem geïsoleerd te zijn en is het niet iets dat elke eigenaar van een FX3- of FX30-camera die de nieuwe firmware heeft gedownload, zal of had beïnvloed. Sony heeft een verklaring vrijgegeven waarin wordt erkend dat het probleem plausibel was, hoewel het beweerde dat het niet wijdverspreid was.

“Er werd bevestigd dat sommige bijgewerkte producten in sommige gevallen mogelijk niet goed werken. De distributie is opgeschort omdat we momenteel de oorzaak onderzoeken. Als het probleem (onstabiele bewerkingen zoals het herhalen van opnieuw opstarten of niet goed werken) onmiddellijk na de update optreedt, vraag dan om reparatie.”

Het is nog steeds onduidelijk of het probleem zowel de FX3- als fx30-camera’s treft of dat het alleen de FX3 raakt omdat sommige mediabronnen de ene, de andere of beide hebben beweerd. Hoe dan ook, Sony, dat besluit geen risico’s te nemen, heeft firmware-updates voor beide modellen opgeschort.

Veel andere gebruikers van deze camera’s gingen ook op Twitter om te vermelden dat hun eigen apparaten geen problemen hadden met hun updates vóór de firmware-opschorting.

De firmware-updates in kwestie zijn in ieder geval kleine dingen die maar weinig mensen dringend nodig zouden hebben. Ze werden opgezet om twee bugs in deze camera’s op te lossen en ze over het algemeen stabieler te maken.

Een van de bugs die door de firmware werd opgelost, was een probleem waarbij verticale video die met een van de twee camera’s werd vastgelegd, niet zou draaien als deze naar een computer werd verplaatst. De andere was een probleem met aanraakbewerkingen die niet werkten op de bijbehorende Imaging Edge Mobile-apps van Sony.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer