Joe Thomas

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Joe Thomas en ik ben een in New York gevestigde fotograaf die gespecialiseerd is in reizen, architectuur en interieurfotografie. Mijn grootste passie is het fotograferen van steden en architectuur.

Normaal gesproken als ik in de stad fotografeer, pak ik gewoon mijn Sony a7R III en 55mm f/1.8 prime lens, omdat ik altijd de voorkeur geef aan een lichte opstelling als ik door de stad beweeg.

Mijn opnamestijl houdt me op de been in plaats van op één plek met een statief op te zetten. Het gebruik van een camera die goed kan presteren in situaties met weinig licht is van cruciaal belang voor mij, omdat ik geniet van het fotograferen in de buurt van schemering en blauw uur.

Ik ben oorspronkelijk begonnen met fotograferen met mijn iPhone 5 jaar geleden en heb langzaam meer toegevoegd aan mijn kit naarmate ik meer in de fotografie ben gekomen.

Nikon D750
Dit is de afgelopen vijf jaar mijn primaire camera geweest en wat ik voor de meeste van mijn foto’s heb gebruikt. Het is nooit defect en werkt nog steeds geweldig, ook al glijden sommige rubberen handvatten eraf.

In vergelijking met andere full-frame DSLR’s heb ik gemerkt dat het lichter is en nog steeds een geweldige beeldkwaliteit en dynamisch bereik heeft.

Nikon 24mm f/1.8
Dit is mijn favoriete groothoeklens voor het vastleggen van stadsgezichten of gebouwen. De lens is erg scherp en het diafragma van 1,8 maakt situaties met weinig licht mogelijk.

Nikon 50mm f/1.8
Als ik op pad ga om door de stad te fotograferen, zal dit de lens zijn die ik het vaakst zal gebruiken. Het heeft weinig vervorming en is een goede balans tussen te breed of te strak.

Nikon 85mm f/1.8
Dit is mijn favoriete lens voor portretten of het vastleggen van straatscènes waarbij ik meer compressie in de foto wil of me wil concentreren op architecturale details. Het grote diafragma zorgt voor mooie bokeh en scherptediepte.

Tamron 70-200 f/2.8
Ik heb deze lens oorspronkelijk gekocht voor mijn reis naar Antarctica voor natuurfotografie, maar het is een van mijn favoriete lenzen geworden om in de stad te gebruiken. Het is erg leuk om een lange lens in de stad te gebruiken en unieke perspectieven te krijgen door de compressie die wordt gecreëerd door de brandpuntsafstand van 200 mm.

Het is veel goedkoper dan de Nikon lens en ik heb een geweldige ervaring gehad met de scherpte en prestaties.

Sony a7R III
Ik heb onlangs de Sony aan mijn kit toegevoegd en het is mijn go-to-camera geworden. De beeldkwaliteit, grootte en mogelijkheden bij weinig licht zijn slechts een paar redenen waarom ik het heb verkozen boven mijn Nikon. De prestaties zijn tot nu toe geweldig en de levensduur van de batterij is een grote verbetering geweest. De bestandsgroottes zijn erg groot bij het fotograferen van raw, dus ik heb mijn kaarten moeten verbeteren.

Sony 16-35mm f/2.8
Dit is een mooie lens geweest om een verscheidenheid aan brede brandpuntsafstanden vast te kunnen leggen, en het diafragma van 2.8 stelt me nog steeds in staat om het goed te gebruiken in situaties met weinig licht. Het enige nadeel is dat het zwaar is en niet zo scherp als de prime lenzen waarmee ik gewend ben te fotograferen.

Sony 55mm f/1.8
Dit is mijn favoriete lens van alle lenzen waarmee ik ooit heb gefotografeerd. Ik hou van de 55mm brandpuntsafstand en het is compact en extreem draagbaar. Het objectief is erg snel en extreem scherp. Bovendien is het relatief goedkoop.

Manfrotto Befree GT Carbon Fiber Reisstatief met 496 Center Ball Head
Ik gebruik statieven niet vaak voor mijn fotografie, maar heb dit gebruikt voor sommige interieurshoots. Het ondersteunt gemakkelijk al mijn camera’s en lenzen en vouwt op tot een compact formaat, gemakkelijk voor op reis.

www.joethomasphoto.com | @joethommas

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer