Laurence Nora

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Laurence en ik ben de fotograaf achter websites Het universum vinden en Onafhankelijke reiskatten, die ik run met mijn vrouw Jessica. Het is een fulltime bedrijf sinds 2010. Ik run ook een online cursus reisfotografie.

Onze sites bieden zowel fotografie als reisadvies aan mensen die over de hele wereld reizen, en we reizen veel. Als zodanig is mijn uitrusting gericht op draagbaarheid – hoewel zoals je kunt zien, het niet bepaald compact is!

Ik maak al foto’s sinds mijn ouders me een Canon AE-1 film slr camera cadeau deden voor mijn 13e verjaardag. Mijn passie is in de eerste plaats landschapsfotografie, maar ik geniet ook van portretfotografie.

Ik heb al heel lang grotendeels dezelfde spullen. Mijn hoofdcamera is de Canon EOS 6D. Ik kreeg het toen het voor het eerst uitkwam en hield van de draagbaarheid ervan als een full-frame camera. Ik ben ook enorm verliefd op de GPS-tagging-functie, die erg handig is voor het bijhouden van alle locaties die we bezoeken en fotograferen.

Ten slotte is het weerbestendig, wat een onschatbare functie is gebleken op talloze reizen (ik kijk naar jou IJsland).

Vanuit het oogpunt van een lens proberen we relatief licht te reizen, dus hebben we de neiging om gewoon te reizen met een groothoeklens, een telelens en een extender. Toegegeven, de Canon 70-200mm f/4 kan nooit als licht worden omschreven, maar het is zo scherp dat ik het nooit zou kunnen opgeven.

We hebben een tweede body toegevoegd zodat mijn vrouw ook met mij kon fotograferen, maar ook om te besparen op het wisselen van lenzen als we onderweg zijn.

We hebben ook een paar andere priemgetallen om mee te spelen en portretwerk, maar die komen meestal niet met ons mee. Ik heb ook een flitser die ik soms gebruik voor evenementenwerk, maar dat is niet iets waar ik veel van heb gedaan of veel plezier aan beleef.

We hebben ook enkele kleinere camera’s die handig zijn in een handomdraai. Ik hou van de compacte Sony RX100 V, het biedt een ongelooflijke beeldkwaliteit voor zoiets kleins, evenals alle handmatige bedieningselementen die ik ooit nodig zou hebben. De Lumix GX8 is een stapje hoger dan dat, vooral in combinatie met de Lumix 12-35mm f/2.8. Het is een heel subtiele camera die geweldig is voor straatfotografie en wanneer we wat minder voor de hand liggend willen zijn.

Omdat we een reeks onderwerpen fotograferen, waaronder dieren in het wild op onze reizen, hebben we de Canon Extender toegevoegd in onze portefeuille. Het is niet zo ideaal als een speciale lens van 400 mm of langer zou zijn, maar het heeft ons in staat gesteld om foto’s te maken van onderwerpen zoals papegaaiduikers en zeehonden die anders misschien onmogelijk waren geweest. Het is ook heel klein, dus komt altijd met ons mee.

Natuurlijk pakken we als landschapsfotografen ook een statief of twee in. Op reizen waar we niet de luxe van onbeperkte bagage hebben, gebruiken we de Vanguard VEO 2 koolstofvezel statief, dat heel klein opvouwbaar is, past in mijn rugzak en werkt om de hele dag mee te wandelen.

Op reizen waar ik de luxe heb om mijn auto te vullen met wat ik wil, nemen we ook de zwaardere Vanguard Alta Pro 2+ mee. voor stabiliteit.

Natuurlijk heb ik ook een reeks filters, waaronder ND-filters. voor fotografie met lange belichtingstijd en een polarisatiefilter. Als ik die niet gebruik, hebben mijn lenzen altijd een UV-filter aan voor bescherming.

Last but not least reizen we ook met een drone. We doen geen video, maar we hebben ontdekt dat de drone van onschatbare waarde is voor het verkrijgen van unieke hoeken op locaties die we nooit eerder hadden kunnen krijgen. Het is een geweldig klein hulpmiddel en het is ook erg leuk om mee te spelen.

Mijn kit:

Canon EOS 6D | (x2)
Panasonic Lumix GX8

Sony RX100 Mark V

Canon EF 16-35mm f/4

Canon EF 70-200mm f/2.8

Canon EF 85mm f/1.8

Canon EF 100mm f/2.8

Canon EF 2x II Extender

Panasonic X-Serie Lumix 12-35 f/2.8

Canon Speedlite 580EX II

DJI Mavic Pro

Voorhoede VEO 2 265CB

Vanguard Alta Pro 2 + 263CT met BBH-200 balhoofd

Vanguard Vesta TT mini statief

Canon Batterijen LP-E6N

B+B 77mm Polarisatiefilter

B+W UV-filter X2
Haida 10 stop ND filter

Peak Design Schuifband X2
Peak Design Koppeling

Sandisk / PNY / Kingston Klasse 10 64GB geheugenkaarten

Transcend USB 3.0 harde schijf van 2 TB

Vanguard luchtblazer

Vanguard Alta Sky 49 rugzak

www.findingtheuniverse.com | @lozula

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer