Dallas &Sabrina Fotografie

FacebookPinterestDelen

Hallo, wij zijn Dallas &Sabrina. Wij zijn man en vrouw, beste vrienden en bestemming trouwfotografen. Wij zijn twee Canadezen die in het prachtige Barcelona, Spanje wonen.

We zijn allebei op zeer jonge leeftijd in de fotografie terechtgekomen – Dallas als muziekfotograaf en Sabrina als een in-house fotograaf in een kunstgalerie. We ontmoetten elkaar op een avond in een duikbar die karaoke zongen, werden beste vrienden en maakten van onze artistieke hobby een succesvol bedrijf.

Zo’n acht jaar avontuur, reizen en algemene gekte later en we hebben nooit meer achterom gekeken!

[🏕 Related: Guide to adventure photography]

Onze uitrusting is in de loop van de tijd een beetje veranderd en wordt kleiner en lichter naarmate de jaren verstrijken. Meestal fotografeert Dallas met twee camera’s en Sabrina met één. We gebruiken allebei Nikon D750 lichamen en Dallas maakt ook gebruik van een Fuji X-T2.

Onze lenzen zijn niet veel veranderd sinds we zijn begonnen, wat ons zo blij maakt als we terugkijken, want dat was ons doel bij het sparen. We wilden investeren in wat we echt nodig hadden / wilden – behalve een nieuwe 58mm ‘want Dallas liet er een in een fontein vallen … terwijl het sneeuwde… in New York City.

Vroeger namen we statieven, lichtstandaards en een heleboel extra dingen mee, maar we hebben gemerkt dat ze onnodig en meer een last waren. Veel reizen heeft ons gedwongen om dingen eenvoudig en licht te houden, om te werken met wat we hebben en om wat we hebben voor ons te laten werken.

Camera

Nikon D750 x 2: We kozen voor de D750 omdat we eerlijk gezegd het enorme aantal pixels van de 800-serie niet nodig hadden of wilden, en Nikon schijnbaar weigerde om de originele D700 daadwerkelijk bij te werken. De camera is klein (voor een DSLR), volledig uitgerust, geweldig bij weinig licht en heeft echt geen gebrek aan iets dat we ooit nodig zouden hebben om een bruiloft te fotograferen.

Fuji X-T2: Dallas fotografeert ook met een Fuji X-T2. Hij kocht het zodat hij een kleine, compacte camera kon hebben die hij gewoon kon meenemen waar en wanneer hij maar wilde, zonder het grootste deel van een DSLR te hebben. Het is superleuk om te gebruiken, produceert geweldige beelden en is compact en superstil, wat allemaal zorgt voor een geweldige trouwcamera.

Lenzen

Nikon 85mm f/1.4: Dit is eigenlijk mijn (Dallas’) lens. Ik hou echt, echt, echt van dit ding. Het is ongelooflijk scherp, zelfs wijd open, wat meestal is hoe ik het fotografeer, en de manier waarop het kleuren en achtergronden weergeeft, laat me altijd glimlachen. Ik hou van de brandpuntsafstand en compressie: omdat ik niet zo goed ben in close-up zijn, is het gewoon meer geschikt voor mijn persoonlijkheid. Ik hou van alles behalve het gewicht, maar dat is iets dat je gewoon moet accepteren als je het wilt gebruiken.

Nikon 58mm f/1.4: Dit is eigenlijk Sabrina’s lens; ze heeft het meestal op haar camera, hoewel we er allebei dol op zijn (ze slikt het gewoon het grootste deel van de tijd, haha). We kozen voor deze lens nadat we hem een keer hadden gehuurd omdat we gewoon verliefd werden op de eigenzinnigheid ervan. Het is een super vreemde brandpuntsafstand, waar we dol op zijn, en het creëert een echt uniek beeld … als het werkt. Het is eigenzinnig – zoals soms weigert het gewoon scherp te stellen, of het wil gewoon elk beeld superzacht maken die dag, of het doet een ander raar ding. Wanneer het echter werkt, is er niets zoals het, en de resultaten maken alle eigenaardigheden de moeite waard.

Sigma 35mm f/1.4 kunst: Ik bedoel wie heeft deze lens niet? Naar onze mening is het waarschijnlijk de beste 35 mm ooit gemaakt, en de prijs maakt het in principe onredelijk om iets anders te kopen (plus het feit dat het toch beter is dan al het andere). Het enige probleem is dat het geen autofocus heeft in live view. Ach, nog steeds de moeite waard en nog steeds de beste 35mm beschikbaar.

Sigma 24mm f/1.4 kunst: Hoe kun je net als de 35mm fout gaan met dit objectief? Ik heb de Nikon en Sigma een aantal keer naast elkaar getest en eerlijk gezegd vind ik de Sigma gewoon beter. Het heeft (naar mijn mening) mooiere kleuren en betere autofocus, plus je kunt er twee kopen voor minder dan de prijs van een Nikon 24. Dit is Sabrina’s go-to groothoek en zal, net als de 35mm, waarschijnlijk voor altijd in onze kit zitten.

Verlichting/Triggers

2 x Yongnuo YN560 IV + 2 x Yongnuo RF 603N II triggers: Zo’n tien jaar geleden was Dallas op zoek naar de goedkoopste flitsers die hij kon vinden. en struikelde over de Yongnuos (toen waren ze nog versie 1) en we hadden die flitser zo’n zes jaar. Uiteindelijk ging het kapot (na jaren van misbruik) en hebben we een upgrade uitgevoerd naar de versie IV’s.

Ik zou willen zeggen dat ze zo goedkoop zijn dat ze wegwerpbaar zijn, maar ze gaan gewoon nooit kapot! We gebruiken geen TTL of complexe lichtopstellingen, dus deze zijn perfect voor ons. De ingebouwde ontvangers betekenen dat we de kleinste, goedkoopste triggers kunnen gebruiken die ook nog nooit op ons hebben gefaald, en dat maakt ze ook perfect voor op reis.

Als ze ooit kapot gaan, of van een balkon worden afgezet, of een glas wijn erop morsen, is het echt geen probleem.

Tassen/Riemen

Dallas gebruikt een Crumpler 7 Million Dollar die hij al veel te lang heeft. Hij moet een nieuwe tas krijgen, maar deze gaat gewoon door! Het is nu als een troostdeken voor hem, een die moet worden weggegooid en vervangen terwijl hij niet kijkt … (Sabrina – “Ik heb al zo vaak geprobeerd deze tas te vervangen. Ik kocht Dallas de duurste Ona-tas en hij haatte het zo, dus terug naar de Crumpler-tas die gewoon nooit sterft.”)

Sabrina gebruikt een generieke rugzak (die ze van haar vriend heeft gestolen – bedankt Ella) met een Tenba BYOB 10 insert en het is perfect voor haar. Het past op alle spullen die ze nodig heeft op een trouwdag en verandert in principe elke tas / rugzak in een geweldige cameratas.

We hebben ook een Tenba BYOB 13 insert die perfect past in een standaard formaat airline carry on bag. Met een paar echte Tetris-vaardigheden kunnen we bijna onze hele opstelling in die ene tas stoppen wanneer we reizen. Het is verbazingwekkend.

Sabrina heeft een aangepaste leren cameraband die haar goede vriend Mikey van French Sessa Photo Co. voor haar heeft gemaakt en Dallas gebruikt een Holdfast Moneymaker die hij al tijden heeft en dringend moet vervangen door een nieuwe.

Hardware en software

We gebruiken allebei 15-inch Macbook Pro’s en om te bewerken gebruiken we Lightroom Classic en soms Photoshop. Dallas doet het grootste deel van de montage en heeft het afgelopen jaar gewerkt aan het maken van zijn eigen presets vanaf nul, wat we nu voor al onze shoots gebruiken.

Sabrina gebruikt Adobe Bridge voor het organiseren van collecties. Sabrina ontwerpt alle albums en ze gebruikt Smart Albums II, wat ongelooflijk is om ze samen te stellen – ze is er dol op.

We pakken altijd een paar broodjes en water in (geen fotograaf wil een foto missen omdat ze hangry zijn), back-up contactlenzen, bril, zonnebrandcrème als we op warme locaties fotograferen en oordoppen voor het dansen op bruiloften omdat ik (Dallas) mijn oren heb vernietigd als muziekfotograaf toen ik jonger was.

Fotografie is niet alleen een baan voor ons, het is onze kunst en passie. De trouwdag is gevuld met zoveel rauwe emoties en het vastleggen ervan is wat ons inspireert en wat ons van huwelijksfotografie doet houden.

dallaskphoto.com | @dallaskphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer