Nick Kerk

FacebookPinterestDelen

Ik heb er altijd van gehouden om creatief te zijn in een of andere vorm, of het nu gaat om het maken van kunst of een kort uitstapje naar de muziekindustrie, ik heb altijd iets nodig gehad om een nogal klinische bedrijfscarrière te compenseren.

Begin 2015 was ik druk bezig met mijn eigen zaken (letterlijk); het beklimmen van de bedrijfsladder in de software-industrie toen ik ter voorbereiding op een zakenreis in het verre oosten mijn eerste camera kocht. Het was een Olympus OMD E-M10 en een paar prime objectieven. Ik had geen idee hoe ik het verdomde ding moest gebruiken, dus bracht de uitgaande vlucht door met het lezen van belichtingsdriehoeken en beeldruis … Ik was verslaafd. Zoals, meteen.

Ik exposeerde al snel landschappen in een galerie in Bristol en iemand die net een print had gekocht, vroeg of ik hun bruiloft wilde fotograferen. Dat was het – het lijkt erop dat ik net trouwfotograaf was geworden.

Na een paar bruiloften onder mijn riem te hebben gekregen, begon ik medio 2016 met een plan van 18 maanden om me op het punt te krijgen dat ik mijn carrière kon verlaten. Met behulp van alle strategische technieken die ik had opgepikt bij het runnen van een groot bedrijf; marketing, verkooppositionering, planning en de tools die voor mij beschikbaar waren, zoals Facebook Advertising, bouwde ik snel een bedrijf op dat ons gezin en de financiële verplichtingen die we hadden kon ondersteunen.

Het is nu een jaar geleden dat ik van fotografie mijn fulltime optreden kon maken en ik geniet van elke minuut. Mijn belangrijkste focus is bruiloften, maar doe ook wat architecturale, commerciële en familiefotografie.

Hier in 2019 heb ik nu extra shooters en geef ik ook educatieve workshops, en de ontwikkeling van deze verschillende delen van het bedrijf is opwindend. Ik voel me erg gelukkig om te werken in een industrie waar ik van hou, en om deel uit te maken van de fotografiegemeenschap waar mensen vriendelijk, ondersteunend en samenwerkend zijn.

Ik moet alles wat voor me ligt begrijpen vanuit basisbeginselen, ik kan niet zomaar een beetje theorie of techniciteit accepteren zonder het af te breken en het van de grond af aan te begrijpen.

Ik denk dat dit dezelfde reden is dat ik niet echt enige kennis heb over de geschiedenis van fotografie – wanneer ik gesprekken voer met fotografen, heb ik nog nooit gehoord van een van de bekende fotografen die hen inspireerden.

Ik heb geen idee of dat iets is waar ik van moet weten, maar de enige fotografen van wie ik heb gehoord, zijn ik en die in mijn professionele netwerk. Lijkt voor mij te werken.

Dit alles zorgt er waarschijnlijk voor dat ik klink alsof ik de meest zelfverzekerde persoon ben die mogelijk is. In feite heb ik het gevoel dat ik een beetje een indringer ben in dit bedrijf en me zorgen maak over vrijwel alles, van de kwaliteit van mijn werk tot de mening van anderen.

Mijn werk
Mijn trouwwerk laat me het best omschrijven als semi-documentaire denk ik. Ik stel wel een aantal foto’s op waarvan ik weet dat ze er geweldig uitzien, maar stel klanten niet binnen het kader, maar laat ze liever op natuurlijke wijze communiceren.

Het hebben van een achtergrondhobby als kunstenaar, compositie is belangrijk voor mij, net als licht. Ik hou wel van veel contrast in het beeld tussen lichte en donkere gebieden en zal waar mogelijk opnames opzetten om dit te bereiken.

Mijn bewerkingsstijl is om gewoon het ‘ding’ te verbeteren dat ik leuk vond aan de afbeelding toen ik het nam en om weinig anders te doen. Ik bewerk elke afbeelding afzonderlijk en gebruik geen andere voorinstellingen dan die ik zelf heb gemaakt. Nogmaals, ik zou nooit zomaar een preset kunnen gebruiken en accepteren, mijn persoonlijkheid is dat ik het zelf zou moeten kunnen maken!

Mijn kit
Ik hou ervan om een vrij kleine kit te houden, waarbij alleen de dingen die ik regelmatig gebruik een plaats verdienen in mijn standaardopstelling. Maar dat betekent niet dat ik geen kitjunkie ben!

Ik ben regelmatig mijn kit aan het omdraaien; het verkopen van een lens op eBay om iets anders te krijgen. Maar verder reis ik vrij licht.

Mijn kit voor bruiloften past altijd in een grote cameratas (afgezien van statieven of lichtstandaards) en dit is een van de technieken die ik gebruik om te voorkomen dat ik iets vergeet, thuis of op een locatie.

Welk camerasysteem ik ook gebruik, mijn twee hoofdlenzen zijn hetzelfde: een 35mm prime en een 70-200mm hangend aan twee body’s aan een Holdfast band. Ik fotografeer vrijwel een hele bruiloft met deze twee lenzen en verander alleen naar een bredere lens als dat nodig is.

Ik hou van de ‘stills uit een film’ die je kunt bereiken met een 35mm, en het is ook een praktische toevoeging aan de 70-200mm als het een beetje krap wordt.

Ik hou van alles aan het 70-200mm-bereik, het is zo veelzijdig voor toespraken en portretten en stelt me in staat om mijn onderwerpen volledig te isoleren van hun omgeving, wat belangrijk is voor mijn stijl omdat ik vrij strak in het frame fotografeer.

Ik heb wel een 85mm geprobeerd voor één bruiloft, maar ik vond het gewoon te beperkend. Ik merkte dat ik te dichtbij moest zijn en dat ik zou verliezen het natuurlijke gevoel waar ik voor ging omdat ze me zouden spotten!

Toen ik begon met het fotograferen van bruiloften had ik een Nikon Setup; twee D750s en Sigma ART 35mm/f1.4 en een Tamron 70-200mm SP f2.8 wat een geweldige combinatie was. De Nikon D750, de beeldkwaliteit en ruisbeheersing blijft tot op de dag van vandaag toonaangevend.

In 2018 ben ik, net als vele anderen, overgestapt op een Sony-systeem met twee A7Riii lichamen. Ik was blij met Nikon, maar ik miste altijd het kleinere pakket van mijn vroege Olympus spiegelloze systeem dat ik overal bij me kon hebben (ik verkocht dit allemaal om de Nikon FF-opstelling te financieren die ik nodig had voor bruiloften).

Maar toen kwam de Sony A7Riii en ik zag een systeem dat ik voor het eerst kon rechtvaardigen (A9 was destijds te prijzig), kon voldoen aan de eisen van een bruiloft en ook iets dat in een kleiner pakket kwam.

Dus opnieuw was het tijd om al mijn kit te verkopen en te investeren in een nieuw systeem. Ik wist dat ik de gebruikelijke 35mm en 70-200mm setup nodig zou hebben, maar ik heb ook geïnvesteerd in een paar mooie kleine Zeiss Batis lenzen voor reizen, kleine evenementen en familie.

Dat verklaart mijn huidige setup, waarvan de details zijn:

Camera Kit
Sony A7Riii x 2
Sony FE 70-200mm f2.8 OSS GM
Sigma Art 35mm f1.4
Zeiss Batis 85mm f1.8
Zeiss Batis 18mm f2.8
Godox v860ii Speedlight x 3
Godox X-Pro Zender
DJI Mavic 2 Pro Drone

IT-kit
Apple MacBook Pro 15″ (2018) met Vega Graphics. 2,6 GHz, 32 GB RAM, 1 TB SSD
Loupedeck Lightroom-controller
BenQ SW2700PT 24″-monitor

Accessoires Kit
Holdfast MoneyMaker
Manfrotto 190XPRO4 Statief en Balhoofd
MagMod-kit van bol, bundel en rasters

www.nickchurchphotography.co.uk | @nickchurchphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer