Daniel Lopez Perez

FacebookPinterestDelen

Hallo! Wij zijn Daniel &Melissa, een stel uit Spanje en de Verenigde Staten die al 5 jaar bruiloften fotograferen. We zijn gevestigd in Guatemala (waar we van houden!), En fotograferen 90% van onze bruiloften hier, maar we fotograferen ook elk jaar in de zomer een aantal bestemmingsbruiloften.

Guatemala is een prachtige plek om fotograaf te zijn, we voelen ons erg gelukkig! De natuurlijke schoonheid (met tonnen bergen, vulkanen, stranden en jungles) is niet van deze wereld, en de koloniale en kleurrijke architectuur van de stad Antigua, waar we zijn gevestigd, biedt een enorm scala aan prachtige achtergronden voor foto’s.

We proberen onze uitrusting enigszins minimalistisch te houden, hoewel sommige bruiloften hier veeleisend kunnen zijn in termen van licht. Melissa fotografeert met 2 x Nikons D750’s en Daniel gebruikt een Nikon D850 en een Nikon D750. We houden van Nikon-camera’s vanwege hun grote dynamische bereik, autofocusmogelijkheden en betrouwbaarheid.

We hebben ook een Fuji X-T2 (niet afgebeeld, we gebruikten het om de foto te maken!) voor reizen en dagelijks gebruik. We wilden de overstap maken naar spiegelloze camera’s nadat we geweldige dingen over Fujis hadden gehoord, maar voor ons de X-T2 deed het niet echt. Hoewel het echt goed is, vonden we het autofocussysteem en het dynamisch bereik niet zo betrouwbaar als dat van Nikon. Wij houden van de X-T2, maar de Nikons blijven voorlopig bij ons voor ons trouwwerk 🙂

We hebben onlangs een DJI Mavic Pro, waar we veel van hebben genoten voor hoe het onze mogelijkheden heeft uitgebreid om foto’s te maken en coole hoeken te krijgen.

Wat lenzen betreft, gebruiken we bijna altijd de 35mm + 85mm combo. We hebben een Sigma 35mm f/1.4 ART + een Nikon 85mm f/1.8G elk. We houden van de kwaliteit (zelfs wijd open) en snelheid van de Sigma, de kwaliteit en het gewicht van de Nikon, en hoe beide zeer betaalbaar zijn. We hebben ook een Nikon 24mm f/1.8G voor als we een bredere hoek nodig hebben, en een Nikon 24-70mm f/2.8G voornamelijk voor de ontvangst, en wanneer we graag de veelzijdigheid van deze lens hebben om brede foto’s en details van dansende mensen in een fractie van een seconde vast te leggen. Voor onze Fuji hebben we een Fuji 23mm f/1.4, een Fuji 35mm f/2 en een Fuji 18mm f/2. De laatste twee zijn geweldig om licht te reizen!

We hebben twee speedlight flitsers, die we alleen gebruiken voor donkere ontvangstlocaties, een Nikon SB-700 en een Nikon SB-5000, elk gecombineerd met een Magmod Magsphere. Melissa gebruikt de Holdfast Money Maker dubbele camerariem en ik gebruik het SpiderPro Dual Camera System holster om wat gewicht van mijn rug te krijgen.

Om onze spullen voor bruiloften te dragen, gebruiken we twee Amazon Basics-rugzakken. We moeten veel bewegen op trouwdagen en ze zijn eerlijk gezegd alles wat we kunnen vragen om ons te helpen onze uitrusting licht te houden. Voor reizen en het opslaan van camera’s hebben we een Pelican 1510 en een Lowepro Pro Runner RL x450 AW II rollende behuizing.

Onze Kit:

Camera

Nikon D850
Nikon D750 (x3)
Fuji X-T2

Drone
DJI Mavic Pro

Lenzen
Sigma 35mm f/1.4 kunst (x2)
Nikon 85mm f/1.8G (x2)
Nikon 24mm f/1.8G
Nikon 24-70mm f/2.8G
Fuji 23mm f/1.4
Fuji 35mm f/2
Fuji 18mm f/2

Licht
Nikon SB-5000
Nikon SB-700
Magmod Magsfeer

Riemen
Holdfast Money Maker
SpiderPro Dual Camera Systeem

Rugzakken &Rollende Koffers

Amazon Basics Rugzak
Pelican 1510 Rolkoffer
Lowepro Pro Runner RL x450 AW II Rolling Camera Rugzak

www.daniellopezperez.com

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer