De beschuldigingen van deze fotograaf tegen Kate Middleton zijn absurd

FacebookPinterestDelen

Stel je voor dat je privé-evenementen en feesten organiseert voor je eigen kinderen en in plaats van een professionele fotograaf in te huren die je familie eerder bij andere evenementen heeft gebruikt, maak je zelf de evenementfoto’s van deze kinderen tijdens deze evenementen.

Stel je nu voor dat je hiervoor in het openbaar wordt aangevallen door die professionele fotograaf omdat je werk aan fotografen weigert omdat je hem niet hebt ingehuurd.

Niet alleen dat, maar stel je ook voor dat de persoon in kwestie dan je fotografische vaardigheid in het maken van die foto’s van je familieleden verijdelt omdat je hem niet hebt ingehuurd …

Klinkt belachelijk, nietwaar? Immers, als dit je eigen evenementen en je eigen kinderen zijn, wie heeft dan het recht om te denken dat je verplicht bent om ze in te huren in plaats van je eigen fotografie te behandelen? Om nog maar te zwijgen van het publiekelijk bashen van de kwaliteit van je foto’s naar anderen omdat deze fotograaf niet is ingehuurd.

Welnu, dit is precies wat er is gebeurd met kate Middleton, lid van de Britse koninklijke familie, op een uitzonderlijk openbare manier.

Insluiten vanuit Getty Images

Afgezien van haar feit dat ze een Royal en een zeer zichtbare publieke beroemdheid is, zijn de beschuldigingen tegen haar door de fotograaf in kwestie net zo vreemd.

Om kort samen te vatten, de prinses van Wales werd onlangs publiekelijk bekritiseerd door een koninklijke fotograaf omdat ze het lef had om haar eigen officiële foto’s van haar eigen kinderen te maken in plaats van hem of anderen dit te laten doen.

Van de geboorte van haar kinderen tot het heden heeft Middleton foto’s gemaakt en vrijgegeven voor alle drie; Charlotte, George en Louis tijdens speciale gelegenheden zoals hun verjaardagen en andere familie-evenementen.

Daarom besloot voormalig fotograaf van de koninklijke familie John Swannell Middleton publiekelijk te beschuldigen van het zogenaamd ruïneren van de carrièrehoop van andere fotografen door haar eigen officiële foto’s te verwerken. In commentaren aan de Engelse tabloid, de Daily Mail klaagde hij dat,

“Al het werk dat ik bij de royals kreeg, heeft mijn carrière echt naar een hoger niveau getild. Tegenwoordig krijgt iemand als ik gewoon niet de kans. Die kansen moeten worden gegeven aan jonge Engelse fotografen.”

Dat iemand expliciet fotograaf van leden van de koninklijke familie moet zijn om een fotografische carrière voor zichzelf te maken, toont een bijna waanzinnige diepte van bubbeldenken. Om dan ook nog te betogen dat een moeder (ondanks dat ze een Royal is) dan verplicht zou moeten worden om fotografen in te huren voor haar eigen kinderportretten om deze reden, is nog absurder.

Wat Swannell dan nog pedanter doet klinken, is deels het claimen van rechtvaardiging voor zijn woede door te stellen dat haar vaardigheden in het vastleggen van haar eigen kinderen sowieso niet erg goed zijn en te stellen dat ze “geen geweldige fotograaf” is.

Ongeacht wat iemand denkt over de Britse monarchie als instelling of over de leden van de koninklijke familie individueel, het is heel moeilijk om zoiets als de argumenten van deze specifieke verbitterde fotograaf te lezen zonder ze als zwaar misplaatst te beschouwen.

Swannell’s kritiek op de prinses van Wales is zelf op grote schaal bekritiseerd in reacties op hetzelfde Mail-artikel waarin hij zijn argumenten maakte, en ze zijn ook gehamerd in berichten op sociale media over hetzelfde probleem.

Wat Middleton zelf betreft, ze heeft eigenlijk altijd een persoonlijke interesse in fotografie gehad, sinds ten minste haar universiteitsjaren. In die tijd maakte ze zelfs haar bachelorscriptie specifiek over foto’s van kinderen.

Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat ze misschien een paar oude koninklijke tradities wil doorbreken door liever haar eigen foto’s van haar kinderen te behandelen, voor officiële evenementen en anderszins.

Zelfs de verbitterde Swannel lijkt dit tot op zekere hoogte met tegenzin te accepteren en zegt: “In sommige opzichten heeft Kate waarschijnlijk gelijk om het zelf te doen. Ze is geen geweldige fotograaf, maar ze knapt gewoon weg, en met kinderen is het gemakkelijker als je ze kent.”

Nu is er een verrassend idee, dat een moeder die van fotografie houdt, het bestudeerde en de techniek ervan regelmatig beoefent, misschien wel een idee of twee heeft over hoe ze het goed kan doen met haar eigen jonge kinderen.

Beoordeel middletons foto’s wel zelf. Hier zijn een paar voorbeelden uit de officiële Instagram-feed van de prins en prinses:

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer