Destin Vonken

FacebookPinterestDelen

G’day uit Australië! Destin Sparks hier. Ik ben een landschapsfotograaf uit Brisbane, Queensland. Hoewel ik dit prachtige staatshuis noem, zul je me meestal vinden aan de westkust van Amerika of door de Canadese Rockies met een camera in de hand. Ik ben gepassioneerd door allerlei soorten natuur, maar ik ben vooral gefascineerd door besneeuwde bergen.

Mijn reis als fotograaf begon bijna tien jaar geleden toen ik mijn eerste fulltime baan in een camerawinkel kreeg. Het kostte wat overtuigingskracht en een vriendelijke weddenschap tussen medewerkers, maar uiteindelijk pakte ik een camera en begon ik te fotograferen. Met vallen en opstaan leerde ik mezelf de ins en outs van fotografie.

In de loop der jaren is mijn fotografie vooruitgegaan, maar mijn keuze van de camera blijft vrij traditioneel. Mijn voorkeur gaat uit naar de Fuji GX617 voorzien van de Fuji SWD 90mm f/5.6. De GX617 is een volledig analoog systeem, alles wordt handmatig gedaan inclusief de lichtmeting waarvoor ik afhankelijk ben van de Sekonic 758DR DigitalMaster.

Film is altijd mijn favoriete medium geweest. Het heeft een ‘authenticiteit’ die je niet kunt repliceren met digitale camera’s.

Toegegeven, ik ben onlangs begonnen met het fotograferen van wat digitaal sinds mijn favoriete film (Fujifilm Fujichrome Velvia 50 Professional RVP 50 120) begint schaars te worden. Gelukkig Velvia 50 wordt nog steeds geproduceerd, maar ik denk dat ik me voorbereid op zijn onvermijdelijke lot. Mijn digitale kit bestaat uit de Phase One XF IQ3 100MP digitale achterkant, en daarop zit de Schneider Kreuznach 45mm LS f/3.5.

Ik kies ervoor om alles goed te krijgen in de camera, daarom is het balanceren van de belichting van cruciaal belang. Ik vertrouw sterk op goede neutrale dichtheidsfilters waarvan ik Singh-Ray (Galen Rowell 4 Stop Graduated Neutral Density Filter) heb gevonden om de beste te zijn.

Het is meestal gekoppeld aan Singh-Ray 105mm Warming Polariser. Ik geef de voorkeur aan de verwarmende polarisator, omdat ik vind dat traditionele polarisatoren de neiging hebben om een blauwachtige tint te geven.

Als ik niet fotografeer, leun ik achterover met een gekoeld glas wijn of loop ik een van mijn Nieuw-Zeelandse of Australische fotografietours.

Bedankt dat ik mijn kit met je mag delen, ik kijk ernaar uit je te zien op Instagram. Voor meer van mijn werk of als je graag in contact wilt komen, bezoek dan mijn website hieronder.

Filmcamera – Primair

Fuji GX617
Fuji SWD 90mm f/5.6
Sekonic 758DR DigitalMaster Lichtmeter

Fujifilm Fujichrome Velvia 50 Professionele RVP 50 120

Digitale Camera – Secundair

Fase Een XF IQ3 100MP

Schneider Kreuznach 45mm LS f/3.5
Schneider Kreuznach 80mm LS f/2.8

Driepoot

Echt juiste spullen TVC-44 benen
Echt goed spul BH-55 Hoofd
Echt juiste spullen TA-3-FRC Rock Claws

Lens Filters (gids)

Lee groothoek filterhouder

Singh-Ray – Galen Rowell 4 stop gegradueerde neutrale dichtheid filter
Singh-Ray – LB Verwarmende Polarisatoren 105mm
B +B 105mm Kaesemann circulaire polarisator extra breed MRC-filter

Camera Tassen

LowePro Pro Runner 350 AW

Tenba DNA 11 Boodschapper

Reiniging

Leica Lens Reinigingsdoekje 8×8
Fotografische oplossingen Eclipse optische reinigingsoplossing

www.destinsparks.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer