John Bamber

Gespecialiseerd in bruiloften, moet ik mijn klanten voortdurend op de eerste plaats zetten, maar ik streef er altijd naar om voor mezelf te fotograferen als ik weet dat aan hun verwachtingen is voldaan. Het is een ontnuchterend moment om een beeldverzoek voor een begrafenis te ontvangen, en dus neem ik mijn werk heel serieus. Ik ben op een bruiloft om het verhaal van de bruid en bruidegom te vertellen en om de erfenis van een familie te behouden. Gelukkig heb ik daar een geweldige tijd mee en geniet ik van het maken van kunst voor elk paar!

Mijn vrouw Lindsey en ik werken al vele jaren samen als een huwelijksteam, maar ze trekt zich terug van bruiloften vanwege een nekblessure en ook om meer tijd met onze kinderen door te brengen.

Dit jaar zal ik een deel van mijn focus verleggen naar het fotograferen van portretten, wat een beslissing is die we hebben genomen, zodat ik meer weekendtijd met mijn vrouw en kinderen kan doorbrengen. Om op te vallen in een verzadigde markt en mijn bedrijf echt te onderscheiden, hebben we een kerk uit 1887 gekocht en gerenoveerd.

Het dient als ons kantoor, een enorme studio met natuurlijk licht en is ook een locatie! Het gaat goed en ik hoop mijn kleine stad en de omliggende gebieden te dienen met een boetiekportretervaring!

Ik ben fotograaf sinds 2001, fulltime sinds 2005. Het was een interessante reis, waarbij een industrie de “disruptieve technologie” van digitale beeldvorming en de technologische vooruitgang die daarop volgde, verdroeg.

De camera’s worden steeds beter/sneller/lichter/goedkoper, en ik heb mijn deel van de spullen gekocht met de gedachte dat als ik dit of dan heb, mijn werk beter zou zijn.

Het grimmige besef terugkijkend is dat het het creatieve proces is – het idee en een echte verbinding met een onderwerp – dat de ene foto onderscheidt van de andere. Dat is waar, ik moet nog steeds de kost verdienen, en (gelukkig) snijdt mijn iPhone het niet voor professioneel werk. Dus hier is mijn uitrusting, beginnend rechtsboven; dan met de klok mee!

Manfrotto “Justin” Klem – houdt flitsen vast op bruiloftsrecepties, houdt ook een reflector of scrim vast aan een lichtstandaard

Holdfast Money Maker – Dit is niet alleen een functionele riem, maar houdt nooit op om complimenten van perfecte vreemden te ontlokken. Ik heb er twee: kastanje en zwart

Kodak Portra 400 120 film | – als ik film, is dit mijn go-to. Ik beoordeel het op 320 ISO, dus het is iets overbelicht.

Hasselblad Zeiss 80mm f/2.8

Hasselblad 203fe – Ik heb deze speciale Hasselblad echt gekocht omdat hij de 110mm lens kan fotograferen.

Hasselblad Zeiss 110mm f/2.0 – deze lens is ongelooflijk! Ik fotografeer het op de Hassy, pas het aan naar een Contax 645, Fuji GFX, en zelfs de Canons.

Contax 645 Zeiss 80mm f/2.0 – mijn andere voorkeurslens. Ik fotografeer het op zijn native mount en pas het aan op de Fuji GFX

Minolta MD-Rokkor 58mm f/1.2, aangepast aan de Fuji GFX – dit geeft een Noctilux look op de GFX.
Alle adapters zijn Fotodiox

Ik ben teruggekeerd naar het opnemen van middenformaat film vanwege “die look” waar zoveel van de tijdschriften en editors voor gaan. De meeste klanten lijken het echter niet te kunnen schelen wat we fotograferen, zolang de beelden maar spectaculair zijn.

Met filmkosten die blijven stijgen en het verdwijnen van 220 films, heb ik een digitale optie gezocht, en het is zeker de Fuji GFX.

Fuji GFX50s – een geweldige camera. Ik ben nog steeds op het hek over spiegelloos (ik hou van een mooie grote zoeker!) maar de raw bestanden van deze camera zijn ongelooflijk. [Ed  – check out my Fuji GFX review]

Fuji GF 63mm f/2.8 – Ik wou dat het een stop sneller was en interne focus had, maar het is SCHERP!

Canon uitrusting:

Ik bouwde mijn bedrijf op Canon camera’s, te beginnen met mijn eerste DSLR in 2002: de d60 (niet de 60D!) met zijn 6mp CMOS-sensor die uitkwam op 1000 ISO. Hun uitrusting is voortdurend verbeterd en hun CPS-service is fenomenaal. De 5D-serie is sinds de introductie onze hoofdcamera.

Canon 5D Mark IV

Canon 35mm f/1.4 L

Canon 45mm f/2.8 T/S L

Canon 135mm f/2.0 L

Canon 1.4x adapter |

Canon 24-70mm f/2.8 L

Canon 70-200mm f/2.8 L IS

Canon 5D Mark III

DJI Mavic Pro drone |

Verlichting:

Verlichting is zo belangrijk. Als het natuurlijke licht bruikbaar is, ben ik er helemaal klaar mee! Maar als trouwfotograaf kan ik de bruid niet bellen en opnieuw plannen als het geen geweldige dag is voor foto’s! Dus ik heb een volledige set lampjes in de kofferbak, klaar voor actie!

Ik heb de Profoto B2 besteld’s zodra ze werden aangekondigd en hebben niet achterom gekeken. Hetzelfde geldt voor de A1‘s! Nu is het nuttig om dezelfde connectiviteit te hebben voor al mijn lampen; of het nu gaat om het belichten van een grote familiefoto op een bruiloft of een snelle opstelling voor de dansvloer! Mijn installatie is snel en ik vind het geweldig dat er slechts ÉÉN geweldige batterij is voor de A1 flitsen, in plaats van te dollen met een stel AA-batterijen. Mijn volgende aankoop is de Air controller voor Fuji, zodat ik mijn synchronisatiesnelheid op de GFX kan verhogen!

Profoto A1 flitser

Profoto Air TTL – C-controller

Profoto B1 stroboscoop

Profoto XL Diep Witte Paraplu

Andere dingen (niet afgebeeld):

Think Tank Airport Security tas

LG 34UM95-monitor

Apple Mac Pro 2013
X-Rite i1 display kalibrator

Logitech Gamepad F310 – niet voor videogames! Ik heb dit afgestemd om snel trouwfoto’s te maken.
Canon Pro-4000 printer

www.bamberphotography.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer