De Curries

FacebookPinterestDelen

Hallo! Wij zijn The Curries, Chris en Gill, en we fotograferen al meer dan 10 jaar bruiloften. We zijn een man en vrouw duo en hebben het geluk gehad om bruiloften over de hele wereld vast te leggen. Onze favoriete plekken naast het Verenigd Koninkrijk om te fotograferen moeten NYC, Italië en Antigua zijn.

We begonnen ons fotografiebedrijf in Glasgow, Schotland voordat we naar het zuiden naar Londen verhuisden en hebben ons nu eindelijk gevestigd in Brighton en Hove.

We gebruiken allebei Canon camera’s en lenzen en hebben dat altijd gedaan. We houden gewoon van de kleuren en tinten die het ons werk geeft. Na Canon zo lang te hebben gebruikt, wordt het een tweede natuur als je ermee werkt, het voelt bijna als een verlengstuk van je lichaam en we hebben het gevoel dat dit ons helpt om ons volledig op de opname te concentreren in plaats van ons zorgen te maken over onze instellingen.

De lenzen die we gebruiken zijn allemaal primes, deze stellen ons in staat om situaties met weinig licht met gemak vast te leggen en we houden er allebei van om wijd open diafragma’s te fotograferen.

Camera

Canon 5D Mark IV (x2) – Beide degelijke camera’s die makkelijk te gebruiken zijn. We gebruiken niet alle mooie dingen erop, veeg het gewoon naar de handleiding en we gaan!

Lenzen

Canon EF 50mm f/1.2L – Gill’s favoriete lens, ze zal dit de hele dag gebruiken als ze kon. Geweldig voor alles, van portretten tot detailfoto’s.

Canon EF 35mm f/1.4L – Mijn favoriete lens, het is perfect voor de openhartige foto’s en geeft je het gevoel dat je meteen terug bent in het moment.

Canon EF 24mm f/1.4L – We gebruiken dit voor breed ingelijste portretten, openhartige foto’s en foto’s met grote kamerdetails.

Canon EF 135mm f/2L – Perfect om uit het zicht te blijven tijdens die intieme ceremonies en toespraken.

Sigma 85mm f/1.4 – Geweldig voor ceremonies en toespraken, het geeft zo’n mooie bokeh.

Verlichting/Triggers

Profoto A1X x2 – Ons nieuwe speelgoed en jongen het is een schoonheid! Het licht dat het creëert is perfect. Voor winterbruiloften en de dansvloer is dit een must-have.

Tassen/Riemen

We gebruiken Venque tassen, ze zijn super slijtvast en hebben genoeg ruimte voor onze apparatuur. Geweldig voor vluchten en je kunt je uitrusting inpakken met wat ruimte over de vloer voor onderdelen die je nodig hebt tijdens de vlucht, het betekent dat je al je spullen bij je kunt hebben zonder het in het vrachtruim te hoeven stoppen.

Hardware en software

MacBook Pro 13″ – We gebruiken dit voor snelle bewerkingen en om te werken op reis.

iMac 21,5 inch – Ons belangrijkste werkpaard voor bewerkingen als we thuis zijn.

We gebruiken Lightroom CC om onze eigen aangepaste voorinstellingen te bewerken en te gebruiken.

Photo Mechanic om die 1000’s aan afbeeldingen te beperken tot een beter beheersbaar aantal.

Jpeg Mini om ruimte te besparen waar we kunnen voor de snelheid en grootte van de afbeelding voor onze website, back-up of het plaatsen van de afbeeldingen op de USB’s van de klant.

Verhaal – Om ons gefocust te houden op ons bloggen, lanceren ze ook een nieuwe culling-software die er geweldig uitziet!

Sandisk extreme draagbare SSD 2TB – Om meteen een extra back-up te maken op bruiloften.

Synology NAS Drive – Om al onze bruiloften veilig te houden wanneer we thuiskomen. We zorgen er altijd voor dat we er na een bruiloft minstens 3 keer een back-up van hebben gemaakt, je weet maar nooit met digitale bestanden. Better safe than sorry.

MISC.

Snacks om ons op de been te houden, sportdranken om ons gehydrateerd te houden en een naaipakket voor eventuele ongelukken. Spray zonnebrandcrème om ons te beschermen op zonnige dagen. CBD olie voor een beetje relaxen indien nodig! Pepermuntjes, tissues, de lijst is eigenlijk eindeloos.

We doen dit al heel lang en jongen het wordt nooit saai. Het is ook erg belangrijk voor ons om een aantal goede vrienden uit de industrie te hebben. Ze staan altijd voor je klaar om dingen te bespreken en ideeën en eventuele problemen uit te werken.

Geef de klant altijd 110% op elke bruiloft die je werkt. Mond-tot-mondreclame is zo’n belangrijk onderdeel van ons bedrijf bij het krijgen van nieuw werk en het maken van verbindingen.

www.thecurries.co | @ thecurries.co

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer