Stephanie Entin

FacebookPinterestDelen

Ik woon momenteel in de Santa Monica bergen van Los Angeles met mijn twee geweldige dochters, Savannah en Shiloh, en onze zoete gele Labrador Retriever, Carerra.

Op mijn eerste reis naar Europa toen ik 13 was, nam ik de filmcamera van mijn vader mee en was ik meteen verliefd op het documenteren van de wereld door mijn lens.

Mijn liefde, ervaring en kennis van fotografie groeide, nog meer, toen ik op de middelbare school in de jaarboekstaf zat als sportredacteur. Ik fotografeerde de spellen en ontwikkelde mijn beelden in de donkere kamer, schreef de verhalen en bereidde ze voor op druk.

Pas jaren later overwoog ik om professioneel fotograaf te worden en mijn eigen bedrijf te starten. In alle wendingen van mijn leven was ik een geboortedoula geworden en werkte ik al zo’n 10 jaar in het veld.

Ik was klaar om iets van mezelf te creëren en het te combineren met mijn liefde voor documentaire-achtige fotografie en mijn kennis van geboorte. Het “aha” moment vond plaats toen ik me realiseerde dat het begin in de geboortefotografie zou liggen.

Geboortefotografie is natuurlijk, rauw en ongeposeerd en iets dat me deed denken aan de beelden die ik al die jaren had bestudeerd in de maandelijkse National Geographic-tijdschriften die we als kind in mijn huis hadden. Ik ben een autodidactische fotograaf en ben er letterlijk meteen in gesprongen en heb geleerd terwijl ik elke geboorte documenteerde.

Sinds het begin van Little Plum Photography, dat zes jaar geleden begon, ben ik uitgebreid naar zwangerschap, pasgeboren, familie, evenement en zelfs wat commerciële fotografie, terwijl ik het documentaire- en lifestyle-gevoel voor al mijn werk heb behouden.

Ik richt me op het gebruik van natuurlijk licht en het produceren van suggestieve en emotionele beelden. In 2019 bereikte ik een hoogtepunt in mijn carrière toen ik op de cover van de Los Angeles Times stond in een artikel over geboortefotografie.

Camera

Ik kocht een Canon Rebel XSi toen mijn eerste dochter een jaar oud was. Ik had een vriend en buurman die trouwfotograaf was en hij leerde me de basis van mijn camera. Ik begon mijn Canon Rebel te gebruiken voor mijn eerste drie klussen en kocht een 50mm-lens om ermee te gebruiken.

Na die klussen besloot ik dat het tijd was om te upgraden en kocht ik mijn Canon 6D, die werd geleverd met een Canon 24-105mm f/4 zoomlens. Ik heb voor de Canon 6D gekozen omdat ik bekend was met de functies, de kleurenkwaliteit die het biedt, de prijs en vanwege de hoogwaardige videofunctie.

Lenzen

Canon 24-105mm f/4: Dit objectief werd geleverd met mijn camera en biedt veelzijdigheid voor brede opnamen op het strand of andere buitensessies.

Sigma 35mm f/1.4: Ik hou van deze lens en het is op mijn camera 95% van de tijd. Toen ik deze lens kocht, was het een game-changer voor mij en mijn fotografie.

Het heeft me mijn liefde voor prime lenzen bijgebracht en is de perfecte brandpuntsafstand voor documentaire- en lifestylefotografie. Het is prachtig bij weinig licht en werkt prachtig voor mijn geboortefilms.

Sigma 24mm f/1.4: Ik heb dit objectief aan mijn kit toegevoegd vanwege de betrouwbaarheid van mijn Sigma Art 35mm en omdat ik wat extra brandpuntsafstand nodig heb in krappe situaties, in de geboorte-instelling. Het is geweldig voor mijn overhead newborn shots en andere momenten waarop ik graag meer onderwerpen aan het frame kan toevoegen.

Verlichting/Triggers

Godox V860 Speedlight: Ik gebruik dit vanwege de oplaadbare batterij en de betrouwbaarheid ervan in die situaties, met name het geboortemoment, waar ik moet weten dat mijn flitser me niet zal falen.

Tassen/Riemen

Think Tank-cameratas: ik heb hem gekozen omdat hij geschikt is voor al mijn spullen die ik nodig heb voor een typische shoot, evenals mijn batterijladers, mijn 15-inch laptop en waterflessen.

ONA cameratas: Ik kocht afgelopen zomer mijn eerste ONA-tas voor mijn reis naar Europa en had een kleinere tas nodig die groot genoeg was voor mijn camera en extra lens, geld, paspoort en lippenbalsem. Ik gebruik dit ook voor buitenshoots wanneer ik niet al mijn andere spullen mee hoef te nemen.

Mijn leren, op maat gemaakte riem was een geschenk van mijn zus, Megan, toen ik voor het eerst mijn fotografiebedrijf begon. Ze bestelde het bij de kunstenaars, Daniel en Alisa Foytik die RSVP Handcrafted bezitten en exploiteren. Ik hou ervan dat het uniek is, het heeft mijn bedrijfsnaam erop en het is van mijn zus.

Statieven

Ik gebruik nooit een statief, tenzij ik een tweede camera gebruik voor mijn geboortefilms; Al mijn werk is handheld.

Hardware en software

Ik bewerk al mijn beeldwerk in Adobe Lightroom; Ik bewerk mijn geboortefilms in Adobe Premiere Pro (hier besproken); Ik gebruik de Tribe Archipelago presets en in het bijzonder LXCN; Ik hou ook van de presets van Ben Sasso.

Ik hou van de manier waarop deze eruit zien als het gives mijn beelden een film look. Ik pas aan wanneer dat nodig is om te voldoen aan de witbalans, kleurtoon en schaduw die me aanspreken. Ik heb de neiging om te onderbelichten wanneer ik fotografeer en dan op te fleuren en te markeren wanneer dat nodig is in de post.

Apple MacBook Pro 15

Apple iMac 27″ 5K Retina-display

Samsung flash drive |

LaCie externe 1T harde schijf

G-Technology 4T harde schijf

MISC.

Ik heb altijd ProMeal Bars, noten, lippenbalsem, zonnebrillen op sterkte, multifocale brillen, herbruikbare waterfles, creditcards, geld, rijbewijs, Spry gum, soms mijn MacBook Pro en externe harde schijf bij me, als ik weet dat ik wat vrije tijd heb om te bewerken.

Als je echt gepassioneerd bent over het professioneel doen van fotografie, geef dan niet op! Neem contact op met andere fotografen, familie en bronnen om je te helpen groeien en leren. Het vergt ware vasthoudendheid om een levensvatbaar fotografiebedrijf te creëren. Blijf bij die individuele uniciteit die je fotografie doet opvallen.

In plaats van anderen te kopiëren, laat je inspireren door wat je anderen ziet doen en maak het je eigen. Maak vooral echt een echte verbinding met wie en wat je fotografeert en neem de tijd om hun kwetsbaarheid naar boven te halen en hen zich op hun gemak en op hun gemak te laten voelen. Schieten, bewerken, koffie drinken, herhalen:)

www.littleplumphoto.com |@littleplumphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer