Daniël Sakal

Ahoy hoy! Ik ben Dan uit Colchester, Essex. Ik fotografeer al bruiloften zolang ik me kan herinneren. Beginnend op de piddly leeftijd van 13 het fotograferen van bruiloften voor £ 50 en een zak Haribo. Maar £ 50 was veel geld voor een 13-jarige, vergeet niet.

Ik heb elke fout in het boek gemaakt, beginnend met color-popping, kom op, we hebben het allemaal gedaan! En dat was waar mijn fotografie “carrière” begon.

Ik heb de meest zinloze graad in fotografie en mediakunsten drie jaar universiteit, “Trots op mij, maar mama en papa?”, dus ik had dit moeten beginnen met Dan Sakal BA Hons, ik ga dat niet doen omdat het me zal laten klinken als een BELL-END.

Ik wacht nog steeds op een paar om me om mijn kwalificaties te vragen dan BOEM, ik gooi mijn diploma naar beneden en loop naar buiten. Tenminste, als ik wist waar het was.

Ik fotografeer bruiloften in het hele Verenigd Koninkrijk en daarbuiten, en ik hou van mijn werk / leven. Het is een geweldige manier om te leven en de meeste dagen opstaan is nooit een karwei.

Ik ben gezegend met een mooie familie en vrienden, en deze baan biedt me de flexibiliteit om te werken waar en wanneer ik wil, sommige dagen ren ik graag door mijn huis in mijn broek vr spelen, en dat zal ik nooit als vanzelfsprekend beschouwen. Oordeel niet voordat je het hebt geprobeerd jongens.

BLA BLA…. Dat is waarschijnlijk te veel info, maar ja weet je, ik ben daar aan de slag gegaan.

Belangrijkste Gear Talk

Ik ben dus een Canon-man, ben dat al mijn hele leven. Sinds de begindagen toen ik het geluk had om er een cadeau te krijgen toen mijn ouders zagen dat ik weinig voor me had (niet-academische sfeer) maar hield van kunst en het maken van dingen.

Ze zagen dat ik echt in mijn fotografie begon, iets waar ik eeuwig dankbaar voor ben. Als je dit leest, wat je zeker niet bent, dank je.

Ik ben door dik en dun bij Canon gebleven, door deze moeilijke tijd gaan ze op dit moment door met de Mirrorless overname en ik zal blijven.

Ik heb bruiloften gefotografeerd met andere apparatuur Nikon en Sony en het is gewoon een clusterF ** K! Zo verwarrend en de menusystemen zijn allemaal achterlijk voor mij. UGGG onderdrukte herinneringen.

Ik blijf mensen zien overstappen naar Sony en zeggen dat het het beste ooit is, en hoe het hun leven heeft veranderd … BULLLLLLS**T de camera maakt niet de mann-eth. Ik geloof sterk in zoveel als goede apparatuur handig kan zijn, een goede fotograaf moet kunnen gebruiken wat hij moet maken.

Ik ben waarschijnlijk ook de minst techneut die je zult ontmoeten, vraag me hoeveel megapixels mijn camera heeft, vraag het me, nou het antwoord is dat ik niet de flauwste heb. Snel googlen, whooaaa dat zijn heel veel megapixels! Wat is een megapixel eigenlijk?

Ik ben altijd zo geïnspireerd door fotografen die ongelooflijk werk kunnen maken met een telefoon! Ik zag zelfs een coole kerel die een hele bruiloft op een iPhone fotografeerde en het was sickkkk!

Camera’s – Hier gaat…

Canon 5D Mark IV: De laatste update die ik heb gekocht was dit op de dag dat het werd uitgebracht, ik was zo opgewonden om haar open te stellen en met haar te spelen, het is natuurlijk een haar.

Ik hou van het aanraakscherm aan de achterkant als ik het heel vreemde stukje video doe en het dynamisch bereik is erg mooi, maar afgezien daarvan was het een dure investering die ik waarschijnlijk niet nodig had. Ik hou er wel van hoor.

Canon 5D Mark III: De industriestandaard voor trouwfotografen (ooit). Ik herinner mezelf er altijd aan als mensen Canon dit en dat beginnen te zeggen over Sony en de revolutie blahhdyyy blahhh … Dan druk ik mijn vinger op hun lip en zeg:

“shhhh, luister hier sonny, toen ik eerder dit jaar in het Gardameer was om een mooie bruiloft aan de kant van het meer te fotograferen, begon het te regenen, en regen, en regen, ik werd doorweekt, mijn uitrusting werd doorweekt, en wat niet gebeurde was dat mijn uitrusting niet stopte met werken zoals de Italiaanse videograaf die in paniek was over zijn kostbare Sony’s sterven halverwege de ceremonie.”

Het punt van mijn verhaal is dat mijn Canon-uitrusting me tot op de dag van vandaag nooit in de steek heeft gelaten * hout aanraakt * en ik beschouw ze graag als de tanks van deze industrie, ongeacht hoeveel ik ze sla en rondgooi, ze laten me nooit in de steek. Einde verhaal.

Ik heb een derde back-up van een Canon 5D Mark III waar letterlijk, arme kleine man, nooit mee wordt gespeeld.

Ik heb soms een beetje medelijden met hem die op een warme dag in de kofferbak van mijn auto zit en luistert naar zijn broers en zussen die buiten plezier hebben terwijl hij smelt. Ik denk dat hij me haat. Wat de equivalente groep die zorgt voor het welzijn van een hond ook is voor camera’s, ik zou op hun lijst staan.

Lenzen

Canon 50mm f/1.4: De oude Nifty 50. Geweldige lens, mijn go-to voor vrijwel de hele dAy. Past prima bij mij. Ik hou van de diepte die ik ermee kan krijgen en de iets strakkere foto’s die het mogelijk maakt.

Het is ook echt scherp als ik focus raak. Wat niet zo vaak voorkomt. Ik stop graag naar 1.2 om een onderwerp echt te isoleren. Ja, niet veel meer te zeggen, eigenlijk gewoon een geweldige allrounder. VERLAAT ME ALSJEBLIEFT NIET.

Canon 35mm f/2: Mijn hoofdopstelling is 35mm en 50mm, ik probeer wel dichtbij te komen en heel openhartig te fotograferen. De 35mm is mijn go-to guy, mijn wingman voor alle dingen groepen, close-ups, en de oneven paar foto’s van een paar heel klein in de verte, je weet wel degenen. Het is een krachtpatser van een lens en ik ben er dol op. Snelle focus en lekker scherp.

Canon 85mm f/1.2: De TANK. Zwaarste bloederige lens ter wereld. Maar zo’n mooi glas (Glass draait echt aan mijn focusring).

Ik zal het gebruiken in situaties waarin ik niet in de buurt kan komen, weet je, wanneer de dominee eigenlijk de duivel in een masker is en me zegt dat ik aan de achterkant tegenover de muur moet staan met een dunce-hoed op en mijn enige optie is om van een mijl afstand te schieten.

Het is weer een lens die niet de onderscheiding krijgt die hij verdient en ik zou haar er vaker uit moeten halen. Misschien wel. 2020 Nieuw jaar, nieuwe Lens.

Canon 100mm f/2.8: Dit gekocht na het zien van veel mooie opnames van ringen die zo dichtbij zijn dat je de chips in de diamant kunt zien.

Ik gebruik haar af en toe en als ik naar de achterkant van de ceremonie ben verbannen, trek ik deze bad boy vaak naar buiten om de eilandfoto’s te maken. Kus etc… Omdat ik een hekel heb aan het meenemen van de Canon 70-200mm – het is gewoon te veel uitrusting voor mij, ik rand ook altijd een beetje naar voren als de duivel niet kijkt en kom een beetje strakker, ondeugend, ondeugend!

Riemen

MoneyMaker: Nu, deze leren schoonheden (ik ben het niet eens met het doden van dieren) zijn mijn absoluut beste aankoop geweest, sponsor me alsjeblieft HoldFast! Ha! Absolute game-changer voor mij en hoewel ik dezelfde oude waardeloze opmerkingen krijg “Hey, Cowboy kunnen we een foto hebben” of “Je ziet eruit als Indiana Jones!”, ze zijn geweldig.

Om eerlijk te zijn vind ik de opmerkingen niet erg, ik vuur meestal terug met, “Het verdubbelt een seksschommel als ik thuiskom.“…. Waar ik snel van het terrein naartoe word begeleid.

Ik heb de Spider riem nog niet geprobeerd maar ik hoor goede dingen. Hoewel ik me ken, zou ik vergeten dat het nergens aan vastzit en het laten vallen. Hoewel, zoals ik al zei, de Canons oorlogsmachines zijn, dus het zou gewoon van de vloer stuiteren.

Zak

Ik had de Roamographer van HoldFast, ik zeg had, ik bezit het nog steeds ik ben onlangs gestopt met het gebruik ervan omdat ik zoveel uitrusting heb dat het zo zwaar is om met één hand te dragen. Letterlijk, ik zou mijn hand opsteken, je weet wel de eeltdingen die mensen van de sportschool krijgen, dat kreeg ik uit mijn tas.

Dus ik ging door en kocht een Langly-rugzak, nu kan alle pijn op mijn wervelkolom zitten in plaats van op mijn hand. Ik zal eind 2020 verslag uitbrengen met mijn beoordeling van ruggengraat over hand. Het is een mooie tas en geweldig om te reizen, past al mijn spullen erin en ziet er ook behoorlijk zwierig uit.

Statieven

Ik heb een heleboel van deze waardeloze Prophoto degenen, ze doen de truc en zijn licht en klein genoeg om mee te nemen naar het buitenland. Ze worden omver gelopen en de vreemde breekt of ik trek te hard en het trekt een van de uiteinden eraf, maar kan niet klagen dat ze niet duur zijn. Ik vind het fijn dat ze discreet zijn op de dansvloer.

Flitsen

Ik heb een echte haat/liefde verhouding met flitsen. Aan de ene kant heb ik ze nodig als het erg donker is, en aan de andere kant ben ik alsof ik mijn ISO gewoon naar een gazillion zal gooien en ten koste van alles flitsen zal vermijden. Ik gebruik ze veel liever nooit, nou ik vind het gewoon niet leuk om flash te moeten gebruiken.

Ik word lui als ik flits op de dansvloer gebruik en gewoon iedereen peper in plaats van het licht in de kamer te gebruiken om betere beelden te creëren. Slechte Daniël, moet hieraan werken. Ik heb Yongnuo-flitsers en ik heb deze simpelweg gekozen omdat ze de goedkoopste zijn.

Ik neem er een paar per jaar door als een kind besluit dat het grappig zal zijn om mijn standaard te karate hakken en het wordt letterlijk in kleine stukjes uitgewist. Maar ik vind dat prima, aangezien ze niet duur zijn, en voor mij is een flitser een flits. Iemand vertelt me anders.

Doris de Drone

Ja, ik noem haar Doris, ze is zo lief. En ja, ik deed mee en kocht een drone, nou ja een paar drones, ik ben er dol op.

Ik heb de Hasselblad-versie en daarvoor had ik de OG Mavic die geweldig was, toen gebruikte ik de Hasselblad en dacht: “walgelijk, walgelijk” en verkocht snel de OG door, god rust haar ziel, ik vraag me af waar ze nu is.

Alle grappen terzijde, de Drone is geweldig geweest, ik hou ervan om locaties en dingen van bovenaf vast te leggen om het verhaal van de dag te vertellen, locaties zien er meestal best cool uit van bovenaf. Ik weet zeker dat trouwfotografen over de hele wereld het ermee eens zullen zijn, groepsfoto’s kunnen saai zijn, vooral de enorme groep met iedereen erin.

Meest zinloze foto ooit, maar helaas, ik gooi de oude Doris omhoog en krijg deze foto van bovenaf en het is zo’n betere, interessantere foto. Gasten zijn er ook dol op. “Kan ik het proberen?” volledig verwachtend dat ik nee zeg. “zeker!” overhandigt controller, “nee, nee ik zal het breken”, “nou maat, vraag dan niet ja?”

Ik zal haar af en toe ook gebruiken voor de oneven paarfoto’ s, hetzij om een verre en wijde plaats te laten zien (zie bijgevoegde foto van foto in de woestijn) of een auto met open dak van direct bovenaf. Hoe dan ook, ik hou van het idee om vanuit een ander perspectief te kunnen fotograferen.

Hardware / Software

Lightroom en Photoshop: Dat is alles. Ik heb een aantal presets, kon je niet beginnen te vertellen waar ze begonnen, omdat ik vaak tweak en verander, zoals de meeste, ik ben nooit gelukkig en kijk altijd naar verbetering.

Slimme albums: aanwijzing in de titel, super snel en gemakkelijk voor het maken van albumontwerpen en delen met koppels.

Jpeg Mini: Gebruik dit om de afbeeldingen te comprimeren zonder kwaliteitsverlies, ik weet gewoon niet hoe ze het doen!

Andere bits en bobs

Laptop: MacBook Pro wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van back-ups en het vreemde beetje bewerken in een vliegtuig of tijdens de lunch wanneer ik uit mijn gedachten stap op een bruiloft.

Opslag: Sandisk SSD 1TB – Klein, compact, te duur. Maar echt graven dat ik dit van een hoog gebouw kan gooien en het zou moeten, MOET goed zijn.

Kaartlezer: Gilin lezer, klein en heeft bijna alle verschillende soorten kaartsleuf. USB 3 dus sneller voor uploaden.

Hyper Juice: Externe batterijvoeding is erg handig geweest als ik op een vlucht zit en een paar uur een bewerking wil uithalen. Betekent dat ik een paar uur van stroom kan blijven, omdat we allemaal weten dat Lightroom absoluut hamert op de batterij.

Blowtorch: BESTE AANKOOP, als ik ooit zin heb om een locatie / kerk in brand te steken. I kid, I kid.

Maar omdat sterretjes steeds regelmatiger worden op bruiloften, werd ik het zo zat om 100 mensen rond 1 enkele wedstrijd te laten kruipen, dus mijn jongen, Harry Michael Photography, vertelde me over deze blowtorches en hoe het werkt een traktatie.

Moet zeggen, Harry, dat wel. Kinda ziet eruit als een pistool dat ook best cool is.

Atmosphere Spray: Ik gebruik dit niet vaak, maar als het uitkomt, zorgt het altijd voor een aantal interessante beelden. spray achter een paar met videolicht erachter kan een aantal leuke effecten toevoegen. Goed voor winterbruiloften als het superdonker super vroeg is.

Tape: Ik heb altijd tape bij me, ik heb jaren geleden een enorme doos merktape gemaakt, en het is super nuttig geweest, je hebt je branding er niet op nodig, maar ik graaf nog steeds.

CF-kaarten: Ik ben een dinosaurus als het gaat om dit spul, ik heb SD-kaarten gebruikt en had een paar storingen op mij, dat zijn meestal gordijnen voor mij als het breekt, zoals een ex-vriendin die vreemdgaat, ik kan het gewoon niet vergeten, dus ik blijf bij de betrouwbare CF-kaarten, die ik schiet 16GB-kaarten.

Nogmaals, dit is misschien de ultieme zonde, maar ik nummer ze individueel, schiet ze neer en voeg ze toe aan een blauwe harde zaak naarmate de dag vordert, op deze manier, als ik, de hemel verhoede, een kaart zou verliezen, heb ik slechts ongeveer 300 schoten verloren.

Reservebatterijen: Neem tonnen van deze slechteriken mee, altijd opgeladen en klaar om te rocken en rollen.

Laatste woorden

Ik ben geen grote prater (haha!) maar grote liefde voor het uitnodigen van mij om te wafelen over mijn spullen. Ik zou niet zeggen dat ik iets ongewoons gebruik. Ik zal herhalen dat de versnelling de man niet maakt,

“Dit is mijn camera, er zijn er veel zoals, maar deze is van mij!”

Persoonlijkheid gaat een lange weg in dit bedrijf en overkomen als een normaal mens helpt en als ik iemand advies kan geven, is het om je koppels te leren kennen.  Het is iets dat ik beter probeer te doen, want het helpt echt als je een camera op hen begint te richten!

Een van de grote dingen voor dit jaar is eigenlijk proberen mijn uitrusting te verminderen, maar ik ben een hamsteraar en zou me verloren voelen zonder al mijn uitrusting, dus hoewel het zwaar en vervelend kan zijn, zijn er momenten waarop het allemaal van pas komt, dus ik heb het liever bij me dan helemaal niet.

www.da-photo.co.uk | @daphotography_snapper

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer