David Dare Parker

Ik ben een freelance fotojournalist en redactioneel fotograaf. Ik heb voor vele nationale en internationale tijdschriften gewerkt. Publicaties zijn onder andere LeMonde, Stern, Australian Geographic, The Bulletin, The New York Times en Time Magazine.

Projecten omvatten berichtgeving over de strijd van Oost-Timor om onafhankelijkheid te verkrijgen en de eerste stappen van Indonesië op weg naar democratie.

In januari 2002 werd ik gevraagd om een cursus veiligheidsbewustzijn te coördineren voor Afghaanse journalisten in Peshawar, Pakistan voor de Internationale Federatie van Journalisten. In april en mei 2003 was ik de officiële oorlogsfotograaf voor het Australian War Memorial tijdens Operatie Falconer in het Midden-Oosten.

Ik ben te zien in de Boeken van het Australian War Memorial Contact — Australische oorlogsfotografen, NieuwsgierigheidVerhalen van degenen die verslag doen in oorlogstijd en OORLOG: Graad Zuid.

Recent werk omvat een project over islamitische geloofsgenezing in Indonesië en berichtgeving over de humanitaire rohingya-crisis in Bangladesh.

Om de kost te verdienen en mijn persoonlijke projecten te helpen financieren, werk ik ook als fotograaf van filmproductiefotografen. Recente kredieten zijn onder meer Cloudstreet, Underbelly Razor, Brothers In Arms: Bikie Wars, Redfern Now, An Accidental Soldier, Love Child 2, Jasper Jones, Breath, Dirt Music en Whiteley onder andere.

Ik ben een van de oorspronkelijke mede-oprichters van Reportage Photography Festival, was directeur van FotoFreo Photographic Festival en lid van de Adviesraad van Walkley. Ik ben lid van de °SOUTH Photo Co-operative en de SMPSP: The Society of Motion Picture Stills Photographers.

Ik ben ook een Nikon Ambassadeur. Mijn eerste camera was een Nikon FM met een 50mm lens. Sindsdien ben ik merktrouw, hoewel ik voor digitaal mijn Nikon filmcamera’s wel heb aangevuld met een Leica M4-P. met 35mm summicron en een prachtige oude Twin Lens Rolleiflex. Ooit de Nikon D3 kwam ter plaatse ik stopte met filmen en werd een totale conversie naar digitaal. Sindsdien is het allemaal Nikon.

Ik heb een solide collectie Nikon body’s en Nikkor objectieven, alles van een Nikkor 14-24mm f/2.8 naar een Nikkor 80-400mm f/5.6. Mijn hoofdkit bestaat uit een Nikon D5, 2x Nikon D850’s en de nieuwe Nikon Z7. De Z7 is een game-changer voor mij vanwege de stille modus – geen geluidsbombarders meer op een filmset.

Gerelateerd: Nikon D850 Review

Ik zal binnenkort een Nikon Z6 toevoegen, met de nieuwe Nikkor 24-70mm f/2.8. Ik schiet af en toe video, en de Z6 zal daar hoogstwaarschijnlijk mijn go-to camera voor zijn. Er wordt ook gezegd dat het geweldig is bij weinig licht.

Voor mijn fotojournalistiek/documentair werk is less is often more. Het is echt geweldig om een keuze uit kit te hebben, maar vaak als dat niet het geval is, draag ik gewoon twee body’s en twee lenzen. Mijn meest gebruikte objectief is de Nikkor 24-70mm f/2.8 – zeer scherp met een ingebouwde stabilisator.

Op een tweede body voeg ik een van de drie favoriete snelle primes toe – ofwel een Nikkor 28mm f/1.4, Nikkor 35mm f/1.4 of een Nikkor 58mm f/1.4. Die zijn allemaal haarscherp en, vanwege hun grootte, discreet. Hoewel het geweldig is om het gemak van de zoom te hebben, is er iets aan de discipline van het gebruik van een snel vast priemgetal dat ik nog steeds leuk vind.

In het veld geef ik de voorkeur aan een natuurlijker perspectief – niet te breed / vervormd of te lang / gecomprimeerd. Als het gaat om mijn persoonlijke werk, wil ik dat mensen het gevoel hebben dat ze naast me staan als ze naar een van mijn foto’s kijken. Brandpuntsafstanden tussen de 28mm en 50mm werken daarvoor het beste.

Bij het werken op een filmset voeg ik een Nikkor 70-200mm f/2.8 toe en een Nikkor 105mm f/1.4. De compressie van de langere lenzen is voor acteurs iets flatteuzer.

Qua licht gebruik ik beschikbare lkg voor fotojournalistiek / documentair werk en al het licht dat voor mij beschikbaar is bij het werken op filmsets.

Ik heb een paar Nikon Speed-lampen en een set studiolampen. Ik breng ze naar buiten als en wanneer een commerciële shoot dat vereist.

De zoektocht naar de perfecte tas is bij mij al lang een beetje een obsessie. Tegenwoordig gebruik ik een Think Tank roller als u met de auto reist, een Filson voor vluchten en een van de kleinere F-Stop rugzakken of een First Spear day pack in het veld. Ik heb ook een kleine EHBO-kit en een waterfiltratiefles bij me als ik weg ben.

De rest van mijn kit bestaat uit een verouderde Mac Desktop en een relatief recente 13″ MacBook Pro. Ik gebruik 64 – 128 GB kaarten, CF voor de D5 en XQD (love those) en SD voor de D850’s en Z7.

Voor gegevensopslag en archivering terug aan de basis, ben ik net begonnen met het gebruik van een Synology NAS-systeem met wd red interne schijven. Voor op reis, USB-C en USB-3-schijven – wat er ook beschikbaar is. NotebooksPennen, een Zoom-audiorecorder en een paar Rode microfoons vrijwel mijn kit compleet.

Als ik in eigen land werk, met de auto reis, neem ik vaak meer mee dan ik nodig heb. Als ik in het buitenland werk, probeer ik licht in te pakken en alleen precies mee te nemen wat ik denk dat ik nodig heb. Gewichtsbeperkingen zijn een echt probleem en ik houd mijn uitrusting graag bij me tijdens het vliegen. Dat dekt het zo’n beetje.

www.daviddarerparker.com | @daviddareparker

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer