Daniël Tran

FacebookPinterestDelen

Hey allemaal, mijn naam is Daniel Tran en ik ben een landschaps- en commerciële fotograaf gevestigd in Sydney, Australië.

Mijn passie voor fotografie is jong begonnen. Op 15-jarige leeftijd pakte ik mijn eerste digitale slr-camera, het werd meteen iets waar ik gepassioneerd over was en sindsdien maak ik foto’s.

Sindsdien heb ik een carrière opgebouwd die voornamelijk werkt als commercieel en landschapsfotograaf, terwijl ik ook heb samengewerkt aan een paar sociale mediacampagnes met merken hier en daar. Ik heb het geluk gehad om aan een verscheidenheid aan geweldige projecten te werken voor klanten zoals Canon Australia, Destination NSW, Adobe, NSW National Parks en City of Sydney.

Ik gebruik Canon-apparatuur sinds de allereerste dag dat ik begon met fotografie en ik heb ervoor gekozen om ze te blijven gebruiken omdat ze passen bij wat ik nodig heb van een camera. Ze zijn ook echt betrouwbaar, wat belangrijk is voor het commerciële werk dat ik doe en ik vind ze de meest intuïtieve camera’s die er momenteel zijn.

Mijn hoofdkit
Canon 5D Mark IV
Dit is mijn belangrijkste go-to camera. Het is een werkpaard en past bij de meeste situaties die ik fotografeer.

Canon 5D Mark III
Mijn achteruitrijcamera. Ik gebruik dit meestal op commerciële klussen waar ik met twee camerabody’s tegelijk moet fotograferen.

Canon 16-35mm f/2.8L III
Mijn favoriete groothoeklens. Ik gebruik deze lens 90% van de tijd.

Canon 11-24mm f/4L
Een geweldige lens voor die situaties waar 16mm niet breed genoeg is. Ik heb genoten van het gebruik van deze lens de laatste tijd voor het bereiken van de super brede perspectieven. Het enige nadeel van deze lens is dat ik mijn gewone 100mm filters (gerelateerd) er niet op kan zetten omdat het voorste element enorm is!

Canon 24-70mm f/2.8L II
Hoewel ik dit objectief waarschijnlijk niet zo veel gebruik, hou ik wel van de scherpte ervan en is het een goede allround lens.

Canon 70-300mm f/4.5
Ik vind deze lens perfect voor die scènes een beetje ver weg, zoals bergen, voor die close-up detailopnamen, of wanneer ik het perspectief van de scène die ik fotografeer wil comprimeren.

Samyang 14mm f/2.8
Ik gebruik deze lens alleen voor astrofotografie als ik iets breder dan 16mm nodig heb.

NiSi Filters
Ik heb het 100mm NiSi filtersysteem en gebruik momenteel de NiSi V6 filterhouder met een verscheidenheid aan verschillende ND’s, Grad ND’s en een natuurlijk nachtfilter. Ik hou van hoe het filtersysteem werkt en ook van het ontbreken van kleurzwemen.

Sirui Statieven
Mijn twee statieven zijn de Sirui W-1204 Waterproof Carbon Fiber statief voor elke keer dat ik in de buurt van het water moet fotograferen en de tweede is de Sirui R-2214X statief dat iets meer stabiliteit biedt en vooral wordt gebruikt op commerciële projecten.

Drone
DJI Mavic Pro 2 – Ik hou van hoe draagbaar dit is en de beeldkwaliteit is geweldig voor een drone.

Extra uitrusting
Aquatech Elite II 5D4 Waterhuis
Apple Macbook Pro 13 inch 2017
LaCie Rugged harde schijf van 1 TB
SanDisk Multicard All-in-One USB 3.0-kaartlezer
Sunwayfoto DPG-3016R multifunctionele rail
Canon 100mm f/2.8L Macro
Canon Speedlite 580EX II
Canon RS-80N3 Afstandsbediening
CamRanger
Giottos Rocket Luchtblazer
Cygnett Power Bank
ROR restolieverwijderaar
DJI Osmo Mobiel 2
ATF ‘Newton’ Geheugenkaart Case
Hoofdlamp
Reservebatterijen

www.danieltranphotography.com | @_danieltran_

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer