David Scholes

Hallo! Ik ben David Scholes, een trouwfotograaf uit het noordwesten van Engeland. Ik fotografeer nu al zo’n 10 jaar bruiloften, nou, 2020 is mijn tiende jaar en ik weet niet zeker of dit jaar telt!

Ik kom uit een lange rij trouwfotografen. Mijn overgrootvader, grootvader en oom waren allemaal professionele trouwfoto’s, maar hoewel ik op dat moment een fotografiestudie deed, was ik niet van plan om in hun voetsporen te treden.

In die tijd was huwelijksfotografie nog vrij traditioneel en uncool voor mij en ik was er zeker van dat de DJ-carrière snel van start zou gaan. Fast forward naar nu en zou je het geloven, ik ben ook in hun voetsporen getreden, en ik ben er helemaal weg van.

Bruiloften zijn de beste dag ooit, en ik ben op een grote manier in de reportagestijl terechtgekomen. Ik leg de echte momenten en het plezier van de dag vast en ik hou ervan om creatieve composities te maken van sterk licht.

Ik gebruik Nikon camera’s. Ik begon met Nikon D300 en verhuisde naar Nikon D3 en vervolgens naar de geweldige Nikon D750. Mijn opzet is in de loop der jaren niet al te veel veranderd. Vroeger gebruikte ik één body tegelijk met een Nikon 24-70mm f/2.8E maar nu gebruik ik twee body’s tegelijk met prime objectieven.

Ik heb net een Nikon Z6 gekocht omdat ik naar spiegelloos wil gaan. De stille sluiter zal een groot voordeel zijn voor mijn stijl. Ik heb nog geen kans gehad om deze camera te gebruiken, maar kan niet wachten.

Camera

Nikon D750 (x2) – Gewoon ongelooflijke camera’s en zou zeker in gesprek moeten zijn om een all-time pond voor pond GOAT te zijn. Ik moet toegeven dat de technologie in nieuwe camera’s ze nu heeft achtergelaten, vooral als het gaat om scherpstellen, maar een ding waar iedereen het over eens is, is dat ze de mooiste bestanden ooit produceren.

Ze veranderden de manier waarop ik bruiloften fotografeer, waarbij ze hoogtepunten blootleggen, wetende dat de DR zo goed is dat ik schaduwen kan terugtrekken als dat nodig is.

Lenzen

Nikon 35mm f/1.8G – Dit is waar ik het grootste deel van de bruiloft mee fotografeer omdat ik graag dichtbij kom. Ik koos de f / 1.8G-lenzen boven de f / 1.4G-lenzen omdat ze kleiner en lichter zijn, wat een groot ding voor mij is op een bruiloft, en ik fotografeer nooit breder dan f2 omdat scherpstellen zo breed op een Nikon D750 te wisselvallig is. Ik hou van deze lens. Het is zo scherp, snel en licht. Een winnaar.

Nikon 85mm f/1.8G – Ik gebruik dit sporadisch gedurende de dag als ik niet het gevoel heb dat ik te dichtbij moet komen met een 35mm voor het geval ik een scène onderbreek of als ik een close-up wil tijdens de ceremonie. Ik gebruik deze lens wel tijdens portretten. Nogmaals, de f/1.4G is gewoon te groot en zwaar voor mij, dit objectief vinkt alle vakjes aan.

Nikon 24-70mm f/2.8 – Mijn oude werkpaardlens. Ik heb hier vroeger een hele bruiloft mee gefotografeerd. Het is een geweldige lens, maar heeft een beetje TLC nodig. Echt snel, scherp en betrouwbaar, maar ik geef nu gewoon de voorkeur aan het gevoel van prime lenzen. Dit wordt nog steeds af en toe gebruikt, maar alleen als ik breder dan een 35 nodig heb, omdat ik geen 24 priemgetal heb.

Verlichting/Triggers

Nikon SB-900 Speedlight & Yongnuo YN560 IV Speedlights (x4) – Ik gebruikte twee van de Nikon SB-900, maar één blies om en sloeg kapot. Een vriend raadde de Yongnuo-exemplaren aan omdat ze van grote waarde zijn voor de prijs.

Ik kocht er een en gaf het een kans en vond het geweldig, dus kreeg wat meer. Ze zijn vrij goedkoop, maar doen het na ongeveer vijf jaar nog steeds geweldig.

Wat ik leuk vind aan hen is dat ze eenvoudig te gebruiken zijn (handmatig) en ze hebben ingebouwde ontvangers, dus ze zijn snel in te stellen. Hoe minder tijd ik hoef te besteden aan het rommelen met accessoires, hoe beter.

Ik heb de neiging om ze alleen off-camera te gebruiken op laag vermogen gemengd met omgevingslicht om een beetje extra ‘pop’ op de dansvloer te geven. Af en toe gebruik ik ze op camera ‘bounce’ als het licht echt slecht is.

Yongnuo YN560-TX Manual Flash Transmitter (x2) – Niet veel te zeggen over deze. Dit zijn de triggers die ik gebruik voor flash. Eenvoudig, goed gemaakt en goedkoop.

Yongnuo YN-216 (x2) – Deze LED-videolampen zijn geweldig. Ik werk regelmatig met videografen (het was een goede vriend videograaf die ze me aanbeval) en als we allebei de resultaten kunnen krijgen die we nodig hebben, is het soms te verkiezen boven flits, omdat flash die de hele tijd afgaat een vreselijk banding-effect op video creëert (we doen allemaal ons best voor het paar en moeten samenwerken).

Elke keer dat ik met een videograaf werk met wie ik nog niet eerder heb gewerkt, zijn ze dol op deze en kopen ze ter plekke omdat de lichtbron rond is, wat aantrekkelijker is dan een rechthoek.

Tassen/Riemen

Lowepro Pro Runner BP 450 AW II – Ik heb dit omdat ik er vrijwel al mijn spullen in kan passen. Ik vond dat idee destijds leuk, maar zou nu graag iets kleiners en lichters willen, vooral omdat ik dat niet doe altijd alles overal mee naartoe willen nemen. Maar dit is een tas van topkwaliteit. Heeft veel ruimte, maar past nog steeds in uw vliegtuigbagage, en het wielen!

Black Widow Spider Belt Clips (x2) – Ik ben niet van de camerariemen. Deze zijn geweldig om het gewicht van je camera op de heupen te nemen en niet op je rug. Ze zijn super betrouwbaar (nog nooit een ongeluk gehad en toch hout aanraken), passen gemakkelijk op elke riem en als je eenmaal onder de knie hebt om als een krab zijwaarts door deuren te lopen, kan ik niet begrijpen waarom mensen iets anders zouden gebruiken.

Statieven

Ik heb sinds mijn eerste bruiloft geen Statief meer gebruikt, maar ik heb wel lichtstandaards voor het gebruik van off-camera flitser.

Manfrotto MS0490C Carbon Nanopole Stand (x2) – Deze vouwen klein op, maar zijn behoorlijk stevig en gaan behoorlijk hoog. De hoofdpaal knipt ook uit, hoewel ik die functie nooit echt gebruik.

Calumet-stands (x2) – Ik heb deze al eeuwen, ik kocht ze oorspronkelijk voor het ophangen van achtergronden, maar gebruik ze nu als lichtstandaards. Deze zijn ontzettend stevig en gaan waanzinnig hoog.

Magmod – Ik hou van de rasters in het bijzonder voor het regelen van de verspilling van licht van je flitsers.

Hardware en software

Studio Ninja – Een totale game-changer voor dagboekbeheer, organiseren en automatiseren. Het heeft een paar minpuntjes, maar ze zijn daar constant mee bezig en dingen aan het uitzoeken. Ze luisteren naar de behoeften van hun klanten. Een echte aanrader.

PhotoMechanic – Zonder twijfel de beste manier om afbeeldingen te verwijderen. Het gaat zo snel. Hou ervan en zou nu nooit zonder kunnen.

Lightroom – Denk dat de meeste mensen Lightroom gebruiken of op zijn minst weten. Ik heb ook een paar presets die oorspronkelijk begonnen als VSCO-presets, maar die zo veel zijn aangepast en veranderd dat ik ze als de mijne beschouw.

JPEG mini – Verkleint uw bestandsgrootte snel zonder de beeldkwaliteit te verliezen.

Photoshop – Ik gebruik dit alleen voor een handvol afbeeldingen als ze moeten worden gekloond of extra geretoucheerd.

MISC.

Matin M-6296 – Briljant voor het nagelen van belichting wanneer de zon zo fel is dat je je scherm niet kunt zien.

Youshiko YC 1600 batterijlader – Briljant voor het opladen van al uw batterijen op hetzelfde moment, het kan ook werken vanuit een auto aansteker wanneer u moet reizen tussen bruiloften.

Reservesokken, schoenen, broeken (splits ze eerder in het bijzijn van een ex-vriendin – nooit meer!) Shirt (gemorste koffie op mezelf voor een bruiloft!).

Diepvrieszakken – Ik gebruik deze om mijn flashguns aan te trekken als het regent.

Giottos AA1900 Raketblazer en lensdoek – Zoals beschreven op het blik.

Prisma en andere willekeurige glimmende dingen – Gebruikt om door te schieten en creatieve bokeh-effecten te krijgen. Ik gebruik deze niet al te veel meer.

Dus dat is het echt. Ik denk dat een ding dat ik heb geleerd, is om te vinden wat je leuk vindt aan bruiloften en je te concentreren op het maken van je eigen stijl. Uitsteken. Kopieer anderen niet te veel (we doen het allemaal een beetje als we voor het eerst beginnen).

Ik geloof dat als je ergens gepassioneerd over bent en er hard aan werkt, je zult slagen.

Om met een lichte noot te eindigen – een grappig ding dat me op een bruiloft overkwam.

De ochtend van een bruiloft en ik ben op weg naar bruidsvoorbereiding. Mijn navigatiesysteem bracht me naar een huisje dat de meisjes hadden gehuurd om zich klaar te maken. Bij aankomst zag ik in het raam een groep meisjes zwaaien. ‘Dit moet de plek zijn’ ging ik ervan uit.

Lang verhaal kort na wat verwarring bleek dat ik op een vrijgezellenfeest was aangekomen die dacht dat ik de stripper was die ze hadden geboekt (het was nog geen 9 uur – ik zou graag willen weten hoe die dag eindigde!). De bruidsmeisjes waren ernaast. Iedereen was erg opgelucht!

www.davidscholesphotography.co.uk | @davidscholesphoto

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer