DALL· E 2 opent voor het publiek: ook u kunt vervormde “foto’s” genereren

FacebookPinterestDelen

Onder de AI-beeldweergaveprogramma’s die onlangs zwaar in de media worden genoemd, is DALL · E 2 is een van de bekendere namen, maar het was ook een van de minder toegankelijke. Nu is dit niet langer het geval.

Het AI-platform, dat alleen beschikbaar was voor een beperkte lijst van gebruikers, is nu opengesteld voor het grote publiek door de makers, Open AI.

Voorheen had het beeldgenererende AI-platform een wachtlijstbeperking voor iedereen die ermee hoopte proeven te bemachtigen.

Het kan nu door iedereen worden gebruikt om afbeeldingen te genereren die door de interne AI worden gerenderd via tekstprompts. Gebruikers kunnen het programma ook gebruiken om hun eigen door mensen gemaakte afbeeldingen op nieuwe manieren te bewerken.

Het is niet zo dat DALL· E 2 was de enige belangrijke optie die beschikbaar was voor het publiek voor AI-beeldweergave, maar interessante voorbeelden van de creaties van het programma op de Open AI-website maakten veel mensen nieuwsgierig om het een draai te geven om te zien hoe het zich opstapelde tegen concurrerende programma’s.

Een zeer beperkte tool voor het genereren van uw eigen visuals was ook beschikbaar op de site waarmee u kunt werken met een selecte lijst met tekstprompts, maar nogmaals, dit was vrij beperkt. Nu al deze regels weg zijn en het volledige programma beschikbaar is, kan iedereen zich aanmelden en veel mensen vermoedelijk wel.

Zoals Digital Camera World onlangs meldde, kunnen inspanningen om met de site te spelen variabele resultaten opleveren. In sommige gevallen komen afbeeldingen die met het volledige programma zijn gemaakt niet in de buurt van een hype over AI die de fotografiewereld overneemt. In andere gevallen kan de backend AI opmerkelijk goed zijn in zijn werk.

Een van de belangrijkste elementen voor het gebruik van DALL· E 2 effectief voor sterke resultaten is in het zo specifiek mogelijk zijn met de ingevoerde tekstprompts. Dit is niet verwonderlijk bij het werken met een computerprogramma, omdat ze meestal het beste werken met nauwkeurige instructies.

Nog iets cools dat DALL· Met E 2 kunnen gebruikers hun bestaande foto’s uploaden naar het platform en vervolgens de AI instrueren om ze op verschillende manieren aan te passen.

Maar zelfs in deze gevallen, waar er een echte foto is om mee te werken, kan het platform behoorlijk vreemde of ronduit griezelige resultaten opleveren als het slecht wordt geïnstrueerd. Aan de andere kant kan het ook echte foto’s op behoorlijk interessante manieren bewerken of recreëren:

Afbeelding credit: Open AI

Een andere praktische toepassing die Open AI beschrijft voor DALL· E 2 gebruikt de AI om echte foto’s te bewerken door AI-gegenereerde afbeeldingen van dingen eraan toe te voegen voor toepassingen zoals interieurontwerp:

Als u uw eigen fotobewerking wilt uitvoeren of experimenten met de site wilt genereren, kunt u zich ook aanmelden op de Open AI-website met niets meer dan uw e-mailadres.

Het platform geeft je 50 gratis credits voor de eerste maand en 15 meer elke maand daarna. Elk tegoed kan worden gebruikt voor één zoekopdracht voor het renderen van afbeeldingen, maar de resultaten produceren elk vier afbeeldingen. Verdere credits kosten ongeveer een dollar per tien van hen of $ 15 per maand voor 115 credits.

Hoewel we DALL nog niet hebben geprobeerd· E 2, onze experimenten met andere grote fotoweergaveprogramma’s hebben aangetoond dat ze nog lang niet in staat zijn om echte foto’s op een realistische manier perfect te repliceren.

De resultaten die wij en anderen tot nu toe hebben gegenereerd, zien er vaak licht vervormd uit of vervallen recht in nachtmerriegebied.

Dit betekent echter niet dat AI-fotoweergave geen perfect fotorealistische afbeeldingen kan genereren. Deze technologie is het afgelopen jaar enorm verbeterd en staat nog in de kinderschoenen.

De resultaten die het in de komende paar jaar of meer oplevert, kunnen verrassend goed zijn en op zijn minst grote delen van de door mensen gegenereerde fotografie-industrie zwaar verstoren, evenals het maken van illustratiekunst.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer