Julia Nimke

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Julia Nimke en ik ben een reis- en lifestylefotograaf die in Berlijn, Duitsland woont.

Ik ben het grootste deel van de tijd onderweg met mijn omgebouwde Sprinter-busje. Wild kamperen stelt me in staat om midden in de natuur te zijn wanneer het licht het meest dramatisch is of wanneer de sterren aan de hemel verschijnen.

Ik omring me graag met minimale dingen en maximale natuur. Dan ben ik het gelukkigst.

Mijn kit is voornamelijk voor het fotograferen van landschappen en portretten. Om een verhaal vanuit verschillende hoeken en perspectieven te vertellen vind ik het belangrijk om een bereik te hebben van 20mm tot 400mm.

Mijn telelens is waarschijnlijk mijn favoriet als het gaat om het fotograferen van landschappen. Ik hou er gewoon van hoe het de achtergrond condenseert en een perfect idee geeft van de schaal van een plaats.

Ik heb Canon gefotografeerd sinds ik op 11-jarige leeftijd mijn eerste camera had. Ik draag mijn spullen in de Peak Design Travel Backpack, waarmee ik kan gaan wandelen, inchecken als handbagage wanneer ik naar andere plaatsen reis, of gewoon in het dagelijks leven kan gebruiken als ik met de fiets van de ene opdrachtbaan naar de andere in de stad ga.

[Related: Peak Design Travel Backpack Review]

Twee jaar geleden ben ik begonnen met dronefotografie en neem ik mijn Mavic Pro overal mee naartoe. Wat ik leuk vind aan dronefotografie is het speelse aspect van rondvliegen, van bovenaf verkennen als een vogel en genieten van de sensatie van het vliegen met iets vrij duurs in de lucht.

In mijn cameratas:

Canon EOS 5D Mark IV
Sigma 20mm 1.4
Canon 50mm 1.4
Canon 85mm 1.8
Canon 70 – 200mm 2.8
Canon Extender 2x
DJI Mavic Pro

www.julianimke.com | @julianimkephotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer